Snapdragon 8150 Tanıtımı 4 Aralık'ta Yapılacak
Qualcomm, yeni amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8150'nin tanıtımını 4 Aralık tarihinde yapacak.
Qualcomm, Hawaii'de düzenlenecek yıllık zirvesi için davetiye göndermeye başladı. Etkinliğin karşılaması akşam yemeği ile 3 Aralık'ta yapılması planlanırken, gerçek duyurular 4 Aralık'ta başlayacak. San Diego merkezli şirket genellikle, ilk gün amiral gemisi ürününü duyurup, sonraki günlerde ise detaylı özellikleri açıklıyor. Bu nedenle bu yılki etkinliğin de aynı şekilde yapılması bekleniyor.
Davetiye, misafirleri Hawaii'ye götüren bir videonun oynadığı Xiaomi VR gözlük içeriyor. Ayrıca, Maui'de gerçekleşecek etkinliğin bir de etkinlik listesi bulunuyor. Üç gün sürecek etkinlik, 7 Aralık tarihinde düzenlenecek veda partisi ile sona erecek.
Bu etkileyici davetiyesini içeriğinde bir de farklı bir açıklama bulunuyor. Türkçe'ye çevirildiğinde kabaca "ilk 5G deneyimine hazır olun" şeklinde bir açıklama ile Snapdragon 8150 yonga setinin 5G desteğine atıfta bulunuluyor. Beklentiler, 5G desteği ile birlikte Snapdragon 8xx isim şemasını terk edilerek dört haneli isimlendirmeye geçileceği yönünde.
Snapdragon 8150, yeni CPU dizaynıyla iki adet büyük güç işlemcisi, yine iki büyük çekirdekle orta güç grubu ve dört adet küçük işlemci çekirdeği ile enerji tasarruflu işlemci gruplandırmasına sahip olacak. GPU tarafında ise Adreno 640 yer alabilir. Bu sayede, Qualcomm Snapdragon 8150 Mobile Platform, %20 daha fazla enerji verimliliği sunacak.
Yorumlar