Daum Başabela

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
Daum Başabela
Bu iş FIFA'da biter!​


Fenerbahçe yönetiminin kendisini ‘istifa’ya zorlamak için öne sürdüğü tüm şartları kabul eden Christoph Daum, yardımcılarından bile vazgeçti. ‘Taktik’ açıklamalar üst üste geldi ama gözler şimdiden hukuki sürece çevrildi!​

Fenerbahçe’de teknik direktör krizi dün tavan yaptı... İstanbul’a gelen teknik direktör Daum, dün yönetimle masaya oturdu. Ancak zirveden kimsenin beklemediği ‘açıklamalar’ çıktı. Koltuğuna Aykut Kocaman’ın geçeceğini öğrenen ve bunun üzerine ‘anlaşmalı ayrılık’ modelini rafa kaldıran Alman çalıştırıcı, yönetimden 2 yıllık alacağı olan 6.6 milyon Euro’yu istedi. 10.45’te başlayan ve yaklaşık 2.5 saat süren zirvede, tazminat ödemek istemeyen yönetim, ilk olarak ‘sportif direktörlük’ kozunu masaya koydu.

17 HAZİRAN SÜRPRİZ DEĞİL
Tecrübeli hoca buna uzun süre itiraz etti ancak “Ben bu şartlarda çalışmam” demedi. Ardından yönetimin “Yardımcılarını görevden alıyoruz” resti geldi. ‘İstifa’ hariç her türlü öneriye hazır olan Daum, bu durumu da kabul etti. Ve zirve sonrası yardımcılarıyla birlikte bir restorana giden teknik adam, burada basın mensuplarına “Göreve devam ediyorum” açıklaması yaptı. Ancak sözleşmesinin feshedileceğini çok iyi bilen Alman çalıştırıcının, yaşanacak hukuki süreç için Fenerbahçe’ye koz vermemek amacıyla böyle davrandığı ifade edildi. Daum’un, 17 Haziran’da İstanbul’da olmasının da tesadüf olmadığı öğrenildi. Sözleşmesinde “1 ay izin yapar” yazan teknik adam, FIFA’ya taşınması muhtemel süreçte haksız duruma düşmemek için önceki gün İstanbul’a geldi. Bakalım ‘zoraki evlilik’ nasıl bitecek, kim geri adım atacak?

İŞTE ZİRVEDEKİ DİYALOGLAR:

"AYKUT KİM Kİ HESAP VEREYİM?"

YÖNETİM: Şu 1 aylık süreçte yaptığın açıklamalar hiç hoş değildi. “Ya ben ya Aykut” deme hakkını sana kim veriyor? Sözleşmende böyle bir gücün mü var? Aykut Hoca bu kulübün futbol patronudur. Senin yardımcın ya da altında olan biri değil, senin üstündür. Bundan sonra da futbolla ilgili sana o hesap soracak.

DAUM: Hayır. Ben Aykut’a hesap vermem. O kim ki hesap vereceğim? Ben teknik direktörüm.

YÖNETİM: Almanya’da yaşıyorsun, Bayern Münih’i iyi bilirsin. Orada teknik direktör Van Gaal, sportif direktör Uli Hoeness’e hesap vermiyor mu?

DAUM: Evet veriyor ama orada sistem farklı.

YÖNETİM: Peki sen niye Aykut’a bağlı olarak çalışmaktan rahatsızlık duyuyorsun, “Ona hesap vermem” diyorsun? Aykut Kocaman da Hoeness
gibi bu kulübün sportif direktörü. Kaldı ki sen gelmeden önce Aykut Hoca vardı. Ve bu kulübün sportif direktörüydü. Bu sonradan veya bugün olmuş bir şey değil ki!

DAUM: Sözleşmem işte burada. Benim için “Başkana bağlı” yazıyor orada.

YÖNETİM: Yanlış yorumluyorsun. Orada “Başkana bağlı” demiyor, “Başkana karşı sorumludur” diyor. Tüm gelişmiş takımlarda olduğu gibi sen de sportif direktöre bağlısın. İlk yıl da böyleydi ama doğru ve uyumlu çalışılmadığı için bundan kaçtığın için başarısız olundu. Sportif direktörümüzün raporuna göre teknik kadroda değişiklikler yapmamız lazım. Ekibinde Ayhan Tumani, Marcel Daum, Holger Gehrke’nin olmasını istemiyoruz. Yine teknik direktör olarak sahaya sen çıkacaksın.

DAUM: Bu beni utandıracak bir şey değil, olabilir.

YÖNETİM: Burada bir afet oldu. Başarısızlık oldu. Taraftar, camia bu başarısızlıkta senin de gördüğün gibi faturayı sana çıkarıyor. Bugüne kadar senin yönlendirdiğin bazı şeyleri artık sportif direktörümüz yönlendirecek.

"SATTIN BİZİ DAUM"
Başkan Aziz Yıldırım ve kurmaylarının Daum ile yaptıkları önemli zirvede, ilginç olaylar yaşandı. Yıldırım, Daum ile yanında bulunan Ayhan Tumani, Roland Koch, Marcel Daum ve Holger Gehrke’ye, “Belirlenen şartlarda göreve devam edeceksiniz” diyerek son noktayı koydu. Bunun üzerine Daum ve yardımcıları toplantı salonundan ayrılıp kendi aralarında konuşmak üzere dışarı çıktı. İşte bu anda ilginç bir gelişme yaşandı. Yöneticiler, teknik direktörü toplantı odasına çağırarak “Yardımcın olarak sadece Koch kalacak. Diğerlerinin görevine son verdik” dedi. Alman hoca da dışarıya çıkıp bu durumu arkadaşlarına izah etti. Her ne kadar Marcel Daum babasına tepki göstermese de Ayhan Tumani ve Holger Gehrke bu işe çok bozuldu. Gehrke’nin büyük tepki göstererek teknik adama “Bizi sattın” diye çıkıştığı iddia edildi.
 


tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
işin aslını tam olarak bilmiyoruz belkide yönetim daum un kalmasını istiyordur
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
:ehe sen inanıyomusun buna levent.bunu tek kanal tek gazete yazsa onada tamam diyecem.:ehe
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
İnanmaktan ziyade sence Fenerbahçe dauma ödemesi gereken parayı verip işine son vermek yerine kendini bu şekilde reklam edermi ayrıca yönetim yardımcılarının işine son vermekle Hata yaptı İnsan olana bu şekilde muamele Yapılmaz
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
adama set koymuşlar ama adam nuh demiş peygamber dememiş
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Zico gibi adammı var 10 numara hocaydı
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
süper hava yakalamıştı ozaman takımda
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
:ehe şuan beter halde ne olacak merak ediyorum genç fb liler defol daum gibisinden bir şey yayınlamışlar
 
Samsun55''

Samsun55''

Üye
walla fenere gelen 1 seneden fazla durmuyo tazminatı alıp gidiyo takımı çalıştırmadan böle takım nerden bulacan bidaha yabancıların bu yüzden tercihi fb nası olsa seneye tazminatını alır demi :ehe:ehe
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
biz del bosquede yaşadık bizi eleştirdiler kimler kimleri ne paralara yolladı hiç ses çıkmıyor maalesef acaba daum ne kadar alıcak
 

Hkn's

Üye
:boxbu adama kokaini tekrar alıştırmak lazım yoksa pesımızı bırakmayacak
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
1 hafta önce antrenörümüz başımızda diyorlardı şimdi yolluyorlar tekrar.yerine gelecek isim adım gibi eminim daumu mumla aratacak:oke:
 

Hkn's

Üye
1 hafta önce antrenörümüz başımızda diyorlardı şimdi yolluyorlar tekrar.yerine gelecek isim adım gibi eminim daumu mumla aratacak:oke:
yılmaz vural yardımcısıda rıdvan dilmen olsun bence hiç aratmaz ama bunlar olmuyacagına göre kesınlıkle aratacak :)
 
haltie

haltie

Üye
    Konu Sahibi
rıdvan hoca iş yapar taraftarda inanıyor ben bu yıl fenerbahçenin başarılı olacağına inanmıyorum daha doğrusu giden geleni aratır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
0
Görüntüleme
371
DiaBLoS
India
Cevap
4
Görüntüleme
639
DiaBLoS
JaNbErG
Cevap
0
Görüntüleme
392
JaNbErG


Üst Alt