S4 Mini Şebeke Sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

formardin

Üye
iyide hocam s4 mini micro sim değilmi zaten.
 


bilal72

bilal72

Üye
Batarya dediler değiştirdim sim kart dediniz onu da değiştirdim
Bu dediklerinizle alakası hiç yok dün tam test ettim telefon otomatik olarak şebeke seçimini yapamıyor
3g den edge ye düştüğü zaman ve 3g tekrar geldiğinde 3g ye geçiş yapmaya çalışıyor geçemiyor ve telin şebekesi donuyor. Aynı sorun edge den gprs geçişlerinde de yaşıyor ve otomatik dönüş yapamadığından şebeke donuyor. Temel sebep budur. Şebeke otomatik geçiş işlemi başarısız olduğundan şebeke ya donuyor yada tamamen kayboluyor.
 

formardin

Üye
Arkadaşlar tekrar merhaba bu sorunu yaşayan tüm arkadaşalar mobil ağ ayarları altında erişim noktalarına girerek atıyorum avea hattına sahipseniz. kayıtlı olan erişim noktası ayarları wap olarak mı yoksa internet olarak mı kayıtlı. mesela bende :
ad :AVEA
apn :internet
kullanıcı adı: wap
ŞİFRE:***

gibi ayarlamalar var ama androidde bu ayarların bu şekilde olmaması gerekir sanırım. sanki bizim teller varsayılan olarak wap ayarlı geliyor. başka bir arkadaşa baktım o da s4 mini onda sorun yoktu ve bu bahsettiğim ayarlar da farklıydı.
şimdi sizden bu ayarlarınızı kontrol etmenizi eger dediğim gibiyse şu şekilde değiştirip geri dönüş yapar mısınz :)
AVEA için; ayarlar menüsünden Mobil ağlar > Erişim Noktası Adları > menü tuşuna bas ''yeni apn'' > isim: avea internet > apn ''internet'' kaydet ve bu ayarı seçili konuma getir, telefonu yeniden başlat, güle güle kullan.
donanım haberde bu şekilde çözüme ulaşanlar olmuş. ben yine ulaşamadım :D belki size faydası olur :D
linki de :
 

bobmalley

Üye
telefon garantiden geldi anakart değiştirdik dediler normalde imei numarası da değimesi gerekiyor ancak değişmemiş ve hala şebek sorunu devam ediyor yani yine üçkağıt hiçbir şey yapmamışlar bende değişmesi talebiyle geri gönderdim
 

formardin

Üye
Agzına tükürdüğüm S4 minisi bende CM11 yi CM 10.2 yi de yükledim ama bana mısın demedi :sinir
kedim
 

bobmalley

Üye
Telefonun anakratı değiştiğinde imei numurası değişir mi benim bildiğim kadarıyla ve daha önceki telpa garantili samsung gt-ı5503 telefonumun anakartı değişmişti ve imeisi de değişti daha başına böyle bir durum gelen var mı acaba???????????
 

formardin

Üye
Telefonun anakratı değiştiğinde imei numurası değişir mi benim bildiğim kadarıyla ve daha önceki telpa garantili samsung gt-ı5503 telefonumun anakartı değişmişti ve imeisi de değişti daha başına böyle bir durum gelen var mı acaba???????????
hocam bu şebeke sorunu teknik servisn orda göstermeyebilir çünkü bu meret her yerde sorun yapmıyor. Şebekenin az olduğu yada gidip geldiği yerlerde kendisini şebeke ile senkrone edemiyor. Ama teknik servisin bulunduğu lokasyon her neresi ise onlarda böyle bir sorun olmayabilir baz istasyonundan full sinyal geliyor olabilir, dolayısıyla bahsettiğimiz şebeke sorununu da göremezler.Bu şekilde sorunu belirtirsenniz belki farklı bir lokasyonda test edip sorunu farkederler diye düşünüyorum.
İmei ve anakart olayı benim başıma öyle bir şey gelmediği için bişey diyemem. Ama şu olabilir sıfır bir ana kart takıp senin orjinal ime ini de bu anakarta girmişler. Lakin bu ana kart s4 mininin problemli anakartlarından biri olduğu için bu da önceki kart gibi aynı sorunu yaşıyordur bence.
 

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
mevzunun senin dediğin gibi düzelmesi yanıltıcı bir durum çünkü bizim sorunumuz şebeke sorunu senin anlattığın ise internet ayarları ile ilgili yani sorunun kökten çözümü sağlam bir telefoncuya götürmek olursa tabi
 

bobmalley

Üye
Arkadaşlar telefon geldi ve düzeldi bir hayli uğraştım ama anakart değiştirdikleri zorla şu an gayet iyi şebeke sorunu yok artik
 

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
Hayırlı olsun gözün aydın..
 

bobmalley

Üye
Teşekkür ederim kardeşim
 
bilal72

bilal72

Üye
Kardeşim son gönderdiğinde anakart mı değiştirmişler yoksa başka bir degisiklik mi yapmışlar?arkadaşlar s4 mini şebeke sorunu garantili bi şekilde çözen bi telefoncu buldum 50tl ye yapıyor. ilgilenenler bana ulaşsın.
 

fethiye-fb

Üye
Aynı sorunu bende yasiyorum bi çözüm bulan yokmu? tamire verdim yine yapilamadi. telefon şehir merkezinde sorunsuz ama köye gidince normal telefona takınca çeken hattım s4 minide gelip gidiyor. hatta hep full çekim gösteriyor ama arayan ulaşamıyor. yalancı şebeke veriyor.. şebeke gel git yapıyor.. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleme:

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
dostum seninki yazılımsal olabilir genelde tamirde anakart değişiyor diye biliyorum çözüm olarak
 

abdcol

Üye
Aynı sorun bende de var. hattım turkcell. Şebeke şehir merkezinde sıkıntı yok, ancak uzaklaşınca aynı sorunları yaşıyorum. telefonu yurtdışından aldım imei değişimi yapıldı. çok sinir bozucu, şebeke olmadıktan sonra bu telefon neye yarar ki. tek umudum 4.4.2 kitkat güncellemesi. Eğer yazılımsal ise belki çözüm olur. bu güncellemeyi yapan var mı acaba?
 

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
Ben cm roma gectim skntı yok gibi ayrca dedin sorun gidip gelmiyor deil mi
 

abdcol

Üye
aynen gidip geliyor. şebeke var gözüküyr ama kimse bana ulaşamıyor. ben de ancak 2. 3. arama da telefon düşürebiliyorum.
 

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
hmm onu ben ankaranın göbeğinde yaşıyordum işde hep 2g gsm modundaydı tel :( şimdi cm11 de bi skıntı yok gibi ama genelde tamir gerektiren bir durum
 

achilles1071

Üye
arkadaşlar merhaba. s4mini sinyal sorunu yaşıyorum. telefonu evde bırakıyorum bikaç saat sonra telefona bakmaya gediğimde sinyal hiç olmuyor. telefonu alıp baz istasyonunun yanına gitsem bile sinyal gelmiyor. telefonu defalarca resetledim. yapılandırma ayarlarını yükledim aveadan hattı sıfırlattım. hatta en sonon rusya 4 4.2 sürümünü yükledim ama nafile. her zaman yapmıyor arada yapıyor. günde 1 kez diyebilirim. birsürü arayanıbil mesajı geiyor. yardımcı olabilecek varmı acaba. çok araştırdım ama net bir çözüm bulamadım. birisi yazılımsal bir sorun olduğunu ve bir telefoncunun sorununu çözdüğünden bahsetmiş ne yapabilirim? teşekkürler
 

ErSin9006

Üye
    Konu Sahibi
dostum bu sorun bir çok modelinde var samsung un ve tamir dışında hiçbir çözüm derdimizi çözmüyor çok uğraştım dediklerinin üzerine daha fazlasını yaptım cm11 falan vs. hep sıkıntı dışardan tamire güvenmiyorsan samsung un yerine götür direkt
 

Benzer Konular



Üst Alt