• Üye Haberleri - İncelemeleri bölümümüzde sadece üyelerin kendi yazdığı haberler ve oluşturduğu incelemelere yer verilmektedir. Haber kaynaklarından veya farklı bir kategoriden, birebir alınan içerikler paylaşılamaz.

Cep Telefonları ve Tabletlere Ek Vergi Uygulamasında Geri Adım Atıldı!

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
    Konu Sahibi
Cep Telefonları ve Tabletlere Ek Vergi Uygulamasında Geri Adım Atıldı!
2 Temmuz tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi "Önümüzdeki 1-2 ay içinde özel ürün gruplarında gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz" şeklinde bir açıklama yaparak ithal elektronik ürünlere ek verginin kısa bir süre sonra geleceğini söylemişti.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Reuters'da yer alan habere göre ekonomi bakanı bu kez "Tablet, cep telefonunda fiyat artırıcı ek gümrük vergisi, telafi edici vergi uygulaması asla olmayacak” dedi. Bu cümle ise ek vergi uygulamasında geri adım atıldığı yönünde bir izlenim uyandırıyor. Bunun yanında Zeybekçi son iki yıldır haksız rekabeti önlemek için Dünya Ticaret Örgütü'nün belirlediği kurallar çerçevesinde bir takım önlemlerin alındığını ve 40 milyar doları aşan ithalatın ülke menfaatleri için kontrol altına alındığını da belirtti.

Bilişim ürünleriyle ilgili olarak ise alınacak tedbirlerin maliyet arttırıcı olmaması gerektiğini belirten bakan, yeni ek gümrük vergisinin asla olmayacağını ancak Türkiye'de üretim için destekleyici ve teşvik edici kararlar alındığını söyledi. Son günlerde Dolar ve Euro'nun Türk Lirası karşısındaki değerinin artması ve yükselen telefon fiyatları bu konuda geri adım atılmasının arkasındaki sebep olabilir. Bunun yanında ise açıklamada sadece "cep telefonu ve tablet" denilmesi dikkat çekici bir detay olabilir. Beyaz eşya veya televizyon gibi diğer elektronik ürünlerde ek vergi hala gündemde mi bu konuda net bir açıklama yapılmadı
 

Ekli dosyalar

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Bu güzel haber. Zaten şuan bile çok yüksek bir tane kendimize bir tane devletimizi alıyoruz alırken :)
 


Üst Alt