! ! ! Pokemon Cyristal Versiyon 128x160 (Gorev ve oyun anlatımlı) ! ! !

Sponsorlu Bağlantılar

Hellboy®

Hellboy®

Üye
    Konu Sahibi
! ! ! Pokemon Cyristal Versiyon 128x160 (Gorev ve oyun anlatımlı) ! ! !
Evet arkadaslar ıste super bır oyun
Pokemon un cyrıstal versıyonu 128x160 boyutunda
Oyun Jardır ancak dıger oyunlara benzemıyor nedenı oyun Meboy denen emulatorle oynanıyor oyunun ıcınde yanı
Meboy nedir
Meboy her turlu ayarınızı kendınız yapacagınız bır emulatordur
Oyuna baslamadan once ayarlarımızı yapalım Setting kısmına gelıp number of 90 derece (yanı 90 derece dondurme) ona 1 dıyoruz cunku oyun dık oynandıgında ekrandan bıraz tasıyor 90 derece olarak 1 kez dondurdugumuzde ekranı yan tutarak oynayabılırız dıger kısımlara dokunmuyoruz sımdı New Game dıyerek baslıyoruz bıraz bekleyın reklamlar oyun gosterımı fln var yenı oyunumuzu actıktan sonra sol secenek tusuna basıp Set buttons var bunla kendımız tus ve oyun ayarlarımızı belırıcez ılk cıkan press the button for rıght (sag ıcın tus sec) ıstedıgımız tusları secıoruz mesela benım sag 8 sol 2 ust 6 saol 4 a tusu 1 b tusu 3 secım tusu 5 start tusu 0 (Tel yan tutuldugu ıcn cok pratık oluyor daha sonra oyun ıcı ayarlara gelıyoruz ordan ıstedıgınız ayarları yapın

Oyunu kaydetme ısını anlatıyorum Start tusu ıcn sectıgınız tusa basın oyunda altta save var ona tıklayın ordan kaydedın bu uyarı gelır turkcesı kapama tusuna basmayın oyunu otomatık olarak kaydeder ve oyuna doner sımdı eger cıkcaksanıınz kırmızı tusla cıkmayın sol secenek tusu exıt la cıkın daha sonra kayıltlı oyuna gırmmek ıcın oyunu acın New game deyın reklamları fln gecmek ıcın a tusu na atadıgınız tusa basın sonra boyle bır ekran gelecek Contiune New Game cancel contiune dıyerek oyuna devam edıyoruz







Burda da oyun gorevlerı ıcın super bır anlatım mevcut.
(oyun gorev anlatımı bana ait degildir alıntı yaptım ) !!!

pokemon gold/silver tam çözüm


Pokemon Gold/Silver Tam Çözümü


NOT: Bu çözüm aslında Pokemon Gold'a aittir. Fakat Silver ile çok benzerler. Tek farklı yanları ise Efsanevi pokelerin(Ho-oh ve Lugia) farklı şekilde yakalanması.

Oyuna Başlayış; oyuna başladığınız zaman, anneniz size "poke gear"ınızı veriyor. Evden çıkın ve Prof.Elm'den pokémonunuzu alın. Sola doğru yola çıkın, bol bol vahşi pokémonlarla savaş yapın. İlk durağınız "Cherrygrove City". Burada GYM salonu yok ama burada pokémonlarınızı tedavi ettirebilir ve size şehri gezdiren yaşlı adamdan "map"ı alabilirsiniz. Burdaki işiniz bittikten sonra yukarı doğru yol almaya devam edin. Yukarı doğru giderken sağ taraftaki çimenlikten gidin. Sonunda Prof.Oak'ın evini bulursunuz. Prof.Oak'la konuşunca size "pokédex"le bir yumurta yani "egg" veriyor. Evden çıktıktan sonra sizi Prof. Elm arıyor ve bir pokémonun çalındığını ve hemen yanına gelmenizi istiyor. Prof. Elm'in yanına giderken Cherrygrove City'den çıkarken hırsızımız karşınıza çıkıyor ve burada sizinle bir savaş yapıyor. Yalnız sizin pokémonunuzun zayıf olduğu türde bir pokémon gönderiyor. Neyse, bunu yendikten sonra Prof. Elm'in yanına gidin. Oradaki polisle konuşun, hırsızın adını belirleyin (ben kardeşimin adını koymuştum). Sonra Prof.Elm'le konuşun ve yumutayı ona verin. Laboratuvardan çıkarken Prof.Elm'in yardımcısı size 5 tane "poke ball" veriyor. Artık pokémon yakalayabilirsiniz. New Bark Town'dan çıkarken (Wakaba Town) bir adam da size pokémon yakalamayı öğretiyor. Bundan sonraki durağımız "Violet City".


1. DÜNYA

1. NİŞAN (Violet City)
Burası en kolay nişan alacağınız yer. Ama ilk önce şehirdeki "Bellsprout Tower"a uğramayı unutmayın. Binada pokémonunuzun levelini bol bol yükseltin. Bu arada Bellsprout Tower'ın liderini yenince size "FLASH" itemi veriyor. Bununla karanlık mağaraları aydınlatabilrsiniz. GYM liderine gelince, yenmesi çok kolay. Yanlış hatırlamıyorsam level7 Pidgey ve level8 Pidgetto gönderiyor. Lideri yendikten sonra Prof.Elm sizi arıyor ve yumurtayı almanızı söylüyor. Siz de bi koşu pokémon merkezine gidip Prof.Elm'in yardımcısıyla konuşup yumurtayı alın. Yumurta yaklaşık 1-2 saat sonra açılacak ve içinden "Togepi" çıkacak. Artık bu şehirde işimiz bitti.


2. NİŞAN (Azalea Town)
Yumurtamızı alıp ilerliyoruz. İlerde dans eden bir ağaç var. Onu şimdilik bırakıp aşağıya doğru gidin. Orada iki mağara girişi var. Birinde puzzle çözüyorsunuz (Kabuto'nun puzzle'ı). Puzzle'ı çözdüğünüz zaman diğer mağaraya düşüyorsunuz. Bunu yapmak zorunlu değil, benden söylemesi. Sonra sağdaki geçitten geçip, sizi geçirmeyen adam, siz yumurtalı olduğunuz için bir şey yapmıyor. Oradan geçip "Union Cave"e girin. Tünelden çıktıktan sonra sola ilerleyine Azalea Town'dayız. Ama GYM'nin önü kapalı. Bu yüzden kasabanın üst sol tarafındaki "KURT"un evine girip konuşun. O evden çıkacak. Siz de hemen kasabanın sağ tarafındaki "Slowpoke Well"e (hani önünde roket takımı bekçisi olan) girin. Orada 3-4 roket var onları yenin ve Slowpoke'ları kurtarın. Mağaradaki işiniz bittikten sonra, gidin ve nişanınızı alın. Bu arada Togepi'nin yumurtası büyük ihtimalle burda açılacak.


3. NİŞAN (Goldenrod City)
Kasabadan çıkarken, hırsızla bir mücadele daha yapıyorsunuz. Dövüşten sonra, "Ilex Forest"e girin. Orada bir çocuğun Fartfetch'd'ini kaybettiğini göreceksiniz. Burada az ilerde olan kuşu, kovalayıp çocuğun yanına getirdiğinizde onun yanında olan adam size "CUT" itemi veriyor. Bununla ince ağaçları kesebilirsiniz ve böylece ormandan Goldenrod City'e gidebilirsiniz. Goldenrod City'deki GYM'nin liderini yenin. Yenilince ağlamaya başlayacak ve size nişanı vermeyecek. Sonra mavili bir kız sizle konuşacak. Tekrar liderle konuşunca size nişanı verecek (Bu arada Raido Tower'dan soruları bilerek radyonuzu almayı unuymayın).


4. NİŞAN (Ecruteak City)
İlk önce dans eden ağacı geçmek için şehrin trenyolunun üst sağ tarafındaki çiçekçiye girin. Oradaki kızlardan biri size "Squirtbottle" verecek. Bunun yardımıyla danseden ağacı geçebilir ve Ecruteak City'e gidebilirsiniz. Bu arada ağacın sağ tarafındaki şişman mavi giysili adamla konuşunca size "Rock Smash" veriyor. Bu da çatlak kayaları kırmaya yarıyor. Ecruteak City'de ilk önce "Kimono Girls"lere bir uğrayın. Hepsi Eevee'nin değişik bir evrimleşmiş halini yollar. Hepsini yenince oradaki mavi saçlı adamla konuşun. Size "SURF" itemi verecek. Bunun sayesinde sularda istediğiniz gibi dolaşabilirsiniz. Bunu hallettikten sonra hayalet nişanınızı alabirsiniz. Ama GYM'de yol gözükmüyor. Bunun için ilk yendiğiniz adamdan direk sağa gidin. Sağ tarafta duran ninenin bir kare ön hizasında durun. İlerleyin ve nineyi de yenin. Aynı işlemi lidere ulaşıncaya kadar deneyin. Sonunda da hayalet efendisini yenebilirsiniz.
NOT: Bu şehirde iki önemli bina var. Bunlardan biri "Burned Tower", diğeri "Tin Tower". Burned Tower'da efsanevi köpekler (Raiku, Entei, Suikun), Tin Tower'ın çatısında ise "HO-OH" var. Efsanevi köpeklerin nasıl yakalanacağını bilmiyorum ama Ho-oh'un nasıl yakalanacağını ilerde anlatacağım. Şimdi 7.nişanı alalım. Sonra 5-6'yı alırız.


7. NİŞAN (Mahogany Town)
Ecruteak City'den sağa doğru sulardan geçerek gidilince Mahogany Town'a ulaşılır. Kasabanın sağ tarafındaki adam siz yedi nişan toplamadan sizi geçirmez. Roket takımı burayı ele geçirmiş. Bu yüzden GYM'ye giremiyorsunuz. Artık kasabayı kurtarmaya başlayalım. Direk yukarı giderek "Lake of Rage"e gidiyorsunuz. Oradaki gölde kırmızı bir "Gyarados" var. Onun yanına gidip onu yenin veya yakalayın, karar sizin. Sonra Gyarados'la işiniz bittikten sonra gölün alt tarafında pelerinli biri olacak. Bu adamın adı "LANCE" (İlerde bayağı bir başınızı yakacak). Bu adamla konuşun. Konuştuktan sonra adam uçacak (şaka değil). Sonra kasabaya geri dönün. Orada Mart'ta benzeyen ve bir şeyler satan bir ev var. Oraya girin. İçerde Lance'ı göreceksiniz. Lance içerdeki adamı dövdükten sonra sağ üst köşede bir merdiven açılacak, oradan inin (Artık birlikte roket takımını basabilirsiniz). İner inmez hırsızımız yine karşınıza çıkacak. Onu ve o kattaki roketleri yendikten sonra aşağı kata inin. Burdaki Lance'la göreviniz kapıları açacak şifreyi bulmak.
Heryeri dolaşın, önünüze çıkan tüm roketleri yenin. Sonunda oranın liderini yendikten sonra, şifreleri öğrenmiş olacaksınız. Sonunda orta kattaki büyük makinelerin olduğu yere gelin. Kapıyı açın. Son adamı da yendikten sonra sol taraftaki Electrode'ları ister yakalayın ister yenin. Electrode'ları halledince Lance'la konuşun. Size "WHIRLPOOL" itemi verecek. Bununla suyun üstündeki hortumları yok edebiliyorsunuz. Artık binadan çıkın, gidin ve buz GYM'ine girin. Burası biraz karışık. Bir ipucu vereyim; Lidere ulaşmak için soldan gidin ve soldaki en üst tarafa ulaşın. Bundan sonrası size kalmış. Nişanınızı alın. Şimdi 5. ve 6. nişanımızı alabiliriz.


5. NİŞAN (Cianwood City)
Buraya ulaşmak için ilk önce Ecruteak City'nin solunan "Olivine City"ye gelmeniz gerekir. Şehrin sağ alt tarafındaki "Olivine Lighthouse" binasındaki herkesi yenin. En üst kata ulaşınca 6. nişanı verecek olan kızla tanışacaksınız. Bunun yanındaki pokémon hasta. Hasta pokémonu iyileştirmeden kız, GYM'ine dönmüyor. Bunu iyileştirmek için ada şehri olan Cianwood City'e gitmek gerekir. Ama ilk önce şehrin alt sol tarafındaki eve uğrayın. Oradaki denizci size "STRENGHT" itemi verecek. Bunun sayesinde bazı kayaları itebileceksiniz. Cianwood'a surf'le gidilir. İsterseniz yoldaki "Whirl Islands"a uğrayabilir ve burada bazı pokémonları yakalayabilirsiniz. Adaya ulaştığınızda, şehrin en alt tarafında bir eczane var. Buradan Lighthouse'daki hasta pokémonu iyileştirecek iksiri alabilirsiniz. Sonra GYM'e girin. Ama bizi itilecek kayalar bekliyor. Bunlar çok kolay, üç kaya yanyana. Sağ ve soldakini bir ileri itin. Ortada kalan kayayı sağa veya sola itin. Böylece yol açılacak ve nişanınızı alabileceksiniz. Çıkışta da GYM'in önündeki kadından "FLY" itemi almayı unutmayın. Bu item sayesinde geçtiğiniz şehirlere uçabilirsiniz.


6. NİŞAN (Olivine City)
Cianwood'dan aldığınız iksiri Lighthouse'daki kıza götürün. Böylece pokémon iyileşecek ve kız GYM'ine geri dönecek. Size de onu gidip yenmek kalıyor. Böylece 7 nişanı tamamlamış oldunuz.


8. NİŞAN (Blackthorn City)
Olivine GYM'inden çıkar çıkmaz sizi Prof.Elm arıyor. Goldenrod City'i roket takımının bastığını söylüyor. Bunun üzerine hemen Goldenrod'a gidin ve hemen şehri kurtarma operasyonuna başlayın. Radyo binasına girin. Oradaki tüm roketleri yenin. 3 veya 4'üncü katta elektronik bir kapı var. Şimdilik onla uğraşmayın. En üst kattaki roket takımı patronlarından olan adamı yenin. Size yeraltı tünelindeki kapıyı açmanızı sağlayacak "Basement Key" verecek. Bunu aldıktan sonra yeraltı tüneline gidin. Sağ taraftaki kapıyı açın. Karşınıza ilk çıkan adam hırsızımız olacak. Onu yenin. Sonra sırada üç roket elemanı var. Onları da haklayın. Aşağı taraftaki yolu açmak için 3 tuşa sırasıyla soldan sağa doğru basın (Birkaç defa denemeniz gerekebilir). Sonunda en aşağıdaki merkez tuşa gidin. Oradaki kızı da yenip, tuşa basıp tüm kilitli kapıları açın. Daha sonra kapıdan geçin. İlerleyin ve içerdeki tüm roketleri yenin. En sonunda siyah şapkalı mavi saçlı radyo binası müdürünü bulacaksınız. O size, radyo binasında elektronik kapıyı açmanızı sağlayacak "Card Key"i verecek. Bunu aldıktan sonra hemen radyo binasına gidin, elektronik kapıyı açın. Roketleri yenerek en üst kata çıkın. En üst kattaki roket takımı patronlarından olan adamı yenin, şirketi ve şehri kurtarın.
Roketleri yenince gidecekler ve şirket başkanı gelecek. Eğer Pokémon Gold oynuyorsanız size "Rainbow Wing", eğer Pokémon Silver oynuyorsanız size "Silver Wing" verecek. Rainbow Wing'le Ho-oh'u, Silver Wing'le de Lugia'yı yakalayabilirsiniz. Unutmadan söyleyeyim Lugia "Whirl Islands"da. Artık Blackthorn City'e gidebiliriz. Şehre gitmek için Mahogany Town'un sağ tarafında bulunan "Ice Path"e girin. Burada size bol bol buz pokémonu çıkar. Ice Path'taki tüm malzemeleri alın. Bunların birinde "WATERFALL" item var. Bu da şelalerden yukarı çıkmanızı sağlar. Ice Path'ın sonuna doğru bazı kayaları çukurlara itmeniz gerekiyor. Ice Path zor bir yer ve sizi fazla uğraştırabilir. Sonunda mağaradan çıktınız ve Blackthorn City'desiniz.
Buradaki GYM'in kapısının önünde duran kişi siz Goldenrod City'i roketlerden kurtarınca kapının önünden çekilmiş. İçeri girin. Üst kattaki kayaları çukurlara itmeniz gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra sol üst köşedeki çukurdan kendinizi atın ve GYM liderini yenin. Fakat siz onu yenince nişanı hemen vermiyor. Sizden bir dragon itemini (yanlış hatırlamıyorsam dragon scale) bulmanızı istiyor. Bu item GYM'in hemen arkasındaki "Dragon's Den" mağarasında. Bu mağarada size surf ve whirlpool itemleri gerekir. Zor değil, sola doğru giderek sonunda dragon itemini buluyorsunuz. Bulur bulmaz GYM lideri geliyor ve size 8.nişanınızı veriyor. Artık pokémon ligine gidebilirsiniz.


Oyun boyutu 1 mb


Ayrıca oyun ıle ılgılı her turlu sorun fıkır soru onerılerı konuya yazınız
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: emagra, enverbey, ultrv ve 5 diğerleri


hildar

hildar

Üye
eyvallah kardeşim bunu hiç oynamadım ama güzel bir şeye benziyor............ yalnız dostum bunu bir türlü telefona atamıyorum sanırım oyun arızalı her türlü oyunu attım ama pokemonu atamadım hatta oyunu içeriği açıp yeniden zipledim yinede bluu tooth gönderimi kabul etmedi yinede sağol diyelim
 
Atakan

Atakan

Üye
Hiç üşenmemeişin Saol Emeğe Saygı
 
Hellboy®

Hellboy®

Üye
    Konu Sahibi
eyvallah kardeşim bunu hiç oynamadım ama güzel bir şeye benziyor............ yalnız dostum bunu bir türlü telefona atamıyorum sanırım oyun arızalı her türlü oyunu attım ama pokemonu atamadım hatta oyunu içeriği açıp yeniden zipledim yinede bluu tooth gönderimi kabul etmedi yinede sağol diyelim
oyunda bırsey yok hem arızalı olsa ben nasıl oynuyorum ?
Bluetooth sorunu olabılır Pc suıte ıle kablo ıle atmayı dene
 
iskenlii

iskenlii

Üye
KArdeş Eline SAğlık Bunun şifreleri var mı ya bir BAk san

--------------- Ekleme ---------------

Geçersiz Uygulama Kardeş :@
 
Hellboy®

Hellboy®

Üye
    Konu Sahibi
Gecersiz mı bakıyorum sımdı

--------------- Ekleme ---------------

Linki tekrar duzenledım oyun calısıyor..
 
ibrahimismail

ibrahimismail

Üye
teşekkürler
 
Hellboy®

Hellboy®

Üye
    Konu Sahibi
arkaslar daha ıyı kapsamlı genıs resımlı bır acıklama buldum burayı okuyarak herturlu gorevı yapabılırsınız gercekten guzel bır anlatım benım cok ısıme yaradı hala da yarıyor.. Emegı gecenlere cok tesekurler...


yuna Başlayış; oyuna başladığınız zaman, anneniz size "poke gear"ınızı veriyor. Evden çıkın ve Prof. Elm'den pokemonunuzu alın. Sola doğru yola çıkın, bol bol vahşi pokemonlarla savaş yapın. İlk durağınız "Cherrygrove City". Burada GYM salonu yok ama burda pokemonlarınız tedavi ettirebilir ve size şehri gezdiren yaşlı adamdan "map"ı alabilirsiniz. Buradaki işiniz bittikten sonra yukarı doğru yol almaya devam edin. Yukarı doğru giderken sağ taraftaki çimenlikten gidin, sonunda Prof. Oak'ın evini bulursunuz. Prof. Oak'la konuşunca size "pokedex"le bir yumurta yani "egg" veriyor. Evden çıktıktan sonra sizi Prof. Elm arıyor, size bir pokemonun çalındığını ve hemen yanına gelmenizi istiyor. Prof. Elm'in yanına giderken Cherrygrove City'den çıkarken hırsızımız karşınıza çıkıyor. Burada sizinle bir savaş yapıyor. Yalnız sizin pokemonunuzun zayıf olduğu türde bir pokemon gönderiyor. Neyse, bunu yendikten sonra Prof. Elm'in yanına gidin. Oradaki polisle konuşun, hırsızın adını belirleyin. Sonra Prof. Elm'le konuşun ve yumurtayı ona verin. Laboratuardan çıkarken Prof.Elm'in yardımcısı size 5 tane "poke ball" veriyor. Artık pokemon yakalayabilirsiniz. New Bark Town'dan çıkarken (Wakaba Town) bir adamda size pokemon yakalamayı öğretiyor. Bundan sonraki durağımız "Violet City".

YENİ DÜNYA (JOHTO)

1. NİŞAN (Violet City)
Burası en kolay nişan alacağınız yer. Ama ilk önce şehirdeki "Bellsprout Tower"a uğramayı unutmayın. Binada pokemonunuzun levelini bol bol yükseltin. Bu arada Bellsprout Tower'ın liderini yenince size "FLASH" itemi veriyor. Bununla karanlık mağaraları aydınlatabilirsiniz. GYM liderine gelince, yenmesi çok kolay. Yanlış hatırlamıyorsam level 7 Pidgey ve level 8 Pidgeotto gönderiyor. Lideri yendikten sonra Prof. Elm sizi arıyor ve yumurtayı almanızı söylüyor. Siz de bir koşu şehirdeki pokemon merkezine gidip Prof. Elm'in yardımcısıyla konuşup yumurtayı alıyorsunuz. Yumurta yaklaşık 1-2 saat sonra açılacak ve içinden "Togepi" çıkacak. Artık bu şehirde işimiz bitti.

2. NİŞAN (Azalea Town)
Yumurtamızı alıp ilerliyoruz. İlerde bir dans eden ağaç var. Onu şimdilik bırakıp aşağıya doğru gidin. Orda iki mağara girişi var. Birinde puzzle çözüyorsunuz (Kabuto'nun puzzle'ı). Puzzle'ı çözdüğünüz zaman diğer mağaraya düşüyorsunuz. Sonra da karşınıza çeşit çeşit Unown'lar çıkıyor. Puzzle çözdüğünüz mekandaki bir profesörün baktığı yazıttaki Unown şekillerinden 4 tane yakalarsanız, Unown mağarasından çıkınca profesör gelip, sizin pokedex'inizi Unown pokemonları hakkında upgrade ediyor. Bunu yapmak zorunlu değil, benden söylemesi. Sonra sağdaki geçitten geçip, sizi geçirmeyen adam, siz yumurtalı olduğunuz için bir şey yapmıyor. Ordan geçip "Union Cave"e girin. Tünelden çıktıktan sonra sola ilerleyince Azalea Town'dayız. Ama GYM'nin önü kapalı. Bu yüzden kasabanın üst sol tarafındaki "KURT"un evine girip konuşun. O evden çıkacak. Siz de hemen kasabanın sağ tarafındaki "Slowpoke Well"e (hani önünde roket takımı bekçisi olan yer) girin. Orada 3-4 roket var onları yenin ve Slowpoke'ları kurtarın. Mağaradaki işiniz bittikten sonra, gidin ve nişanınızı alın. Bu arada Togepi'nin yumurtası büyük ihtimalle burda açılacak.

3. NİŞAN (Goldenrod City)
Kasabadan çıkarken, hırsızla bir mücadele daha yapıyorsunuz. Dövüşten sonra, "Ilex Forest"e girin. Orda bir çocuğun Fartfetch'd'ini kaybettiğini göreceksiniz. Burada az ilerde olan kuşu, kovalayıp çocuğun yanına getirdiğinizde onun yanında olan adam size "CUT" itemi veriyor. Bununla ince ağaçları kesebilirsiniz ve ormandan Goldenrod City'e gidebilirsiniz. Ilex Forest'in ilersinde yeşil saçlı biri var. Onunla konuşunca size "TM 02" (Headbutt) saldırısını veriyor. Bununla küçük ağaçları sallayıp, değişik pokemonlar çıkartabilirsiniz. Goldenrod'a girmeden önce Ilex Forest'den çıkınca Day-Care ailesine uğrayın (Bahçesi olan ev). Evdeki yaşlı adamla konuşunca size bir yumurta daha verecek. Bu yumurtadan evrimleşmemiş mini pokemonlardan biri çıkacak (Örnek; Pichu, Igglypuff, Elekid, Tyrogue, Cleffa gibi). Yalnız bu yumurtayı alabilmeniz için yanınızda en çok 5 pokemon olması lazım. Bundan sonra da gidin ve Goldenrod City'deki GYM'nin liderini yenin. Yenilince ağlamaya başlayacak ve size nişanı vermeyecek. Sonra mavili bir kız sizle konuşacak. Tekrar liderle konuşunca size nişanı verecek. Bu arada Radio Tower'dan soruları bilerek radyonuzu almayı unutmayın. Bir de radyoda ikinci katta saat altıdan sonra program yapan bir kız var (Buena). Onunla konuşunca size "Blue Card" veriyor ve de her gün saat altıdan sonra radyoda kendi programında bir şifre veriyor. Şifreyi öğrendikten sonra onun yerine gidip doğru şifreyi söyleyince size bir puan veriyor. Bunu hergün yapın ve puanlarınız artırın. Çünkü kızın yanındaki yeşil giysili kızdan, puana göre çeşitli şeyler alabiliyorsunuz; Mesela Rare Candy. Bunun için bu iş önemli. Neyse, sırada 4. nişan var.
4. NİŞAN (Ecruteak City)
İlk önce dans eden ağacı geçmek için, dans eden ağacın yanına gidin. Orda bir kız olacak. Onunla konuşun, o da size Goldenrod'daki çiçekçiye gelmenizi söyleyecek. Şehrin sağ üst tarafındaki çiçekçiye girin ve kızlarla konuşun. Ordaki kızlardan biri size "Squirtbottle" verecek. Bunun sayede danseden ağacı geçebilir ve Ecruteak City'e gidebilirsiniz. Bu arada ağacın sağ tarafındaki şişman mavi giysili adamla konuşunca size "Rock Smash" veriyor. Bu da çatlak kayaları kırmaya yarıyor. Ecruteak City'de ilk önce "Kimono Girls"lere bir uğrayın. Hepsi Eevee'nin değişik bir evrimleşmiş halini yollar. Hepsini yenince ordaki mavi saçlı adamla konuşun. Size "SURF" itemi verecek. Bunun sayesinde sularda istediğiniz gibi dolaşabilirsiniz. Yalnız şehrin üst sol tarafındaki "Burned Tower"a (Yanmış Kule) girmeden gym'de savaşamazsınız. Çünkü gym lideri efsanevi köpek yakalamak için Burned Tower'da. Binaya girin sol taraftan doğru ilerleyin. İlerlediğiniz de sizi bekleyen hırsımızı göreceksiniz. Onu yendikten sonra bulunduğunuz yer çökecek ve aşağı düşeceksiniz. Sonra da önünüzde olan üç efsanevi köpeğin yanına gidin. Hepsi ayrı yönlere gidecek. Yalnız, mavi olan pokemon (Suicune) etrafınızda bir tur attıktan sonra gidecek (Neden acaba?). Bunu hallettikten sonra, gym lideri geri dönecek ve hayalet nişanınızı alabileceksiniz. Ama GYM'de yol gözükmüyor. Bunun için aşağıdaki resme bakarak yolunuzu rahatlıkla bulabilirsiniz.

NOT: Bu şehirde iki önemli bina var. Bunlardan biri "Burned Tower", diğeri "Tin Tower". Burned Tower'da efsanevi köpekler (Raikou, Entei, Suicune), Tin Tower'da ise ilerde oraya gelecek olan "Suicune" var. Zorunlu olarak efsanevi köpeklerin binasına girip köpekleri kaçırın. Bunlar üç ayrı yöne yayılacak. Bu köpekler ilerki zamanda çimenliklerde karşınıza çıkabilir. Eğer çıkarsa oyunu hemen save edin. Sonra da ultra ball'la direkt yakalamayı deneyin (Bende işe yaramıştı, ama bu teknik zaman alabilir). Olmazsa, uyutup diğer toplarla yakalamayı deneyin. Kaçırırsanız bile üzülmeyin. Çünkü karşınıza çıkan efsanevi köpeğin yeri pokedex'inizde yazıyor.Buna bakmak için pokedex'i açıp karşınıza çıkan pokemonu seçip, "area" yazısını tıklamanız yeterli. Böylece onun yerini öğrenebilirsiniz. Yalnız Suicune'nun yakalanması değişik. Suicune'nun nasıl yakalandığını ilerde açıklayacağım.

Şimdi 7.nişanı alalım.Sonra 5-6'yı alırız.
7. NİŞAN (Mahogany Town)
Ecruteak City'den sağa doğru sulardan geçerek gidilince Mahogany Town'a ulaşılır. Kasabanın sağ tarafındaki adam siz yedi nişan toplamadan sizi geçirmez. Roket takımı burayı ele geçirmiş. Bu yüzden GYM'ye giremiyorsunuz. Artık kasabayı kurtarmaya başlayalım. Direk yukarı giderek "Lake of Rage"e gidiyorsunuz. Ordaki gölde kırmızı bir "Gyarados" var. Onun yanına gidip onu yenin veya yakalayın, karar sizin. Sonra Gyarados'la işiniz bittikten sonra gölün alt tarafında pelerinli biri olacak. Bu adamın adı "LANCE" (İlerde bayağı bir başınızı yakacak). Bu adamla konuşun. Konuştuktan sonra adam uçacak (şaka değil). Sonra kasabaya geri dönün. Orada Mart'a benzeyen ve bir şeyler satan bir ev var. Oraya girin. İçerde Lance'ı göreceksiniz. Lance içerdeki adamı dövdükten sonra sağ üst köşede bir merdiven açılacak. Ordan inin (Artık birlikte roket takımını basabilirsiniz). O kattaki roketleri yendikten sonra aşağı kata inin. Burdaki Lance'la göreviniz kapıları açacak şifreyi bulmak. Heryeri dolaşın, önünüze çıkan tüm roketleri yenin. Sonunda oranın liderinin odasına ulaşacaksınız. Onu yendikten sonra odadaki mavi kuşla konuşun. Size gerçek şifreyi verecek ve şifreleri öğrenmiş olacaksınız. Sonunda orta kattaki büyük makinelerin olduğu yere geri dönün. Kapıyı açın. Son adamı da yendikten sonra sol taraftaki Electrode'ları ister yakalayın ister yenin. Electrode'ları halledince Lance'la konuşun. Size "WHIRLPOOL" itemi verecek. Bununla suyun üstündeki hortumları yok edebiliyorsunuz. Artık binadan çıkın, gidin ve buz GYM'sine girin. Burası biraz karışık. Bir ipucu vereyim. Resme bakın...

Bundan sonrası size kalmış. Nişanınızı alın. Şimdi 5. ve 6. nişanımızı alabiliriz.
5. NİŞAN (Cianwood City)
Buraya ulaşmak için ilk önce Ecruteak City'nin solundan "Olivine City"ye gelmeniz gerekir. Şehrin sağ alt tarafındaki "Olivine Lighthouse" binasındaki herkesi yenin. En üst kata ulaşınca 6. nişanı verecek olan kızla tanışacaksınız. Bunun yanındaki pokemon hasta. Hasta pokemonu iyileştirmeden kız, GYM'sine dönmüyor. Bunu iyileştirmek için ada şehri olan Cianwood City'e gitmek gerekir. Ama ilk önce şehrin alt sol tarafındaki cafe'ye uğrayın. Oradaki denizci size "STRENGHT" itemi verecek. Bunun sayesinde bazı kayaları itebileceksiniz. Cianwood'a surf'le gidilir. İsterseniz yoldaki "Whirl Islands"a uğrayabilirsiniz. Burada bazı pokemonları yakalayabilirsiniz. Adaya ulaştığınızda, şehrin en alt tarafında bir eczane var. Burdan Lighthouse'daki hasta pokemonu iyileştirecek iksiri alabilirsiniz. Sonra GYM'e girin. Ama bizi itilecek kayalar bekliyor. Bunlar çok kolay, Üç kaya yanyana. Sağ ve soldaki bir ileri itin. Ortada kalan kayayı sağa veya sola itin. Böylece yol açılacak ve nişanınızı alabileceksiniz. Çıkıştada GYM'nin önündeki kadından "FLY" itemi almayı unutmayın. Bu item sayesinde geçtiğiniz şehirlere uçabilirsiniz.

6. NİŞAN (Olivine City)
Cianwood'dan aldığınız iksiri Lighthouse'daki kıza götürün. Böylece pokemon iyileşecek ve kız GYM'sine geri dönecek. Size de onu gidip yenmek kalıyor. Böylece 7 nişanı tamamlamış oldunuz. Bir de unutmadan, bu şehrin en sol tarafında "Battle Tower" var. Bu binada çok güçlü pokemonlar görüp, çeşitli eğitmenlerle savaşabilirsiniz. Yalnız pokemonları yenseniz bile size puan vermiyorlar. Yani orada level yükseltemezsiniz. Sadece eğlence ve tecrübe için yapılmış bir bina. Ayrıca eğitmenlerle savaşmak için yanınızda üç pokemon olması ve pokemonlarınızın level 40'tan fazla olmaması şart (ama çok ilerleyince Level 100'lerle bile savaşabiliyorsunuz). Eğer zoru başarıp, tüm eğitmenleri yenebilirseniz size bir ödül veriyorlar. Benim burdaki tavsiyem pokemonlarınız çok güçlendikten sonra bu binaya uğrayın. Yoksa bir hezimete uğrayabilirsiniz. Artık karar sizin. Gelelim diğer nişana.

8. NİŞAN (Blackthorn City)
Olivine GYM'sinden çıkar çıkmaz sizi Prof. Elm arıyor. Goldenrod City'deki radyo binasını roket takımının bastığını söylüyor. Bunun üzerine hemen Goldenrod'a gidin. Hemen radyoyu kurtarma operasyonuna başlayın. Radyo binasına girin. Ordaki tüm roketleri yenin. 3 veya 4'üncü katta elektronik bir kapı var. Şimdilik onla uğraşmayın. En üst kattaki roket takımı patronlarından olan adamı yenin. Size yeraltı tünelindeki kapıyı açmanızı sağlayacak "Basement Key" verecek. Bunu aldıktan sonra yeraltı tüneline gidin. Sağ taraftaki kapıyı açın. Karşınıza ilk çıkan adam hırsızımız olacak. Onu yenin. Sonraki üç roket elemanı var. Onları da haklayın. Aşağı taraftaki yolu açmak için 3 tuşa sırasıyla soldan sağa doğru basın (Birkaç defa denemeniz gerekebilir). Eğer soldan sağa yolu işe yaramazsa deneme yanılma yoluyla kapıları açmayı bulabilirsiniz. Sonunda en aşağıdaki merkez tuşa gidin. Oradaki kızı da yenip, tuşa basıp tüm kilitli kapıları açın. Daha sonra kapıdan geçin. İlerleyin ve içerdeki tüm roketleri yenin. En sonunda siyah şapkalı mavi saçlı radyo binası müdürünü bulacaksınız. O size radyo binasında elektronik kapıyı açmanızı sağlayacak "Card Key"i verecek. Bunu aldıktan sonra hemen radyo binasına gidin, elektronik kapıyı açın. Roketleri yenerek en üst kata çıkın. En üst kattaki roket takımı patronlarından olan adamı yenin ve radyoyu kurtarın. Roketleri yenince gidecekler ve şirket başkanı gelecek ve size "Clear Bell" verecek. Clear Bell'le Ecruteak City'deki Tin Tower'a girip (şehrin üst sağ tarafı) Suicune'u yakalayabilirsiniz.
Artık Blackthorn City'e gidebiliriz. Şehre gitmek Mahogany Town'un sağ tarafında bulunan "Ice Path"e girin. Burda size bol bol buz pokemonu çıkar. Mağaradaki ilk engeli şu şekilde aşabilirsiniz;

Bu engeli geçtikten sonra hemen sağdaki küçük engelde "WATERFALL" item var. Bu da şelalerden yukarı çıkmanızı sağlar. Bundan sonraki işimiz ise çukurlara kayaları itmek. Bu sizi fazla zorlamaz ama genede biraz zaman alabilir. Bunun bir resmini koymaya gerek duymadım çünkü siz bu işi yaparsınız, değil mi? Ayrıca bir de tavsiye, eğer kayayı bir yere sıkıştırırsanız, hemen geldiğiniz merdivenden aşağı inip tekrar yukarı çıkın. Böylece kaya eski yerine gelmiş olacak. Sonra da aşağı inip şu şekilde hareket etmeniz lazım; (Bu resmi yapmak uzun sürdü, değerini bilin..)

Bundan sonra da ufak tefek engeller var ama onları geçmesi çok kolay. Neyse, burası zor bir yer ama resimler sayesinde rahat geçebilirsiniz.

Sonunda mağaradan çıktınız ve Blackthorn City'desiniz. Burdaki GYM'nin kapısının önünde duran siz Goldenrod City'i roketlerden kurtarınca kapının önünden çekilmiş. İçeri girin. Üst kattaki kayaları çukurlara itmeniz gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra sol üst köşedeki çukurdan kendinizi atın ve GYM liderini yenin. Ama siz onu yenince o, hemen nişanı vermiyor. Sizden gym'nin arkasındaki "Dragon's Den" mağarasına gidip "Dragon Shrine" adındaki eve girip ordaki bilgelerle konuşmanızı istiyor. Bu mağarada size surf ve whirlpool itemleri gerekir. Zor değil, soldan doğru giderek Dragon Shrine'ı buluyorsunuz. Sonradaki evin içindeki baş bilge size pokemon hakkında bir teste tabi tutuyor. Eğer birazcık ingilizceniz varsa rahatlıkla soruları bilirsiniz. Eğer ingilizceniz yoksa bile dert etmeyin. Çünkü soruyu bilmezseniz size aynı soruyu tekrar soruyor. Soruları bildikten sonra gym lideri geliyor ve size nişanı pek vermek istemese de nişanı veriyor. Sonra da ordan çıktıktan sonra size bir TM veriyor. Gold ve silver'a bir ek özellik olarak crystal'de dragon's den mağarasına dövüşecek adamlar koymuşlar, dikkat edin.

8 nişanı aldınız, artık pokemon ligine gidebilirsiniz...
POKEMON LİGİNE GİDİŞ
Mağaradan çıkınca Prof. Elm sizi arıyor ve size birşey vereceğini söylüyor. New Bark Town'a geri döndüğünüzde Profesörle konuşunca size "Master Ball" veriyor. Bununla efsanevi köpeklerden birini rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Özellikle Suicune'u yakalamadıysanız hemen Tin Tower'a gidip master ball'la Suicune'u yakalayın. Bu pokemon çok işinize yarayacak. Sonra New Bark Town'un sağ tarafından surf yaparak gidin. "Tohjo Falls" diye ufak bir mağara var. Burada size "waterfall" item lazım. Bu mağaradan çıkıp ilerlediğinizde karşınıza "Victory Road" çıkıyor. Bu mağaranın çıkışında hırsızımızla bir mücadelemiz var. Dikkat edin. Pokemonları o kadar da güçsüz değil. Bundan sonra "Indigo Plateu"na gidin. Sonunda Pokemon Ligi başlıyor!!!

Burda ilk rakibiniz pisişik pokemon eğitmeni Will. İkinci rakibiniz bitki pokemonu eğitmeni Koga. Üçüncü rakibiniz dövüş pokemonu eğitmeni Bruno. Dördüncü rakibiniz dark pokemonu eğitmeni Karen. Ve FİNAL, başınıza dert açacak dediğim adam dragon pokemon eğiticisi Champion LANCE. Özellikle Dragonite'lerine dikkat etmeniz gerekir. Onu da yenince şampiyon SİZSİNİZ!!! Şimdiden tebrik ederim.

TAVSİYELER

# Oyun boyunca sadece(master ball'ı alana kadar) iki pokemon yetiştirin. Biri başladığınız pokemon diğeri de "Dragonite" olmasını tavsiye ederim. Bunu Goldenrod City'den kumarhaneden alabilirsiniz (Dratini olarak, ama biraz pahalı). Pokemon ligine gidene kadar, bu Dratini'yi Dragonite yapmaya bakın (Dratini Level 30 - Dragonair level 55 - Dragonite olur). Emin olun ki pişman olmayacaksınız. Çünkü Dragonite çok güçlü. Dragonite olmazsa da bir Gastly yetiştirebilirsiniz. Yine de karar size kalmış. Üçüncü pokemonu ise efsanevi köpeklerden yakalayın. Yukarıda açıklamıştım.

# Pokemon ligine giderken yanınıza bol bol max potion veya hiper potion, revive ve full heal alın. Bunlar çok gerekli olacak.

# Önünüze gelen her adamla savaşın. Böylece pokemonlarınızın levellerini bolca yükseltirsiniz.

# Şehirlerdeki her yeri gezin, tüm evleri dolaşın, herkesle konuşun.
ESKİ DÜNYA (KANTO)
Bu Dünya pek önemli değil. Ama sonunda "Ash Ketchum"u yenmek var. Bu yüzden bu dünyayı da oynamanızı tavsiye ederim.

Pokemon ligini bitirdikten sonra oyunu yapanların isimleri geçer. Sonra oyun yeniden başlar. Başladığında ana menüde "Continue" yazısı olacaktır. Onu seçin ve kaldığınız yerden devam edin. Kanto yolculuğu başlıyor;

Evinizin önündeyken, Prof. Elm sizi arıyor ve laboratuarına gelmenizi söylüyor. Laboratuarda onla konuştuğunuzda size "S.S.Ticket" veriyor. Bu biletle Vermilion City'e gidebilirsiniz. Bu bileti aldıktan sonra Olivine City'e gidin. Ordan limandan doğru gidin ve S.S. Aqua gemisine binin.

S.S. AQUA
Gemide de yapmanız gereken şeyler var. İlk önce bulunduğunuz kattaki odalardaki herkesi yenin. Burdaki göreviniz mavi saçlı adamın kaybolan torununu bulmak. Herkesi yendikten sonra aşağı kata inin. Ordaki adam sizi geçirmeyecek. Onla konuşun ve yukarı kata çıkın. Tüm odaları dolaşıp denizciyi bulun ve onu yenin. Tekrar aşağı inin. Sizi geçirmeyen adama el sallayarak geçin. :-) Sonra bir kat daha aşağı inin. Orada kaptanın yanında bulunan kızla konuşun. Böylece o mavi saçlı adamın yanına gitmiş olacaksınız. Onla konuşunca size "metal coat" verecek. Sonra gemiden çıkın ve Vermilion City'desiniz.

NİŞANLAR
Bu dünyada bazı nişanları hiç zorlanmadan gidip alabilirsiniz. Bunlar, Vermilion City, Fuschia City, Saffron City, Celadon City. Bunlar kolay.

SNORLAX'I UYANDIRMAK VE MISTY
İşte bu dünyada yapılacak en önemli iş bu. Aynı zamanda bunu yapınca Misty, GYM sine geri dönecek. Neyse, ilk önce Cerulean City'nin sağ tarafındaki ağacı keserek ilerleyin. Sonra karşınıza çıkacak nehirden surf ile ilerleyin. İlerlediğinizde karşınıza büyük bir bina çıkacak. Bu "Power Plant". Burdaki herkesle konuşun. Size, Power Plant'tan bir parça çalındığını söyleyecekler. Burdan çıktıktan sonra Cerulean City'deki Misty'nin GYM'sine gidin. Burda bir roket takımı adamı size çarpacak. Onla konuştuktan sonra o, GYM'den çıkacak. Sizde hemen ordan çıkın ve şehrin yukarısındaki köprüye doğru gidin. Orada yine sizi o roket takımı adamı karşılayacak. Onu yenin. Size Power Plant'tan çaldığı parçayı nereye sakladığını söyleyecek. Bunu yendikten sonra yolunuza devam ederek Bill'in evine doğru gitmeye başlayın (Bill'in evine gitmek için Cerulean City'deki köprüyü geçip, ordan sağa doğru ilerlemeniz lazım). Yoldayken Misty'le karşılacaksınız. O sizle konuşacak ve GYM'sine geri dönecek. Sonra tekrar Cerulean City'e geri dönüp, onu yenip nişanınızı alın. Ayrıca Misty'nin GYM'sinde ortada kare bir alan var. Bu kare alanın etrafına bir göz atın (Yani tuşa basarak). Sonunda "Machine Part" diye birşey bulacaksınız. Bunu Power Plant'a götürün. Oradaki makinelerin önünde duran adamla konuşun ve ona bu parçayı verin. Böylece Power Plant yeniden çalışmaya başlayacak. Bunları yaptıktan sonra Lavender Town'a gidin. Oradaki Radio Tower'a gidin. Oradaki mavi saçlı, yüzü duvara dönük olan adamla konuşun. Size "Expension Card" verecek. Bunun sayesinde radyonuzda Snorlax'ı uyandıracak olan "Poke Flute" istasyonu çıkacak. Bunu aldıktan sonra hemen Vermilion'a gidin. Yolu tıkayan Snorlax'ın yanına gidip radyodan "Poke Flute"ü seçin. Tekrar tuşa bastığınızda Snorlax uyanacak, ister yakalayın, ister yenin. Ama bence yakalayın. Çünkü gerçekten çok güçlü.
MAGNET TRAIN
İlk önce yukarda söylediğim gibi Power Plant'ı kurtarmanız lazım. Bundan sonra Saffron'a gidip "Copycat"in evine girin. Orda onunla konuşun (Sizle konuşurken size dönüşecek.) Sonra Vermilion'a gidip ordaki Pokemon Fan Club'a girin. Masanın sol tarafında duran Clefairy oyuncağının yanında duran şişman adamla konuşun. Size, yanında duran oyuncağı verecek. Sonra tekrar Saffron'a gidip Copycat'e oyuncağı verin. O da size "Pass" verecek. Bununla artık Saffron-Goldenrod arasında trenle yolculuk yapabilirsiniz.

BROCK
Vermilion City'deki "Digleet's Cave"den geçtikten sonra Viridian City'nin sağ tarafında olan bir yerde çıkarsınız. Yalnız Viridian City GYM lideri yok. Şimdi onu boşverin. Yukarı doğru "Pewter City"e gidin. Orda şehrin sağ tarafında bir yerde mavi giysili yaşlı bir dede var. Onla konuşunca size "Silver Wing" veriyor. Bununla "Whirl Islands"daki Lugia'yı yakalama şansınız var ama Lugia'yı bulmak o kadar da kolay değil, bulsanız bile yakalamak kolay değil, tabiki "master ball"ı kullandıysanız (Lugia level 60). Neyse, sonra GYM'e girin ve Brock'u yenin. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Brock'un "Omastar" ve "Kabutops"u var. Bunlar su saldırısı yapabilen kaya pokemonlardır.

BLUE (GARY) VE BLAINE
Bu nişanları almak için ilk önce "Pallet Town"a gidin. Oradan surf yaparak "Cinnabar Island"a gidin. Burada üst tarafra Blue'la (Gary'le) konuşun. O, Viridian City'deki GYM'sine geri dönecek. Bu arada adanın ortasında bir tabela var. Bunda, "Blaine'nin GYM'si, Seafoam Islands'a taşınmıştır" yazısı var. Biz de buna göre hareket ederek Cinnabar'ın sağ tarafından surf yaparak Seafoam'a gidiyoruz. Ordaki mağarada Blaine'den nişanınızı alın. Sonra Viridian'a gidin. GYM'sine geri dönen Blue'yu (Gary'i) yenin. Böylece tam 16 nişanınız olmuş oldu.

NOT: Ayrıca Viridian'daki Trainer House'da başka eğitmenlere karşı savaşabilirsiniz. Bir de isterseniz Mt.Moon mağarasına girip hırsızla bir dövüş daha yapabilirsiniz. Bu da yetmediyse, Mt.Moon'dan sonra pokemon ligi binasına giderek merdivenlere doğru ilerleyin. Hırsızla bu sefer son mücadeleyi yapıyor olacaksınız.

ASH KETCHUM'LA BÜYÜK DÖVÜŞ
Nişanları toplayınca Prof. Oak'a gidin ve onunla konuşun. Artık Ash Ketchum'la dövüşmeye hazırız. Bu arada Prof. Oak'la konuşmamızın nedeni Victory Road'a girerken geçitte sol tarafta bir adam yolu tıkıyordu. Onu ordan çekmek için konuştuk. Neyse, Prof.Oak'la konuştuktan sonra Viridian City'nin sol tarafından giderek o geçite girin. Geçitte, o soldaki dar yoldan geçerek kapıdan çıkın. İlerleyince en sonunda o mağarayı göreceksiniz: "Mt. Silver". Mağaraya girmeden önce yandaki pokemon merkezinde pokemonlarınızı tedavi ettirin. Ash çok güçlü. Yalnız oyunda adı "RED" diye geçiyor söyleyeyim. Ash'in pokemonları şunlar (birkaç level fazla ya da az yazmış olabilirim):

Pikachu: L81
Espeon: L73
Blastoise: L77
Snorlax: L75 (En zor pokemon, çok dikkat edin)
Charizard: L77
Venusaur: L77

Oyunu bitirdiniz tebrikler.

Son olarak söyleyeceğim şey; oyun pokemon hayranları için çok iyi bir oyun. Başında saatlerce geçirebilirsiniz. Yalnız oyunun japonca versiyonuna göre tek kusuru Celebi'nin yakalanamıyor olması. Celebi sadece japonca versiyonunda yakalanabiliyor. Bu özellik çoğu kişiyi üzecektir. Ama gene de oyun gold ve silver'a göre çok daha iyi.

--------------- Ekleme ---------------

kendı paylasımım dıye demıyorum ama mekemmel bır oyun ıngılızcenız varsa ve bu tur oyunları sevıyorsanız asla kacırmayın derım ben baglandım bırkere sabah aksam oynuyorum bu oyun 128x160 buyuk ekran tellere buyuk ıhtımal yarım ekran oynar uzulmeyın kısa bır google arasıtımasından sonra kendı telınız ıcın olanını bulabırırsınız (bazı cestlerı forumda mevcut) Pokemon oyunun bırcok versıyonu var ama tum versıyonlar bırıbırıne benzıyor ..
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
teşşekürler
 
Hellboy®

Hellboy®

Üye
    Konu Sahibi
indirin arkaslar super bır oyun pısman olmayacaksınız :oke:
 
ycg35

ycg35

Üye
eline sağlık hellboy çok güzel bir oyun indirdim şimdi anlatımda süper :)
 

safakxtr

Üye
kardeş bunun rar şifresi ney?

--------------- Ekleme ---------------

pardon rar yokmuş :D
 

posiee

Üye
görünmüoki
 
cesaretli

cesaretli

Üye
çok teşekkür ederim
 
metix

metix

Üye
*** gibi

--------------- Ekleme ---------------

indirmeyin
 
kaplanck

kaplanck

Üye
Saol
 

Benzer Konular

Cevap
29
Görüntüleme
771
gonyalı
Cevap
0
Görüntüleme
361
Cevap
0
Görüntüleme
521
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61


Üst Alt