Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition
Bugün, ekran kartı piyasasında adından oldukça sık söz ettiren Zotac' ın GeForce GTX 280 Amp! Edition modelinden bahsedeceğiz. Ülkemizde gitgide yaygınlaşan Zotac, başarısı sayesinde Türkiye' de oldukça tercih edilir bir marka haline geldi. ATI ile Nvidia' nın bitmek bilmeyen savaşında, bakalım Zotac GTX 280 Amp cephesinde durumlar nasıl...

1) Giriş

Zotac, Nvidia’nın GTX 280/260’ı duyurmasının hemen ardından Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition modelini duyurdu. İsminden de anlaşılacağı üzere kart Nvidia’nın GTX 280 GPU’sunu kullanıyor ve tamamen Nvidia’nın referans tasarımı ile aynı farkı ise Zotac kart üstünde kendi sistemi olan “Screening” sistemini kullanarak kartı standart değerlerin üstünde hız aşırtmış olması bu sistemi fabrika çıkımı hız aşırtmaların daha verimli ve stabil olmasını sağlıyor, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi farbrıka çıkımı yüksek GPU ve RAM saat hızı beraberinde bir miktar fiyat artışı getiriyor 699$’lık yurt dışı fiyatı ile Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition GTX 280 bazlı kartların şu an için en pahalısı. Hal böyle olunca bende sizler için bu kartla ilgili bir araştırma yapma gereksinimi duydum.Aşağıdaki tabloda size Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition’ın diğer karlar ile arasındaki farkı göstermektedir.

Bunlara ek olarak kart Nvidia'nın Pure HD, CUDA ve PhsyX teknolojilerine destek veriyor.

2) Mimari :


Nvidia’nın GT200 mimari yapısı G80/G9xx GPU’larının mimari yapılarına çok benzemekte fakat birçok yapısal iyileştirme ve farklılık içermekte. G80 ile karşılaştırıldığında öncelikle dikkat çekenler GPU’nun Cluster birimi sayısı 6’dan 10’a ve Stream İşlemcilerinin sayısı nerdeyse 2 kat arttırılıp 240’a çıkarılmış. Kart 512bit’lik veri yoluna ve 1Gb GDDR3 belleklere sahip ATI yakın tarihte çıkartacağı kartlarda GDDR5 bellek kullanacak olsa da Nvidia G80’de 4 olan son render birimi sayısını 8’e çıkarıp bant genişliğini 2 kar arttırmış. Gerçi gelecekte GDDR5’in kart maliyetlerini, enerji gereksinimini ve ısı oluşumunu aşağıya çekebilecek potansiyele sahip olduğu herkezce biliniyor bu durumda ileriki planlarına Nvidia da GDDR5’i dahil etmiştir. Kartın PCI Express 1.1 uyumlu 2.0 arayüzüne sahip olduğunu da belirtmekte fayda var.
3) PAKET VE İÇERİĞİ.


Nette yaptığım araştırmalara göre Zotac resimlerde de gözüktüğü gibi alışılagelmiş paket dizaynını kullanmış tek fark kutunun baskınsın yatay yerine dikey olarak kullanılması.


Paket içeriğinde kartın kendisi, çabuk yükleme kılavuzu, detaylı kılavuzu, güç kaynağı bilgilendirme sticker’ı, sürücü CD’si, ünlü yarış oyunu RACEDRIVER GRID tam sürümü, 1 DVI dönüştürücü, 1 HDMI dönüştürücü, 1 Video Out dönüştürücü, 2 adet PCI-Express güç kablosu ve 1 adet SPDIF ses kablosu çıkıyor.


4) KART GENEL GÖRÜNÜM


Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition daha öncede belirttiğim gibi Nvidia’nın referans tasarımı ile tamamen aynı kartın üstündeki kaliteli baskı kartın bir Zotac ürünü olduğunu belirtmekte ayrıca ejderhaya yakından baktığımızda arksında “AMP” yazısı dikkat çekiyor Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition’ın büyük soğutma sitemi anakartta çift slot yer kaplıyor.


Kart çift DVI çıkışına sahip kutu içeriğindeki HDMI dönüştürücüler ile DVI çıkışları HDMI çıkışı olarak kullanabilirsiniz ayrıca kutu içeriğine dahil SPDIF ses kablosu ile ses kartınızı Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition’a bağlayıp ses ve görüntü aktarımını HDMI üstünden yapabilirsiniz.


Kartın genel ön ve arka tasarımı bu şekildedir.




5) 3DMARK06

Nette bulduğum güvenilir bir 3DMARK06 sonucuna göre kart sadece aynı kart üstünde çift GPU kullanan 9800GTX GX2’nin az bir farkla gerisinde kalmış bu sonuç sanırım onu en hızlı GPU ya sahip kart yapıyor zira selefi 9800GTX’e bir hayli fark atmış olarak gözükmekte.


6) SONUÇ
Sonuç olarak Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition rakiplerine göre oldukça performanslı ve pahalı bir kart sanırım bir dahaki incelemem GTX260 ile 280 arasındaki farklar olacak. Sorulması gereken soru şu 700 dolarlık bu kart her cent’ini kah ediyor mu çünkü piyasada hali hazırda bulunan oyunlara bu kartın fazla olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim 3DMARK06 sonucunu bulduğum kaynak birde aşağıdaki Dolar başına performans tablosu vardı o tabloya göre


Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition veya diğer GTX280 bazlı kartları almanın erken olduğunu söyleyebilirim, fakat kartın Fizik ve GPGPU işlemlerini kendisin yapabilmesi dünyanın en hızlı kartı unvanına sahip olması, zengin aksesuar içeriği rakiplerine göre düşük güç tüketimi ve gürültü düzeyi Zotac GeForce GTX 280 Amp! Edition’ın büyük artıları.

(alıntı)
 
  • Beğen
Tepkiler: OğuzcanAbi


OğuzcanAbi

Üye
güzel anlatmışın sağol
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim.
 
Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
Benim de donanımsal ve yazılımsal araçlarla aram gayet iyidir. Tebriederim çok güzel paylaşım yapmışsın.:oke:
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt