ZiPhone v2.5 iphone için

Sponsorlu Bağlantılar

FerreT

FerreT

Üye
    Konu Sahibi
ZiPhone v2.5 iphone için
Unlock Jailbreak ve Activate işlemleriniz için bu yönerge yerine iPlus 1.1‘ı tavsiye ediliyor..


Zibri, GeoHot’un iPhone Unlock işlemini bir kez daha başarması ile harika bir iş yaparak ZiPhone isimli yazılımla neredeyse keyifsiz denebilecek basitlikte bir program yazdı. Hem Mac, hem Windows için hazırlanmış bu program 2.5 versiyonu itibari ile telefonunuzun versiyonu 1.0.2, 1.1.1, 1.1.2 veya 1.1.3 olsun, Bootloader 3.9 ya da 4.6 olsun farketmeksizin iTunes ile yapacağınız 1.1.4 RESTORE (upgrade değil) sonrası Activate Jailbreak ve Unlock işlemerini sadece 4 dakikada tamamlıyor.

Bugün elimde bulunan, 49. haftada üretilmiş, 1.1.2 OTB, 8GB, H/W BL Downgrade ile 4.6′dan 3.9′a düşürülmüş iPhone ile 1.1.4′e yükseltme işlemini tahminlerimin çok ötesinde sorunsuz bir şekilde hallettim.
Bu işlem için gerekli dosyalar;


Yönerge:


  1. Adım:


  1. Bilgisayarınızda .NET Framework 2.0 yoksa ya da emin değilseniz kurun.
  2. Adım:


    Telefonu 1.1.4′e RESTORE edecek olsak da, yani içine sonradan eklediğimiz yazılımlar o anda silinecek ve problem yaratmayacak olsa da temkini elden bırakmamak için öncelikle Installer vasıtası ile kurulmuş tüm programları (Installer dışında) telefondan kaldırdım. iPhone’u iTunes ile son bir kez senkronize ettim.
  3. Adım:


    iTunes’ın şu andaki son versiyonunu indirdim (Version 7.6.1.9). iTunes kurulurken bir hata verdi, ctrl+alt+del ile iTunes’u kuran programı kapatmak zorunda kaldım. Bilgisayarı yeniden başlattım. iTunes’ı açmak istediğimde şu hata ile karşılaştım;


    okuduğum yönergeye göre problem quicktime’dan kaynaklanıyordu ve quicktime’ı kaldırıp baştan kurmam gerekti.


  4. Adım:


    iTunes’ı açın ve iPhone’unuzu 1.1.4′e RESTORE edin. (upgrade değil) 1.1.4 dosyasını indirdiyseniz RESTORE düğmesine klavyenizden shift tuşunu basılı tutarak basın. Karşınıza dosyayı seçeceğiniz pencere çıkacaktır. Oradan 1.1.4′ün IPSW dosyasını seçin. Adı tahminen iPhone1,1_1.1.4_4A102_Restore.ipsw olacaktır. İşleme başlayın. iPhone’unuz 1.1.4′e yükseltilecektir. Yükseltildikten sonra, telefonunuzun üzerinde iTunes logosu ve kablonun olduğu imajı göreceksiniz. Altında da “Slide for emergency” yazacaktır.
  5. Adım:


    Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  6. Adım:


    ZiPhone 2.5′u çalıştırmak için ZiPhoneGUI.exe‘ye çift tıklayın. ZiPhone’un içindeki dosyaları okursanız sorun giderme kısmında iTunes’u ve task manager’den iTunesHelper.exe’yi kapatmanızı söyleyecektir. Oysa ZiPhone 2.5′un ekranının üzerinde iTunes’un açık olduğundan emin olun yazdığını göreceksiniz. Ben iTunes açık olarak unlock işlemini yaptım ve problem yaşamadım. Karşınıza çıkan ZiPhone’un penceresinde, en üstte duran “Do it all!” seçeneğe tıklayın.


    Telefonunuzda bir yığın akan komutlar göreceksiniz. Sabırlı olun kimi yerde bu yazılar birden bire duraksayacak kimi yerde devam edecek, iTunes arada RECOVERY modda telefon bulundu diyecek. Hiç birine dokunmayın. 4 dakika sonra, telefonunuz yeniden başladığında ekranında “SLIDE TO UNLOCK” yazısını göreceksiniz.


  7. Adım: iTunes, size iki seçenek sunacak, bunlar telefonunuzun yedeklenmiş dosyasını geri yüklemek içindir. Telefonunuza bu işlemden önce verdiğiniz isimi seçerseniz telefonunuzdaki bütün ayarlar geri yüklenecektir. Herşeyi yeniden yapmak isterseniz diğer seçeneği seçebilirsiniz. iTunes bir ara, iPhone ile ilgili bilgileri Apple’a yollamak ister misiniz gibi bir seçenek sunacaktır. Hayır diyecek geçebilirsiniz.
Hayırlı olsun. Bir adet Activated, Jailbreaked, Unlocked 1.1.4 iPhone’unuz oldu.




iphonedo.com sitesinden alıntıdır..
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
3
Görüntüleme
593
İhtiyar.
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
447
Buğra
    • Beğen
    • Sevdim
Cevap
1
Görüntüleme
1K
MAERKEK
ömer talat katı
Cevap
0
Görüntüleme
909
ömer talat katı


Üst Alt