Galaxy W i8150 Gb ICS JB ve Cm10.1 için vold.fstab swap - Hafıza yer değiştirme

Sponsorlu Bağlantılar

nimeemin

Üye
arkadaşşar ben vold.stab ı indirdim root explorer sayesinde oraya yapıştırdım sonra telefonu kapattım güç düğmesine basıllı tuttum önce mod da yuvarlak döndü sonra ortada nokta çıkıyor ya işte 2-3 saat bekledim açılmadı sonra recovey mod ile format attım fakat sonuç değişmedi ne yapmam lazım lütfen yardım edin
 


iskader

iskader

Üye
    Konu Sahibi
Dostum rom u bi daha yüklemeni tavsiye ederim. Kendim kaç kere yükleme yaptım hiçbir sorunla karşılaşmadım.
 

nimeemin

Üye
yükleme yapamam çünkü bilgisayar telefonu tanımıyor olsa bida yapcam ama olmuyor başka çözüm varmı ki
 
iskader

iskader

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım cm9 yüklemişsen telefonunda zaten clockwork recovery vardır. Telefonu recovery modunda açıp tekrar rom yükleyebilirsin.
 

nimeemin

Üye
yükledikten sonra sd cardtan silmiştim
 

nimeemin

Üye
arşiv hasarlı diyor linki değiştirirmisiniz
 
iskader

iskader

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım yeniden indirmeni , eskiyse rar programını yeni sürümüyle değiştirmeni tavsiye ederim. Şimdi indirdim bi sorun yok.
 

samba37

Üye
Kardeş internette text editorlede acmak gerekio yazıyor bunda yapılmıcakmı bide bunda sorun yok deme bikeresinde baska bir forumda 2.3.6 da deneyip yana dönme sensörünü bozmustum
 
iskader

iskader

Üye
    Konu Sahibi
Vold-fstab dosyasını text editörle açıp içeriğini değiştirebilirsin oda bi yöntem. Fakat dosyayı indirip eskisiyle yer değiştirmek daha basit kaç kere kullandım bi sorunla karşılaşmadım su an dahi kullanıyorum. Sistemle alakalı bi durum olup hata verir onu bilemem.
 

samba37

Üye
Bi teşekkür eden olmamis calısıyor kardes saolasın
 

nimeemin

Üye
Orjinal vold stab dosyasini paylasirmisiniz
SD karti sil deyince Kingston karti okumadi beta 2 yi tekrar yukledim olmadi
Orjinaini yedekleyen varsa paylasabilirmi
 

hakan199577

Üye
aşamaları adım adım yaptım ama teefona müzik resim yükleyemiyoru sorn nedir acaba
 
Kerim.

Kerim.

Üye
Anlatımı bıraz daha detaylandırır mısınız?o kod falan ne oluyor ve nasıl yapılıyor pek anlamadım:allalla:
 
Kerim.

Kerim.

Üye
Detayli anlatim yapacak yok mu?yardim:)
 
iskader

iskader

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar jelly bean sürümü için voldfstab anlatımı ve dosya eklenmiştir.
 

serkansekerci

Üye
şimdi ben bunu yapacagim. ama bir kaç şey soyleyeyim, @iskader, siz de lutfen bana "dogru" veya "yanliş" deyiniz...
oldukca ama oldukca amator arkadaşlar goruyorum, bayagi bir ugrasmislar iki saniyelik iş için, hem onlara yardımcı oluruz madde madde, hem de ben bir kaç şey ogrenmek istiyorum, kendi merak ettiklerimi ogrenmis olurum...

1- herkes kendi android surumune gore olan vold.fstab dosyasını indirecek. android 4 kullananlar ayri, android 2 kullananlar ayri dsyayi

2- bu indirdiginiz rar dosyasının içindeki vold.fstab dosyasını, telefonunuzun içindeki etc klasorunun içine koyacaksiniz.

3- ancak bu dosyayı etc klasorunun içine koymadan once, etc klasorunun içindeki zaten mevcut olan vold.fstab dosyasını kopyalayip bilgisayarinizda bir yere yedekleyin ki, ilerde problem cikarsa bu orijinal dosyayı geri yerlestiresiniz yerine.

4- biz bu dosyayı etc klasorune yerlestirince 8 GB'lik hafiza kartimiz (veya sizinki kac GB ise artık o hafiza kartiniz) ile telefonun uygulamaları kurdugu kendi içindeki hafızası yer degistirecek. yani telefonu kandiracagiz bir nevi, uygulamalari kendi hafizasina kuruyor zannederken bizim daha buyuk GB'lık hafiza kartımıza kuracak.

5- ancak bugune kadar kurdugumuz uygulamalar telefonun içindeki kendi hafızasında kalacak... bunları hafıza kartımızın içine kurmak istiyorsak bu uygulamaları silip, tekrar kurmamız gerek.

6- bundan sonra uygulamalarımız hafıza kartına kurulacagi için, mesala bizim kurdugumuz bir uygulama telefonun hafizasinda yer alan android işletim sisteminin dosyalarini kullanan bir uygulama ise, eger hafiza kartini cikartirsak bu uygulama direkt stop yapar. hafiza kartini tekrar takınca her şey duzelir.

hepsi dogru mudur @iskader?
 
iskader

iskader

Üye
    Konu Sahibi
Bu kadar yazmıssın helal olsun cevaplayalım :)

1. Evet her sürümün dosyası ayrı

2. evet en üst root menüye gelip oradan etc içerisine atacağız ayne öyle

3. Kendi başıma gelen olay hata yapmıştım yada uymsuzdu eski dosyanın ismin vold.fstab2 yapmıştım . hata alınca değitirip tekrar denedim yedek almasaydım tekrar rom yüklemek zorunda kalacaktım.

4. Evet navigasyonlar uygulamalar bazen 80-90 uygulama yüklüyorum varın siz düşünün.

5. Hafızaya taşınan uygulamaları kendi hafızasına taşımanızı tavsiye ederim. çünkü diğer hafıza daki asec dosyaları ile çakışabilir.
bu yüzden değişiklikten önce tüm uygulamaları ilk haline getirin.

6. Evet oyun datalarını görmeyeceği için hata verir Kartı takınca eski haline döner. Zaten ben oyun du nadir kullandığım uygulamaları hafıza kartına taşırım.
 

kaancık

Üye
Kardesim bn denedim yedeginide almadim simdi telefon bozuldu ad kart hafiza karti mevcut degil diyo ne yapmami onerisin biseyde yukleyemiyorum hafizam yok cunku yardim edin ne olur ya
 
Ali58_58

Ali58_58

Üye
yeniden rom at nasıl dersen telefonun hafıza kartını çıkar hafıza kartına cm9 yada 10 rom dosyalarını at system format wipe data felan hepsini yap sonra yüklerken hafıza kartından install zip from external sdcarddan rom dosyasını seç yükle
 

karacocuk86

Üye
Arkadaslar degerleri yazili oldugu gibi yapip kaydediyorum ama degisek bisey yok nasil olacak yardimci olur musunuz.?
 


Üst Alt