Yerli Üreticiler En Az Yüzde 30 Ek Vergi İstiyor!

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Yerli Üreticiler En Az Yüzde 30 Ek Vergi İstiyor!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamanın ardından gelecek olan vergi zammının detayları da ortaya çıktı. İthal elektroniğe yönelik yapılacak olan vergi zammının, Türkiye'de yerli üreticiler tarafından üretimi gerçekleştirilen ürünlere yönelik olacağı belirtildi. Zam gelecek olan elektronik ürünlerin başında cep telefonları ve tabletlerin geldiğinin altı çizilirken bunların haricinde bilgisayar,televizyon, beyaz eşya, ufak ev aletleri vb. ürünlerinde zam listesinde olduğu belirtiliyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Ortaya atılan iddialara göre yerli üreticiler ek vergi zammının en az yüzde 30 olması yönünde Ekonomi Bakanlığı ile yoğun bir görüşme içerisindelermiş. Zira yerli üreticiler yüzde 30'un altındaki bir zammın yerli modellerde istenilen hareketliği yaratamayacağını ön görüyorlarmış. Vergi zammı için henüz bir oran belirlemeyen Ekonomi Bakanlığı'nın yerli üreticilerden gelen bu talebi kısa süre içerisinde Bakanlar Kurulu'na sunması bekleniyor. Öte yandan Ekonomi Bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamalarda ortada dolaşan yüzde15'lik vergi rakamının doğruyu yansıtmadığını ve bu rakamın ancak taban oran olabileceğini belirttiler.

Ekonomi Bakanlığı yapılacak olan vergi zammında Dünya Ticaret Örgütü mevzuatına uygun davranılacağının altını çizdi ve bu zammın 3 ila 5 yıl arasında yürürlükte kalacağını açıkladı.
 

Ekli dosyalar



Karavelaa

Üye
Bizde olmasını istiyoruz ama olmayacak çünkü yerli üretim için sanayi yok ükemizde.
 
Marco Laren

Marco Laren

Üye
Haklisi @Karavelaa
 
  • Beğen
Tepkiler: Karavelaa
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Yerli üretim desteklenmeli evet ama temel olmadan 2.3. katı çıktık biz böyle olmaz.
Son zamanlar bazı seyler iyi gidiyo düsünceler de güzel ama vatandasa bu yansıtılmamalı Yerli üreticiye destek ver faizi düsür hibe sagla ne biliyim alet edavat sagla ama vatandasa vergi dayatmasıyla bu is olmaz.Böyle olunca bu sefer bizim amiral cihazlarla yarınsan telefonumuz var da biz almıyoruz gibi oluyor.Türkiye bilmiyorum yasanmaz ama yasıyoruz iste.
 
xmustx

xmustx

Üye
Kazık yine bize..
 

killlerman

Üye
üret özgün mobil işletim sistemi telefonunu alalım kardaş sen android kullanacaksın telefonunda( yahudi malı) çinden parça ithali sonra yerli diyeceksin lg samsung da android farkı ne diğerinden istihdam sağlamış paran dşarı gitmemiş olur milyonlarca işsiz var bu ülkede
 
Serhan

Serhan

Üye
Telefonun parçalarını vs çinden getirip türk markası yayınlayınca yerli üretici mi oluyorlar bunlar ?
 
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N ve xmustx
Marco Laren

Marco Laren

Üye
Mesela Vestel Venux Yüzde yüz yerli değil, %50-55 yerli. ZTE den
yardım alınarak üretiliyor. Ama vestel her
geçen sürede yerlilik oranının artacağını
söylüyor. Yani gitgide gelisecegiz.
 

killlerman

Üye
maliyet açısından diğer markalarda uzakdoğuda üretiyor işlemci ve sistem belli ülkenin tekelinde ne kadar yerli olursa olsun belli bir noktaya kadar bu da diğer markalar yetişmesi demek ama samsung bada sistemi vardı samsunga özel başarılı olamadı türkiyeye özel gelişmiş bir sistem geliştirilirse bu da cesaret ister o zaman yerli malın destekçisi olabilrim
 
kestal

kestal

Üye
Yerliyi teşvik adı altında milleti sömürme yolları vol: 1346499....
Teşvik dediğin yerli tellerden vergiyi azaltarak olur.
 
OnurYurdakul

OnurYurdakul

Üye
Ebenini... Öhö öhö %30 nedir la ? kesin iphone 6 gezdiriyodur cebinde :sinir
 
xmustx

xmustx

Üye
Bunlar "yerli üretici" falan değil,sömürge devleti sanki...
 
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Cin olmadan adam çarpmak = Yerli üretici
 
Türe

Türe

Üye
Vestel yerli üretim adı altında vergi istiyor. Elbette yerli üretim istiyoruz. Ancak dediğimiz gibi " yerli üretim " istiyoruz. Başka firmalara ürettilip de " yerli " damgası vurulmuş ürünler değil. Bu yüzden de " yerli " adı altında istenen ek vergilere kesinlikle karşıyım.
 

osicik

Üye
Yerli uretimmis yemezler ama insanlar yerli koyun olmus ses cikarmiyor... Yoksa tesvik mi cakma yerli tellerde vergiyi azaltirsin yada hic almazsin yada parcada satimda ekstra kolaylik saglarsin... Neymis yerliyi kolluyoruz ayagina resmen soygun yapiliyor ama tepkide yok sukur bence %50 olsun...
 
elmacıadam

elmacıadam

Üye
iyi zamdan önce hallettik telefonu :D
 
Bülent872

Bülent872

Üye
Yerli üretici??? Ülkeyi yönetenler bile bu kadar sap ve cahilse eline 1100 versen kullanamaz ama Teknoloji olur Enerji olur Ekonomi Bakanı olur.

Anca kendilerine bakarlar.
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
halkı çeşitli vergilerle soydukları yetmediği gibi şimdide bu elektronik vergilerle soyacaklar soyun bakalım nereye kadar
 
ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
Yerli üretici devlet sanki fırsatçılar dayıycaklar millete ucuz dandik mallarını
 
DeV/AsA

DeV/AsA

Üye
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi

Fotoğraf da çok imalı olmuş, bir değişik bakıyor (En kibar haliyle ''nasıl, yeni zamlar hoşunuza gitti mi haha ha'' der gibi bir hali var). :)
 
  • Beğen
Tepkiler: osicik


Üst Alt