WhatsApp, Çok Tartışılacak Yeni Bir Özelliği Kullanıma Sunmaya Hazırlanıyor
Son dönemde birbiri ardına yeni özellikleri kullanıcılara sunan WhatsApp, bu sefer ses getirecek bir yeniliğe hazırlanıyor. İddialara göre WhatsApp, gerçek zamanlı konum paylaşma özelliği sunacak.
WhatsApp'ın beta sürecinde test ettiği özellikler hakkında bilgi vermek için oluşturulan bir twitter hesabı, bugün WhatsApp hakkjnda önemli bir bilgiyi ortaya çıkardı. @WABetaInfo kullanıcı adlı twitter hesabı üzerinden, iOS için 2.17.3.28 sürümünde ve Android için 2.16.399 sürümünde WhatsApp uygulamasına ait birkaç yeni ekran resmini twitter üzerinde paylaştı. Bu ekran görüntülerinde kullanıcıların Grup sohbetinde, canlı konumlarını grup içinde yayınlayabilecekleri görülüyor.
2.17.3.28 iOS | 2.16.399+ Android: Live Location feature, that tracks the live location of other group participants (DISABLED BY DEFAULT). pic.twitter.com/pYEXT1nxyR
2.17.3.28 iOS | 2.16.399+ Android: Live Location feature, that tracks the live location of other group participants (DISABLED BY DEFAULT). pic.twitter.com/pYEXT1nxyR
— WABetaInfo (@WABetaInfo) January 26, 2017
Özellik, varsayılan olarak devre dışı olacak, ancak sızdırılan ekran görüntüleri doğruysa (ki bu hemen hemen doğrulandı sayılır), iOS ve Android kullanıcıları için canlı konum paylaşmanın alternatif bir yolu olacak. Küresel ölçekte milyonlarca kişi WhatsApp kullandığı göz önüne alındığında, her iki taraf da iOS kullanmıyorsa, bir saat içinde toplantı yapabileceğiniz bir arkadaşınızla sabit bir konum paylaşmak çok daha kolay olacaktır.
IOS kullanıcıları, bu özelliği yıllarca aynı şekilde kullanmış olsa da, bu sadece iMessage'de mümkün oldu: iMessage'de, kullanıcılar başka bir iMessage kullanıcısına konum bilgisi göndermeyi talep edebilir veya konumunu paylaşabilir. Ayrıca İMessage'de konum geçici veya süresiz olarak paylaşılabilir.
WhatsApp, Apple'ın mesajlaşma uygulamasından bie kaç adım öne geçmek istiyorsa, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve İos 10.3 ile geleceği iddia edilen Face-time için grup arama özelliğinden önce harekete geçmeli.
WhatsApp'ın kullanıcılara sunmaya hazırlandığı bir başka özellik ise "Düzenle" butonu olacak. Kullanıcılar, gönderdikleri iletileri henüz okunmamış olmaları şartı ile düzenleyebilecek. Yazım hatası ya da anlık bir sinir nedeni ile gönderdiğiniz mesajdan sonra pişman olursanız, bu mesajlar okunmadan önce düzeltmek için bir şansınız daha olacak gibi görünüyor.






















































































Yorumlar