We Travel Navigasyon Yazılımı Görsel ,Kurulum ve Kullanım Rehberi (Video Anlatım İçerir)

Sponsorlu Bağlantılar

SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
We Travel Navigasyon Yazılımı Görsel ,Kurulum ve Kullanım Rehberi (Video Anlatım İçerir)





***Okuyunuz!***
MaxiCep Forum üyeleri,

* Uzun bir süreden beri forumda We Travel programı ile alakalı mesajları takip ediyorum.Ayarlar ve kullanım hakkında ciddi sıkıntı yaşayan üyelerimiz var.Bu nedenle elimden geldiğince bu programın kullanımına yönelik bir çalışma yapmaya karar verdim.

* Eğitim görselini video olarak tercih ettim.Uzun uzadıya yazı yazmaktansa görsel olarak sizlere kurulum, ayarlar ve navigasyon aşamalarını aktarmanın daha verimli olacağını düşündüm.

* Öncelikle hem videoyu izlemenizi hem de yazdıklarımın tamamını okumanızı öneririm.Yazı bölümü belli başlı bazı noktalarla alkalı açıklamalar içermektedir.

*
*İndirmeniz gerekecek tüm dosyalara ve We Travel programının kendisi de dahil olmak üzere yazının sonunda yer alan linkler vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.**


*
Kurulum Öncesi ,Kurulum ve Kullanımla Alakalı Açıklamalar*

[A] Kurulum Öncesi Hazırlık Aşaması (Kurulum için gerekli dosyalarının telefona aktarılması)

* Yazının sonunda ulaşacağınız linkten indireceğiniz We Travel.rar dosyasının içeriğini WinRAR ile çıkarın.
* Sıkıştırılmış dosyanın içerisinden "We Travel" isimli bir klasör çıkacaktır.Bu klasörü kopyalayıp telefonunuzun hafıza kartında yer alan "Diğer Dosyalar" klasörünün içine yapıştırın.Hafıza kartınız yoksa EK-1'i okuyunuz.
Kurulum Sonrası Ayarlar Harita Yükleme ve Seçme

* Bu kısımda Map sekmesinde videoda dikkat ederseniz ben Antalya'yı seçiyorum.Fakat siz orada DemoGhent 'ten başka birşey bulamayacaksınız.Yine yazının sonunda verilecek linklerden indireceğiniz haritayı klasör olarak Hafıza Kartı>Diğer Dosyalar>We Travel>Maps kalsörünün içine yapıştırır ve programda Menü>Ayarlar>Gelişmiş>Harita Ayarları kısmında Harita isimli sekmeden seçerseniz istediğiniz haritayı kullanabilirsiniz.

[C] Uydu Konum Bilgisi,Veri İndirme

*Videoda nereden girip ne yapacağınızı gösterdim.Burada bilmeniz gereken birşey var.Konum bilginize ulaşabilmek için telefonun en az 3 adet uyduyu görmesi lazım.3 'ten az uydu görüyorsa konum bilginize ulaşamazsınız, bunu bir hata olarak değerlendirmeyin.
[D] Navigasyon

*Harita ekranının sağ üst köşesinde göreceğiniz mavi nokta yeşil olduğu an program harita üzerinde konumunuzu gösterecektir.
[EK-1] Hafıza Kartı Olmayanlar İçin Açıklama

Hafıza kartınız yok ve programı kurduktan sonra kök dizin (root directory) aşamasını geçemiyorsunuz.Çözümü yazının devamında...

*Öncelikle karşılaştığınız problemin kaynağına dair bilgi vereyim:

*Kullanmakta olduğunuz telefonda yer alan işletim sistemi J2ME ile derlenmiştir.Bu dil oldukça düşük sistem kaynağına ihtiyaç duyması ve stabil çalışmasına karşın olumsuz yönlerde barındırmakta.

*Eminim ki forum forum site site dolaşıp program arayan bir çok kişi olmuştur.Acaba neden symbian için mevcut geniş uygulama yelpazesi J2ME için daha dar?

*J2ME 'de herhangibir uygulama çalışırken serbestliği oldukça kısıtlıdır.Yani dar alanda çalışmaya mahkumken ,telefonun tüm özelliklerine de erişim iznine sahip olamazlar.

*We Travel üzerinden örnek verirsek ; programı başlattınız ve ardından sizden birkaç kez izin istedi değil mi?Normalde başka platformlarda bu durum böyle değilken J2ME 'de erişim izni ciddi bir engeldir.

*Bu uzun ama bir o kadar da gerekli açıklamanın ardından telefon hafızasında yer alan klasörden programı kurmanıza karşın neden kök dizinin (root) program tarafından bulunamadığını söyleyeyim:

*Çünki WeTravel klasörünü erişim izni olan bir klasöre yapıştırmanız gerekiyordu.Telefon hafızası kullanılacaksa bu tek çıkar yol.

*WeTravel klasörünü direkt olarak telefon hafızasına yapıştırırsanız yada yine telefon hafızasında yer alan diğer dosyalar klasörü içine de yapıştırırsanız We Travel uygulaması kök dizin araken bulamayacaktır.

*Size önereceğim ve kesinlikle çözüm elde edeceğiniz yöntem şudur:

*WeTravel kalsörünü telefon hafızasında yer alan erişim izni olan bir klasörün içine yapıştırmanız olacaktır.Telefon hafızasında yer alan Resimler yada Videolar vb. klasörler bu iş için uygundur.

*Bu bilgi ışığında hareket ederseniz sorununuz çözüme kavuşacaktır.




[ Forumda Yer Alan Mevcut Haritalar ]

Bu haritaların tamamı Aqrp00 adlı üyemiz tarafından hazırlanmış olup, kendisinin açmış olduğu konuya buradan ulaşabilirsiniz.Harita istekleriniz için bu konuyu takip ediniz.


Ankara haritası ->

İstanbul haritası ->

Mersin haritası ->

Trabzon haritası ->

İzmir haritası ->

Aksaray haritası ->

Kayseri haritası ->

Konya haritası ->

Tokat haritası ->

Antalya haritası ->

Bursa haritası ->

Samsun haritası ->

Çanakkale haritası ->

Sivas haritası ->


Kocaeli haritası ->


Amasya haritası ->

Isparta haritası ->

Adana haritası ->

Batman Haritası ->

Diyarbakır haritası ->

Aydın haritası ->

Çorum haritası ->

Denizli haritası ->

Giresun haritası ->

Kahramanmaraş haritası ->


 
  • Beğen
Tepkiler: oguzkhan292, sentetik, Aqrp00 ve 4 diğerleri


dark1907

Üye
başka bir yere upload eder misin
ıdm sorunu veriyor indiremiyorum.

--------------- Ekleme ---------------

net bağlantısına gerek var mı bunları yapabilmek için ?
 
rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
Kardeş eline saglik cok guzel olmus. yanlız birkaç sorum olacaktı. Sesli yol tarifi alabiliyor muyuz ... iller arasi olursa nasıl olacak bu iş . bi de videodakinden daha kaliteli ve hos bi tema yuklu kardesim...
 
SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
başka bir yere upload eder misin
ıdm sorunu veriyor indiremiyorum.

*We Travel programının indirme linklerinden bahsediyorsanız onları kontrol ettim herhangibir sorun yok.Haritalardan bahsediyorsanız o bölümde de belirttiğim gibi onları yükleyen başka bir üye.Linklerin olduğu asıl konuya verdiğim linkten ulaşıp şikayetinizi iletebilirsiniz.Kendisinin konuyla ilgileneceğinden eminim.
net bağlantısına gerek var mı bunları yapabilmek için ?

*We Travel programını kurup çalıştırdığınız andan itibaren internet bağlantısına ihtiyacınız olmayacak.Daha seri olarak uydularla bağlantı için telefonunuzdan GPS Ayarları kısmında Veri İndirme işlemi için internet bağlantısı gerekecektir.Veriyi indirdiğiniz andan itibaren 167 saat için telefonunuz GPS için yörüngede olan uyduların konumlarını bilecek ve daha kolay bağlantı kuracaktır.Bu veri indirme işlemini wi-fi ile mevcut bağlantınız üzerinden yada operatörünüz üzerinden (GPRS yada 3G) yapabilirsiniz.Wi-fi zaten size ekstra ücret getirmezken operatör üzerinden indirme de ise çok cüzzi bir tutar olacaktır.

Sesli yol tarifi alabiliyor muyuz ...

*Sesli navigasyon bu programda mevcut.Fakat her telefonda çalışmıyor.Bunun nedeni ise yürütülmesi icab eden ses dosyalarının bit ve silence değerleri.Konuyla ilgili uğraşıyorum.Çözüme kavuşturmayı umuyorum.Ben Samsung GT s5620 kullanıyorum.Sesli navigasyonda sadece "dön" iletisini veriyor.Normalde ses dosyalarını tam yürütebilse örneğin 200 m sonra sola dön vb navigasyon yapabiliyor.

iller arasi olursa nasıl olacak bu iş .

*Kullandığınız haritanın kapsamına göre bulunduğunuz yada bulunacağınız her yerde kullanabilirsiniz.Tüm Türkiye haritasını kullanırsanız iller arası geçiş vs bir sorun yaşamazsınız.Ben Antalya'da bulunduğum için telefonda Türkiye haritası olmasına karşın onu kullanıyorum.Harita boyutu daha küçük oalcağından telefonun performansı daha iyi olur.Ama Türkiye haritasınıda kullansam sorun çıkmaz.Yanlış anaşılma olmasın.

bi de videodakinden daha kaliteli ve hos bi tema yuklu kardesim...

*We Travel indirme linkinde yer alan pakette tek tema var adı da maxi.Bu videodaki değil.Videoyu hazırlamak için programı telefondan kaldırmıştık.Hafıza kartında yer alan kurulum klasöründen kurduğum için bu görsel tema ile anlatımı gerçekleştirdim.Linkte verdiğim daha hoş.

*Zaten yakın zamanda bu programın menüsünü baştan tasarlayıp ikon ve arka planlarıda değiştirip hoş menüler hazırlamayı düşünüyorum.Eğer istenirse basit bir şekilde programın yatay ekran versiyonunu da hazırlayabilirim.
 
rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
Kardeş eline saglik cok guzel olmus. yanlız birkaç sorum olacaktı. Sesli yol tarifi alabiliyor muyuz ... iller arasi olursa nasıl olacak bu iş . bi de videodakinden daha kaliteli ve hos bi tema yuklu kardesim...

Kardes bunlara yanıt yok mu...?

--------------- Ekleme ---------------

Pardon yha cevaplar gelmis cok tsk ederim kardesim :-)
 
zokyanus

zokyanus

Üye
başka bir yere upload eder misin
ıdm sorunu veriyor indiremiyorum.

--------------- Ekleme ---------------

net bağlantısına gerek var mı bunları yapabilmek için ?


idm hata verdiğinde explorer den indirmeyi deneyin.Bunun için idm de şu değişiklikleri yapmanız gerekiyor:
idm-seçenekler-genel dizininde bulunnan İnternet Explorer-MSN Explorer ve IE Tabanlı tarayıcılar kliğini kaldırın.
 
rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
Kardes senin gibi elemanlar oldukca montenin eksik kalan yanları duzeltilecektir... yatay versiyonunu yapabilecegini soylemişsin daha hos olurdu gercekten yinede boylede iyi suan 3 uydu bulamiyorum ama bulup denedigimde işe yarayacagina eminim sonucu da burda paylasirim ... calismalarinin devamini dilerim... :-)
 

N£RoN

Üye
Gps olmadan çalışmaz dime?
Wifi ile olur mu?
 
SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
Gps olmadan çalışmaz dime?
Wifi ile olur mu?
*Wi-fi bir bağlantı çeşididir.Yani GPS ile direkt olarak alakası yoktur.
GPS modülü telefonunuzda olmasa dahi We Travel'ı kullanabilirsiniz.Fakat sadece offline olarak.Bunun manasıda gerçek zamanlı konumunuzu göremez ve sesli direktifleri alamazsınız.Sadece harita üzerinde manuel olarak dolaşıp yine sadece görsel olarak tıpkı Google Maps teki gibi yol tarifi alırsınız.GPS yoksa online navigasyonda yok.

*Offline navigasyon için ayar menüsünde GPS bölümünde "GPS Yok" u seçmeniz gerekiyor.
 

dark1907

Üye
idm hata verdiğinde explorer den indirmeyi deneyin.Bunun için idm de şu değişiklikleri yapmanız gerekiyor:
idm-seçenekler-genel dizininde bulunnan İnternet Explorer-MSN Explorer ve IE Tabanlı tarayıcılar kliğini kaldırın.
eyvallah kardeşim hallettim saolsın
 
Paranoya

Paranoya

Üye
teşekkürler , çok kişinin işine yarayacak .
 
rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
Kardeş bügün denedim ve işe yaradı ufak tefek hatalar var ama çok mühim değil gümüşhane de dahi açık alanda en az 5 tane uydu buluyo ve kısa sürede bağlantıyı sağlayıp kullanabijiyoruz yani herkese tavsiye ederim yanlız birşey soracagim sanirim i,ş,ğ,ö gibi harflerin destegi yok yanlısmiyim ?
 
SamsungGT s5620

SamsungGT s5620

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş bügün denedim ve işe yaradı ufak tefek hatalar var ama çok mühim değil gümüşhane de dahi açık alanda en az 5 tane uydu buluyo ve kısa sürede bağlantıyı sağlayıp kullanabijiyoruz yani herkese tavsiye ederim yanlız birşey soracagim sanirim i,ş,ğ,ö gibi harflerin destegi yok yanlısmiyim ?

Evet bazı karakterlerle ilgili sıkıntı var.Çözüme kavuşmasını umuyorum.
 

dark1907

Üye
ben we travel ve ısparta haritasını indirdim
önce ısparta dosyasını we travel içindeki maps dosyasının içine attım ondan sonra telefona attım ama hafıza kartım yok bu arada diğer dosyalarıma attım tel. hafızasındaki
önce programı kurdum sonra oyunlardan girdim tekrar root bulunamadı dedi sizdeki gibi çıkmadı dosyalar nerde yanlış yaptım acaba?
 
rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
Evet bazı karakterlerle ilgili sıkıntı var.Çözüme kavuşmasını umuyorum.

Programın menüsünü ayarlayabileceğini söylemiştin aynı şeyi karakter desteğinde yapamaz mısın bu arada harita yapımı konusunda da çalısmalar olmalı diye düsünüyorum güzel bi türkiye haritası yapılamaz mı haritayı nasil yapabiliriz acaba ?

--------------- Ekleme ---------------

ben we travel ve ısparta haritasını indirdim
önce ısparta dosyasını we travel içindeki maps dosyasının içine attım ondan sonra telefona attım ama hafıza kartım yok bu arada diğer dosyalarıma attım tel. hafızasındaki
önce programı kurdum sonra oyunlardan girdim tekrar root bulunamadı dedi sizdeki gibi çıkmadı dosyalar nerde yanlış yaptım acaba?

Dosyalarım/diğer dosyalar/We Travel şeklinde ise sorun olmamalı kardes videoyu izle ona göre yap hafıza kartı yerine tele attığından da olabilirr hata ama sanmıyorum kurulumu tekrar yap ve izinlerı dogru vermelisin yoksa tel dosyalara ulasamaz ve root bulunamadı hatasi alabilısin ... umarım yardımcı olabilmisimdir
 

dark1907

Üye
Programın menüsünü ayarlayabileceğini söylemiştin aynı şeyi karakter desteğinde yapamaz mısın bu arada harita yapımı konusunda da çalısmalar olmalı diye düsünüyorum güzel bi türkiye haritası yapılamaz mı haritayı nasil yapabiliriz acaba ?

--------------- Ekleme ---------------



Dosyalarım/diğer dosyalar/We Travel şeklinde ise sorun olmamalı kardes videoyu izle ona göre yap hafıza kartı yerine tele attığından da olabilirr hata ama sanmıyorum kurulumu tekrar yap ve izinlerı dogru vermelisin yoksa tel dosyalara ulasamaz ve root bulunamadı hatasi alabilısin ... umarım yardımcı olabilmisimdir
videoyu defalarca izledim ama sorunu çözemedim
 
rsmbayraktar

rsmbayraktar

Üye
Kardes ben sorunsuz kurdum diger arkadasin sayfasindan da yardim alabilirsin hem belki de hafıza kartinda olmadigindandir bi de sunu dene programi ilk kurdugunda sanirim we travel klosorunu okudugu yer gosteriliyo orası hafiza karti secili olabilir manuel degistirebiliyorsan dosyayi koydugun yeri secip isleme devam edersen olabilir baska da aklima bırsey gelmiyo s5620 arkadas sayfayi acan yardimci olacaktir...
 

gorkem414

Üye
aydın haritasını nasıl bulabilirim
 

dark1907

Üye
Kardes ben sorunsuz kurdum diger arkadasin sayfasindan da yardim alabilirsin hem belki de hafıza kartinda olmadigindandir bi de sunu dene programi ilk kurdugunda sanirim we travel klosorunu okudugu yer gosteriliyo orası hafiza karti secili olabilir manuel degistirebiliyorsan dosyayi koydugun yeri secip isleme devam edersen olabilir baska da aklima bırsey gelmiyo s5620 arkadas sayfayi acan yardimci olacaktir...

eyvallah kardeşim teşekkür ederim ilgilendiğin için.
 


Üst Alt