TSMC üretimi durdurdu! Yeni iPhone modellerini etkiler mi?
Döküm sektörünün lider ismi olarak karşımıza çıkan TSMC, Cuma günü yaşanan virüs saldırı ardından üretimini sonlandırarak yeni iPhone'larda stok sıkıntısını işaret etmiş olabilir.
Akıllı telefon sektöründeki birçok önemli modelin yonga setinin üretimini gerçekleştiren döküm dünyasının dev ismi TSMC, yaşadığı hacker saldırısıyla birlikte sıkıntılı günler geçiriyor. Cuma günü bir hacker tarafından gerçekleştirilen virüs saldırısı ile birlikte tesislerindeki üretimini sonlandırma kararı alan şirket, Apple'ın A serisi işlemcileri ile Huawei'nin Kirin işlemcilerininde üretimini gerçekleştiren isim.
Cuma akşamı gerçekleştirilen saldırı sonrasında üretim durdurma kararı alan şirket, saldırının bir hacker tarafından yapılmadığını öne sürerek firmada kapsamlı bir araştırma gerçekleştirdiklerini belirttti. Kısa süre içerisinde tüm üretim bantlarındaki üretim sürecini normale döndürmeyi hedefleyen TSMC firması, ilk defa ortaya çıkan bir sonuç karşısında üretim bandını durdurdu.
Ortaya çıkan bu sorundan her firmanın farklı farklı etkilendiği öne sürülürken, bu nedenle her firmada incelemenin farklı süreçte devam ettiği belirtildi. Yonga seti üretimi konusunda TSMC haricinde bir firma ile çalışmayan Apple firmasının kısa süre içerisinde üretime yeniden start verilmediği taktirde stok sıkıntısıyla baş başa kalabileceği söyleniliyor.
Zira yeni iPhone modellerini tanımak adına gün sayan ve özellikle en çok önem verdiği yonga seti konusunda yaşanabilecek üretim sıkıntısı nedeniyle, şirket yeni iPhone modellerinin tanıtımını erteleyebilir yada tanıtarak satışa sunulması için ileri bir tarihi gösterebilir. Bakalım gün içerisinde TSMC'nin üretim firmasından gelecek olan raporlar ne seviyede bir sıkıntı izlenimi ortaya çıkartacak ve üretim yeniden başlayabilecek mi?
Yorumlar