Zokora Trabzonspor'da

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
Zokora Trabzonspor'da
Trabzonspor, uzun zamandır gündeminde bulunan Sevilla'nın Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Zokora'nın transferini sonlandırdı. Bu transfer için başkan Sadri Şener, 5 milyon Euro'luk bonservis bedeli ödemeyi kabul etti.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilecek bir kadroyu kurmak için transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Trabzonspor, uzun zamandır gündeminde olan Sevilla'nın 31 yaşındaki orta saha oyuncusu Didier Zokora'nın transferini gerçekleştirdi. Bu futbolcu için Sevilla kulübüne 5 milyon Euro'luk bonservis bedeli ödemeyi kabul eden başkan Sadri Şener dün gece geç saatlerde İspanya'da Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria Del Nido ile bir araya geldi ve sözleşmeyi imzaladı.

4 YILLIK SÖZLEŞME

Selçuk İnan'ın takımdan ayrılmasının ardından orta sahaya takviye arayışlarını sürdüren yönetim, Zokora ile ilk etapta temaslara başlamış ancak bu transfer gerçekleşmemişti. Daha sonra fiyat artırımına giden yönetim, hem futbolcuyu, hem de kulübünü ikna etti. Orta sahada savunmaya dönük futboluyla dikkat çeken Zokora, Genk, Saint Etienne, Tottenham ve Sevilla takımlarında forma giydi. Kariyeri boyunca sadece 4 gol atabilen Zokora, mücadeleci yönüyle tanınıyor. Zokora'nın önümüzdeki günlerde Trabzon'a gelerek 4 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

ŞENER'İN PAHALI TRANSFERLERİ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Zokora'ya 5 milyon Euro ödemeyi kabul ederek bir pahalı transfere daha imza attı. İlk olarak Gökhan Ünal'ın bonservis bedeli için Kayserispor'a 6 milyon 250 bin Euro ödeyen Başkan Şener, daha sonra Alanzinho için 4 milyon Euro, Jaja için de 4.2 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. Bu üç futbolcudan da şu ana kadar beklediği verimi alamayan Bordo-mavililer, Gökhan Ünal'ı yarı fiyatına Fenerbahçe'ye satmıştı. Sezon içerisinde zaman zaman başarılı performans sergileyen Jaja ise sezon sonunda izinsiz bir şekilde ülkesine dönmüştü.

RESMİ SİTEDEN AÇIKLANDI

Trabzonspor, İspanyol ekibi Sevilla'dan Didier Zokora ile anlaştığını resmen açıkladı. Fildişi Sahilli futbolcu, pazartesi günü resmi sözleşmeyi imzalayacak.

Bordo-mavili kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Başkanımız Sadri Şener'in İspanya'da Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria Del Nido ile görüşerek bonservisi konusunda anlaşmaya vardığı Didier Zokora'nın pazartesi günü resmi sözleşmeyi imzalaması planlandı. Futbolcunun menajeriyle yapılan temasların sonucunda oluşacak programa göre Zokora Trabzon'a gelecek ve kendisini Bordo-Mavili renklere bağlayacak mukaveleye imza atacak.

ZOKORA'NIN KARİYERİ

30 yaşındaki Alain Didier Zokora, 1.80 boyunda ve orta sahada görev yapıyor.

Savunmaya olan katkısıyla ön plana çıkan Zokora, kariyerine Fildişi'nde ASEC Mimosas takımı altyapısında başladı. Zokora 1999'da Belçika'nın Racing Genk takımına transfer oldu. Genk'te 1999-2004 arasında görev yapan oyuncu, burada 126 lig maçında 1 gole imza attı. Zokora, Genk ile 2002'de lig şampiyonluğu yaşadı.

2004-2006 yıllarında Fransa'da Saint Etienne forması giyen Zokora, 66 lig maçına çıktı ve 2 gol kaydetti.

2006 yazında Dünya Kupası'nda Fildişi ile sergilediği performansın ardından Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur ile anlaşan Zokora, burada 88 lig maçına çıktı. Zokora, 2008'de Tottenham ile Curling Cup'ı kazandı ve 2009'da da finalde yer aldı.

Penaltı atışlarına uğursuzluk getirdiğine inandığı için bakmayan Zokora, 2009'da La Liga ekiplerinden Sevilla'ya transfer oldu. Sevilla'daki ilk senesinde takımının ligi 4'üncü tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılmasında önemli rol oynayan tecrübeli futbolcu, Sevilla'da 70 lig maçında forma giydi. Zokora 2010'da yine bu ekiple Copa del Rey'i kazandı.

Fildişi formasıyla 90 maça çıkan Zokora'nın milli takım formasıyla 1 golü bulunuyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt