S4 Mini Şebeke Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

achilles1071

Üye
samsung telefonu resetleyip geri veriyormuş. 4.kez aynı sorun olduğunda anakart veya telefon değişimi yapıyorlarmış. ben 20 şer günden 3 kere versem 2 ay ediyor zaten. kaldırıp atayım telefonu daha iyi. yabancı forumlara baktım onlardada net birşey yok. 2g de kullanın yazıyor onlarda. e her internete gireceğimde 2g den 3 g yemi geçireyim telefonu. sonra tekrar 2g ye alacam.. samsungun kösteği bize denk geldi heralde. bilal72 arkadaşımız çözümü bizle paylaşsa ne güzel olacakta..
 


ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
walla çok uğraştım dostum çözüm yok tamirden başka sinir bozucu ama alıştım ben wifi tercih ediyorum genelde sorun kalmıyor :)
 

achilles1071

Üye
Bende kabullendim artık dostum 2g de kullanıyorum. internete gireceğim vakit 2g-3g widget var onu kullanıyorum çıkarken tekrar 2g ye alıyorum. Eşimde de avea var iphone kullanıyor keşke bende iphone alaydım, radyasyonunun az olmasına tav olmuştum, 2.elciye satıp başkasının vebaline de girmek istemiyorum napalım kullanacaz artık.ersin bey siz bilal beye ulaştınızmı ne diyor, telefonunu yapmış heralde ?
 

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
Kardeşim son gönderdiğinde anakart mı değiştirmişler yoksa başka bir degisiklik mi yapmışlar?arkadaşlar s4 mini şebeke sorunu garantili bi şekilde çözen bi telefoncu buldum 50tl ye yapıyor. ilgilenenler bana ulaşsın.
kardeş bana ulaşın yazmışın biraz bilgi verirsen deneyelim sana yönelelim
 

achilles1071

Üye
ersin hocam dün şöyle bir yazı okudum; spt-box diye bir aparat varmış. (Samsung proffessional tools-box) bu kutuyla bağlanarak EFS dosyalarını fabrika ayarlarına patch lemek gerekiyormuş. Fakat güvendiğiniz bir telefoncuya yaptırın diyor. kutu 250 dolar :emoamca: yani bizim yapma imkanımız yok. Hatta diyorki samsung yetkili servise verseniz bile level 3 yetkili servis olması lazımmış, yoksa sorunun ne olduğunu anlayamazmış. artık spt box ları mı olmuyor ne oluyorsa..spt box u da daha çok imei değiştirme için falan kullanıyorlarmış.. irtibatta kalalım
 
Son düzenleme:

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
hmm dediğim gibi telefon illa bir tamirattan geçecek buna benzer bişey okumuştm umarım doğru yoldasındır ama dikkat et telefon elinde kalmasın
 

achilles1071

Üye
  1. Valla ya 2.elciye satacam yada garantiye gönderip bekleyecem ama garantide sıfırlayıp gönderiyorlarmış. Hiçbişe değişmiyor diyorlar. 2.el satsam maksimum 500 verirler zaten. 950 lira verip telefon alıyoruz 2g de kullanmak zorunda kalıyoruz ya böyle saçmalık olmaz..
 

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
aynen öyle iyi bir fiyata satabiliyorsan sat ve s5 mini ye geç derim bütçe ve tarz olarak bize göre :)
 

achilles1071

Üye
Valla ebatından ve radyasyonunun düşüklüğünden dolayı mini almıştım bu saatten sonra mini... Biraz zor gibi. Dİğerleride taşınmıyorErsin hocam arjantin ve rusya sürümünü yüklemiştim. ikiside farklı modem firmware i vardı ikiside olmamıştı. şimdi diğer farklı firmware olan malezya romunu yükledim. Düzelirse haber verecem bikaç güne belli eder kendini(PDA: I9190UBUCNG1 CSC: I9190UUBCNG1 MODEM: I9190UBUCNG1 CHANGELIST: 1995154 BUILD DATE: 22.07.2014)
(PDA: I9190XXUCNH1 CSC: I9190OLBCNH1 MODEM: I9190XXUCNG1 CHANGELIST: 1995154 BUILD DATE: 01.08.2014)
(PDA: I9190XXUCNG1 CSC: I9190SERCNG1 MODEM: I9190XXUCNG1 CHANGELIST: 1995154 BUILD DATE: 03.07.2014)

Şu anda 3 çeşit rom var. 2.ve 3. aynı gibi ama yinede deniyorum. sadece csc leri farklı. modemde bir değişiklik yok ama yinede deneyeceğim. 1.ve 3ü denemiştim. 2.de de dil seçeneği yok. Google playstoreden türkçe yaptım. bi deneyek bakalım..Yok olmadı yine..
 

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
dostum yazılımsal olarak değil sorun o kesin bence ben şuan cm11 romdayım pek sorun yaşamadım teli 3gde bırakma derim tamir ettirene kadar arkadaş cevap yazmadı hala :sos
 

achilles1071

Üye


ersin hocam şu konuyu okusana. ben denedim ama bizim framework.jar dosyasının içinden classes diye dosya çıkmıyor. preload-classes diye dosya çıkıyor ve yapamadım. sende bir araştırırsan sevinirim.
 

matematikcini

Üye
bende de s4 mini var.geçenlerde sebeke sorunu ortaya çıktı.görüşme başladıktan 3-5 sn sonra ses kesiliyor.bağlantı var ama ses yok.boylece hic bir gorusmeyi yapamiyordum.ac kapa fayda vermedi.telefon tamircileri programsal dediler.sebeke icin program attilar fayda etmedi. cia programı yukluydu ondandir dediler, kaldirdim fayda etmedi. son careyi denedim 2 gündür sorunsuz kullanıyorum.simdi anlatıyorum...
Ayarlar >diğer ağlar >mobil ağlar> şebeke modu seçin.burada karsiniza 3 secenek cikacak ve siz ortadaki "sadece WCDMA" seçeneğini secin ve telefonu kapatip açın. ok. tamamdir.
 

achilles1071

Üye
evimde 3g çekmiyor. yani wcdma ya alsam telefonum hiç çekmeyecek. şehir merkezlerinde sadece wcdma seçilebilir ama ben kırsalda sayılırım. yani gsm/wcdma otomatik geçişi sağlayamayan arada takılma yapan uyduruk telefonlarımız var. işin garip tarafı işyerimde bir kişi daha s4 mini aldı onda da aynı vaziyet söz konusu..
 

aspirat

Üye
Sorun hatla ilgili değil s4 mini aldığımda avea hattını kullanıyordum. Şebeke sorunu yaşamaya başladım bunun üzerne vodafone bayine gittim sorunun şebekeden kaynaklandığını söyleyince hattımı vodafone taşıdım. Fakat aynı sorun devam etmye başladı. Bende biraz açıkcası üzerine pek düşmedim. Sonra garantiye göndermeye karar verdim. Ekran sürekli kasılıyordu birde onun için gönderdim. Delta servis 20 gün sonra telefonumu göndermiş ve telefonumun darbeye maruz kaldığını yazmış bu nasıl darbeymiş bir yerde çekiyor bir yerde çekmiyor herkes aynı sorunu yaşıyor telefona değmeden zaten kırılıyor darbeyi biz göremiyoruz herhalde birde tertemiz telefon gönderdim üzerinde bir karış toz ve leke ile geldi bundan sonra ne samnsung telefon alırım ne de garanti servisi delta olan telefonu telefondan nefret ettim
 

baris727272

Üye
ARKADAŞLAR S4 MİNİ NİN ŞEBEKE SORUNUNU ÇÖZMENİN SADECE TEK YOLU VAR. ODA PLAY STORE GİRİN VE SİGNAL BOOSTER (SİNYAL KUVVETLENDİRİCİ) PROGRAMINI İNDİRİN.BEN BAŞKA HİÇBİR ÇARESİNİ BULAMADIM ŞUANDA KULLANIYORUM VE MEMNUNUM BURAYA DA SADECE SİZLERE YARDIMCI OLMAK İÇİN ÜYE OLDUM
 
mashan

mashan

Üye
Arkadaşlar ben teknik servis uzmanıyım bu skıntılar bizde bol testlerimiz baz istasyonu kaynaklı oldugnu gösterdi bulunduğunuz yerin baz istasyonunda skıntı var müşteri hizmetlerini arayıp baz istasyonundan kaynaklı bir sorun oldugnu belırtin frekansı düzeltsinler bizim uyanık operatörler 3g baz istasyonunu sinyaliyle oynayıp 4g den yırtma çabasında 4g bandı olan telefonlar böylece 4g de kapanmıyor
idare çözümüm şebeke ayarlarından bant genişliğini düşürün hatanın operator şebekeden oldugnu göreceksiniz.
 

achilles1071

Üye
arkadaşlar yaklaşık 1.5 aydır turkcell e geçtim. geçtim geçeli şebeke kopması yaşamadım. normalde her gün kopma yaşıyordum.. bu sıkıntıdanda turkcell e geçerek kurtulmuş oldum. telefona yapmadığım kalmamışı.. telefonla alakası yok.. eşimde ıphone vardı oda aveaydı onda böyle sıkıntı olmyordu ama sanırım samsungların çekimi daha azoldugundan böyle bi sıkıntı oldu. tavsiyem turkcell e geçmenizdir.. .
 

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bende özel bir rom ile çözdüm sorunu
 

Benzer Konular



Üst Alt