4.1 güncellemesi şu marka ve modellere gelicek:;

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi
4.1 güncellemesi şu marka ve modellere gelicek:;
Android camiasında son günlerde Jelly Bean konusu açıldığında akıllara gelen ilk sorular hangi cihazın bu sistem ile güncelleneceği ve de olası bir güncellemenin ne zaman gerçekleşeceği oluyor. Bu yazıda güncelleme alması kesin ya da çok muhtemel cihazları bildiğimiz ya da öngördüğümüz tarihleri de işin içine katarak sıraladık. Marka kırılımlı yapmış olduğumuz sıralamayı aşağıda bulabilirsiniz.
Google Nexus Cihazları

Google'ın zaten kendi ürünü olan bu cihazlarda Jelly Bean güncellemesi üzerine hiç ama hiç bir kuşkuya yer yok. Bu sebepten ötürü Galaxy Nexus cihaz sahipleri bu keyfin tadını çıkarabilirler.
Samsung

Samsung Galaxy S2 ve de Samsung Galaxy S3 ürünlerinde Jelly Bean güncellemesi olması için firmanın Google üzerinde yoğun bir baskısı bulunmakta. Fakat garip bir şekilde Samsung Tabletlerde Jelly Bean güncellemesi hakkında pek bir gelişmeye tanık olamadık. Samsung Galaxy S2 ve de S3'ün yanında Samsung'un öne çıkan ürünlerinden Galaxy Note'da da bir güncelleme olmasının çok olası olduğunu düşünüyoruz.
HTC

HTC firması resmi olarak HTC One X, One XL ve One S modellerinde Jelly Bean güncellemesi olacağını açıkladı. Fakat yukarıda sayılanlar dışındaki eski modeller hakkında herhangi spesifik bir açıklama henüz yapılmış değil. Bizler HTC Sensation, Sensation XL, Evo 3D ve de Droid Incredible modellerinde güncelleme bekliyoruz.Umarız HTC Desire HD ürününde daha önce yaşananların benzerini yaşatmaz.

Asus

Asus firması da resmi olarak 4.1 ve üzeri cihazlarda ve de Eee Pad Slider, Transformer Pad 300, Transformer Prime ve Prime Infinity cihazlarının Jelly Bean güncellemesi alacağını duyurdu. Böylece Nexus 7'yi Google için üretmiş olan Asus firması tablet camiasında Jelly Bean güncellemesi alan ilk firmaların başında gelmesi işten bile değil.

Motorola

Motorola firmasının Google tarafından satın alındığı göz önüne alındığında Motorola'nın akıllı cihaz piyasasında yer alan ürün yelpazesi içerisinde yer alan ürünlerin güncellemesi almamasının biraz tuhaf kaçacağını düşünüyoruz. Öte yandan firma Motorola Xoom ürünlerinin güncelleme alacağını resmi olarak açıklamış bulunmakta.
LG

LG firması iş güncellemelere gelince gayet dakik ve de güvenilir bir firma olma özelliğini taşıyagelmiştir. Firmadan yapılan resmi açıklamada 2012 yılında çıkarılan tüm telefonların Jelly Bean güncellemesi alacağı duyuruldu. Bu bağlamda 2012 öncesi cihazlar için ise herhangi bir açıklama gelmemesine rağmen bizim güncelleme alacağına inandığımız muhtemel ürünler şu şekilde: Optimus 4X HD, Optimus 3D Max ve Optimus L7.

Sony

Sony kısa bir süre firmanın Facebook sayfasında 2011 yılında piyasaya sürülen cihazlarında Jelly Bean güncellemesine gidileceğini açıklamıştı.Güncellemeler hakkında ürün ürün konuşmak biraz zor olsa da bizim tahminimiz Xperia S, Xperia U ve Xperia P ürünlerinin güncellemenin kapsamında olacağı yönünde.

Acer


Acer firması da resmi olarak yaptığı açıklamada tüm cihazlarının Android 4.1'e yükseltileceğini belirtti. Fakat bu açıklamada diğerlerine benzer bir biçimde herhangi bir cihazdan spesifik olarak bahsedilmedi. Iconia Tab A110 , A200, A510 ve A700 cihazları Android Ice Cream Sandwich ile çalışmaktalar. Bu cihazların Jelly Bean güncellemesi almaları ise çok olası.

Özet ve Sonuc

Bir çokları yukarıdaki liste içerisinde kendi cihazını göremeyince moral bozukluğu yaşamış olabilir. Fakat işin özü yukarıdaki güncelleme listesi dinamik bir yapıya sahip ve günden güne de değişmekte. Sizleri gelişmelerden haberdar ettim ve edecegimde

Tesekkürleriniz? =)
 


BarcinSurmeli

BarcinSurmeli

Üye
Bilgilendirme için teşekkürler diğer markaları bilemem ama Samsung Galaxy s2 s3 note ve note2 nin güncellemeleri alacağı kesinleşti.
 
lolaman

lolaman

Üye
Galaxy s e yokmu ya sanki biraz erken kestiler onun kuyruğunu?
 
SilentOne

SilentOne

Üye
3seneden fazla oldu ya S yanlis hatirlamiyorsam
 

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy s e yokmu ya sanki biraz erken kestiler onun kuyruğunu?

gunden gune dgısıyor ama su syledgım marka ve modeller kesin alıcak gozuyle bakılıyor ılerkı gunlerde yenı marka yada modeller acıklanabilir bekliyoruz şuan sadece.ben yine bu konuda gun gectıkce acıklamalar yazarım

- - - Eklendi - - -

HACKER’LARDAN TAM PUAN

Güvenlik firması Accuvant’ta araştırmacı ve akıllı telefonları hack’lemek konusunda uzman olan Charlie Miller, “Rasgele konumlandırılacak bir şey olmadığı sürece ASLR çalışmaz. Bu da hacker’ların tek bir hedeften tüm sistemi etkileyebilecekleri anlamına gelir” dedi.

Yedi yıl boyunca Mac, iPhone ve Android tabanlı mobil cihazları hack’leyen yazılımlar geliştirerek güvenlik açıklarını bulan Miller, Ars Technica sitesine yaptığı açıklamada, “Android, Google’ın tam olarak ASLR ve DEP’e sahip olan ilk işletim sistemi olacak. Bu yüzden hacker’ların bu sisteme girmeleri çok kolay görünmüyor” ifadesini kullandı.

- - - Eklendi - - -

Kaynak kodları birkaç hafta önce dağıtılan Android 4.1 Jelly Bean sürümü, önümüzdeki aylarda mevcut ve yeni çıkacak modellerle kullanılabilir hale gelecek. ASUS, HTC, Lenovo ve Acer gibi üreticiler güncelleme planlarıyla alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Ancak Samsung ve diğer markalardan henüz resmi bir bilgilendirme gelmedi.


Resmen onaylanmamış olsa da daha önce birçok kez güncellemeler hakkında detaylı bilgiler sızdıran Sammobile sitesinin kaynakları, Güney Koreli üreticinin Jelly Bean versiyonu üzerindeki çalışmalarının nasıl gittiğini ve nasıl bir güncelleme takviminin oluşturulacağına dair yeni detaylar paylaştı.

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S3 için hazırlanan yazılımlar test aşamasını geçmiş. Jelly Bean'li ilk resmi güncelleme üzerinde çalışılıyor. Bu güncellemenin dağıtımı çalışmaların sona ermesi ve Google'ın onayının alınmasıyla başlayacak. Eylül - Ekim gibi S3 sahiplerinin Jelly Bean'e kavuşacaklarını söyleyebiliriz.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan Galaxy S2 için testler oldukça olumlu ilerliyor. Şuan için eski amiral gemi modeli Android 4.1 güncellemesini alacak. Samsung son anda kararını değiştirirse Galaxy S'te olduğu gibi değer paketi yayınlanabilirmiş. Ancak böyle bir karar verilmesi için herhangi bir sebep görünmüyor. Büyük ihtimalle Ekim - Kasım - Aralık aylarında dünya genelinde dağıtım gerçekleşecek.

Galaxy S2 ile hemen hemen aynı teknik detaylara sahip olan Galaxy Note için devam eden çalışmalar da aynı vaziyette. Henüz sadece Ice Cream Sandwich güncellemesi alan bu aygıtların satış rakamlarını da göz önünde bulundurduğumuzda Jelly Bean'e kesinlikle güncellenmeleri gerekiyor. İki sistem versiyonu güncellemesi alan Galaxy S'in sahipleri dahi üçüncü güncellemeden mahrum bırakıldıkları için büyük tepki göstermişlerdi.

Güncelleme takviminde yer alma ihtimali bulunan bir diğer model ise; Galaxy Note II. IFA 2012 kapsamında resmiyet kazanacak telefon-tablet melezi, şuan Android 4.0'lı yazılımlarla test ediliyor. Eğer cihazın çıkışına kadar Android 4.1 Jelly Bean sürümü yetiştirilebilirse en güncel sistemle tüketicinin beğenisine sunulacak. Yetiştirilemez ve Ice Cream Sandwich ile çıkış yaparsa o da yılın son çeyreğinde Jelly Bean güncellemesini alacak.

Çalışmaların tamamlanmaya yakın olduğu bir zaman diliminde Samsung'dan resmi bir açıklama gelecektir. Daha erken bir bildiriyle tüketicilerine son sürüme yükselme müjdesi verilebilir

- - - Eklendi - - -

http://youtube.com/results?gl=US&client=mv-google&hl=en&search_type=search_all&q=cm10+&submit=Search

BURAYA BİR BAKIN,xperia ailesine dgerlerıne CM10 yayınlanmış.

- - - Eklendi - - -

Bilgilendirme için teşekkürler diğer markaları bilemem ama Samsung Galaxy s2 s3 note ve note2 nin güncellemeleri alacağı kesinleşti.

CYANOGENMOD 10 HAKKINDA;

Birkaç hafta önce CyanogenMod 10'un Android 4.1 Jelly Bean desteğine sahip olacağı belirtilmiş ve bunun üzerine çeşitli çalışmalar başlatılmıştı.

XDA-Developers'ın 'XpLoDWilD' adlı üyesi CyanojenMod 10'un ücretsiz, geliştiriciler tarafından hazırlanmış ve herhangi bir Google uygulaması yüklü olmadan kullanılabilen sürümünün ön gösterimini 'Samsung Galaxy Note' üzerinde yaptı. Geliştirici, CyanojenMod 10'un yeteri kadar kararlı ve oldukça hızlı göründüğünü dile getirdi. Ancak Rom'un 'Galaxy Note' üzerindeki performansı şu an için pekte yeterli değil. CyanojenMod 10'un öz izleme sürümü işlevsellik açısından oldukça düzgün görünse de 'Galaxy Note' üzerinde Galaxy S III ve HTC One X'te olduğu kadar mükemmel çalışmıyor. Ek olarak, bu CyanogenMod 10 sürümünün Ice Cream Sandwich’in oturmuş sürümlerinden bile daha iyi olduğuna dikkat çekiliyor.

CyanojenMod 10, şu an için her ne kadar Android kullanıcılarının dikkatini çekse de üçüncü parti bir yazılım olduğu için yapılacak tüm işlemleri sorumluluğu kullanıcıya ait oluyor. Zaten 'XpLoDWilD' adlı kullanıcı da oluşabilecek herhangi bir sorunun sorumluluğunu kabullenmeyeceğini belirtiyor.

- - - Eklendi - - -

Galaxy s e yokmu ya sanki biraz erken kestiler onun kuyruğunu?

youtubeden baktım galaxy s e jb gelmiş linkini atayım sana kardeşim bi izle istersen;

http://youtube.com/watch?gl=US&hl=en&client=mv-google&rl=yes&v=i9_r5xeQSt
 

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi
http://www.maxicep.com/android-genel-destek/4-1-guncelkemesi-su-marka-ve-modellere-gelicek-684415.html#post5138820

BU YERDEN ÖGRENEBİLİRSİNİZ
 
61semih

61semih

Üye
Galaxy s e yokmu ya sanki biraz erken kestiler onun kuyruğunu?
galaxy s e 4 bile gelmediki resmi olarak...

s2 4.0.4 türkiye resmi dağıtımıda halen olmuş değil hergün bakmaktan gına geldi.4.0.3 te bazı sorunlar var..
 

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi
galaxy s e 4 bile gelmediki resmi olarak...

s2 4.0.4 türkiye resmi dağıtımıda halen olmuş değil hergün bakmaktan gına geldi.4.0.3 te bazı sorunlar var..

samsung galaxy note,s3,s2 ye kesin gelicek iyi gidiyormuş calışmalar ve ekim kasım gbi gelicekmiş okursan yukarıdaki yazdıklarımı kardesım anlarsın
 
Jelly_Bean

Jelly_Bean

Üye
Google'ın telefonundan şaşmıyacaksın kardeş :D Ne bu böyle ekmek bekler gibi güncelleme bekleniyor.
 
cimbom04

cimbom04

Üye
galaksi s ye gelecekmi acaba bilgisi olan varmı arkadaşlar
 

MaxipmaN

Üye
eski telefon olduğu için zor görünüyor
 

jamal2012

Üye
    Konu Sahibi
teşekkürlerınız? =)
 
PriZm

PriZm

Üye
bugün itibari ile official CM10 Nighty'leri Galaxy S için çıkmaya başladı.bilginiz olsun.
 
symbian.forever

symbian.forever

Üye
konunun yeri yanlış değil mı acaba
 

Euphoria-

Üye
Neo V ye gelse iyi olur.
 
zordayim

zordayim

Üye
S2 icin daha guncelleme yokmu
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt