Galaxy S3 Dual Boot Nasıl Yapılır? [Anlatım]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
badmus

badmus

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S3 Dual Boot Nasıl Yapılır? [Anlatım]
Evet Oncelikle Oluşacak Sorunlardan Sorumlu Olmadığımı Bildirmek İsterim.


Adım adım anlatacağım bu yüzden hiçbir adımı atlamamaya özen gösteriniz.

Bu yöntem şimdilik sadece Stock JellyBean - Cyanogenmod10 ile birlikte çalışmaktadır.

<Şimdi başlayalim>

1. Öncelikle telefonumuza Stock JellyBean Romu yüklüyoruz. Android versiyonu 4.1+ (Zaten stock jellybean yüklü olanlar bu adımı atlayabilirler.

2. Telefonumuza Siyah Kernel'in son sürümünü odinden veyahut Clockworkmod recovery'den yüklüyoruz.

3. Clockworkmod recovery'den telefonda bulunan romun yedeğini alıyoruz. Yani stock romun yedeğini alıyoruz. (Recovery'de Backup and Restore>Backup yolunu izliyoruz. ["Yedeği geri yüklemek içinse Backup and Restore>Restore orda tarih(ler) olmasi lazim o gün oldugumuz tarihi secip yukluyoruz."] )

4. Bu adımda Cyanogenmod 10 ' telefona yükleyecez.
Yine Clockworkmod recovery'den install zip from sdcard seçeneğiyle yüklüyoruz. Gapps Jb 'i de yüklüyoruz. (gapps, google uygulamaları içindir.)

5. Siyah Kerneli recoveryden tekrar yüklüyoruz ve telefonu açıyoruz. Telefonumuza STweaks adlı bir uygulama geliyor. Uygulamayi açıyoruz. Root yetkisi isterse evet diyoruz. Yukaridaki kayan menüde DualBoot diye bir seçenek var giriyoruz. Reboot into 2nd Rom Utils 'e basıyoruz ve telefonumuz Siyah kernel'in recoverysinde açılıyor.


6. Seçenekler arasında "DualBoot Settings" var. Ona giriyoruz ve Clone 1st rom to 2nd rom secenegini uyguluyoruz yani şu andaki romu ikinci bölüme kopyalıyoruz. Ve telefonu tekrar baslatiyoruz 3 saniye icinde biseye basmayin acilsin.

7. Telefon acilinca kapatip normal clockworkmod recovery'e giriyoruz. Burda Backup and Restore>Restore seçeneğini takip edip ilk basta almış olduğumuz "Stock JellyBean" yedeğimizi yüklüyoruz.

8. En son olarak tekrardan siyah kerneli clockworkmod recovery yardımıyla yüklüyoruz.

9. Ve mutlu son... Reboot system yapiyoruz ve telefon açılırken bir ekran geliyor 3 ten geriye sayıyor eğer ortadaki home tuşuna basarsanız Cyanogenmod10 açılır. Basmazsanız Stock JellyBean açılır.


Umarım Faydalı Olabilmişimdir.
 
  • Beğen
Tepkiler: furkey


bosjo

bosjo

Üye
Teşekkürler , çok faydalı bilgiler verdiniz.
 

Software95

:tşk:
 
ŞenolTÜRK

ŞenolTÜRK

Üye
teşekkürler güzel anlatım olmuş faydalı bilgilerin için :tşk:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt