Hard diske erişim hızını arttırmak: Disk yazma önbelleğini kapatın!

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Hard diske erişim hızını arttırmak: Disk yazma önbelleğini kapatın!
Windows bağlantılı olduğu depolama birimleriyle çalışırken çeşitli yöntemler kullanır. Bu yöntemlerin kiminde veri aktarım hızı önemli iken kiminde verilerin güvenli olarak aktarılması önemlidir. Eğer Notebook veya sürekli bir güç kaynağı ile enerji kesintilerinden korunan bir Masaüstü Bilgisayar kullanıyorsanız bu veri transfer ilkesini en yüksek veri aktarım hızını elde edecek şekilde yapılandırabilirsiniz.

Windows varsayılan olarak önbellek boşaltmayı kullanır. Bunun anlamı, sistemin depolama aygıtına önbellekte bekleyen tüm verileri asıl depolama medyasına aktarması talimatını düzenli aralıklarla verecek olmasıdır. Bu aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir'i seçtiğinizde, verilerin aktarılmasına yönelik bu düzenli komutları devre dışı bırakmış olursunuz.

En çok önem verdiğiniz konu veri aktarım performansının yüksek olmasıysa şu iki ayar da etkinleştirilmelidir: Kaldırma İlkesi bölümünde Daha İyi Performans seçeneğini ve Önbelleğe yazma ilkesi bölümünde Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir seçeneğini belirtin (Sistem donanımı ve depolama aygıtı bu özellikleri destekliyorsa). Mümkün olan en yüksek performansı sağlaması gereken ve sistemden çok sık çıkarmak niyetinde olmadığınız aygıtlar için (Örneğin Sabit diskiniz) genellikle en iyi seçenek budur. Bu seçeneği tercih ederseniz ve verilerin tümü yazılmadan aygıtın sistem bağlantısı kesilirse (USB flash sürücüsünü çıkarmanız gibi) verileri kaybedebilirsiniz.





1- Yönetimsel Araçlar Menüsü'nü açın (Windows+X) ve Aygıt Yöneticisi'ne tıklayın.



2- "Disk sürücüleri" sekmesini genişletin ve üzerinde işlem yapmak istediğiniz depolama aygıtının üzerine çift tıklayın. (alttaki resim)



3- Açılan pencerede "İlkeler" sekmesi altında Windows aygıtta önbelleğe yazma arabelleğini temizlemeyi kapat şıkkını işaretleyin. (Alttaki resim)







(Alıntıdır.)
 
  • Beğen
Tepkiler: PALA. ve Teom@n


Teom@n

Teom@n

Üye
Tesekkurler :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: ANIL
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
:tşk:
 
  • Beğen
Tepkiler: ANIL
Legendary.

Legendary.

Üye
Deniycem :)
:tşk:
 
Akıncı

Akıncı

Üye
:tşk:
 
sena5135

sena5135

Üye
peki kapatınca zararı ne olacak
 
fk555897

fk555897

Üye
Teşekkürler
 
ByKatre

ByKatre

Üye
Teşekkürler Yaptım Bakalım :spr
 
mürteza16

mürteza16

Üye
:tşk::tşk:
 
MaxWheel

MaxWheel

Üye
:tşk: +En hızlı olmasını yolu gidip SSD almak sanırsam :gunes:
 
JustWatch34

JustWatch34

Üye
:tşk: Pek yararlı olmadı ama artış var
 
The Pancar

The Pancar

Üye
Deneyeceğim

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
VIP_TECH

VIP_TECH

Üye
NTFS ve USB 3.0 50 mb/sn indiriyor. Yetiyor da artıyor bile. O yüzden güvenliğini değiştirmeye gerek yok. Fakat çok yararlı bir konu teşekkürler.
 


Üst Alt