ZCash nedir? Takip edilemeyen sanal para

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
ZCash nedir? Takip edilemeyen sanal para
Bitcoin kavramı ile birlikte hayatımıza birçok farklı kripto para birimi çıkmaktadır. Bitcoin'e kıyasla daha farklı özellikler içeren para birimi ZEC yani ZCash, merkezi olmayan blockchain teknolojisini kullanmaktadır. yani ZCash ile birlikte transfer hacimleri ve yapılan sanal para trafiği tamamıyla anonim olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Ancak Bitcoin'de bir kişinin adresini biliyorsanız, bu kişinin tüm işlemlerini takip edebilmenize olanak tanılmaktadır. Bir adresin nereden nereye transfer yaptığı görülebilirken, Zcash bunu engelleyen ve bilgileri tamamıyla gizleyen bir teknolojidir. Pantera Capital, Roger Ver ve Barry Seibert gibi isimlerin desteklediği Zcash (ZEC) Bitcoin gibi 21 milyon paradan oluşurken, Zcash blokları da 10 dakikalık bloklar yerine 2.5 dakikalık bloklar olarak düşünülmüş.

Zcash kripto para birimi dağıtım yönünden diğer para birimleriyle ayrılırken, bir açık kaynak topluluğu olmak yerine şirket olarak dağıtılmaktadır. Bitcoin ve Ethereum gibi diğer kripto para birimleriyle arasındaki en önemli farkı kapalı kutu olmasıyken, ZEC para birimi piyasaya ilk olarak 29 Ekim 2016 yılında sürülmüştü. Ağırlıklı olarak John Hopkins Üniversitesi’nden bilim adamları barındıran ve yaklaşık 10 mühendisi bulunan Zcash’in ne kadar başarılı olacağı merak konusu.

Hali hazırda piyasa 3 milyondan fazla ZEC dönmekte olduğu belirtilirken, bunun pazar payının neredeyse 1 milyar dolar seviyesine geldiği belirtildi. Ayrıca hali hazırda 1 ZEC para birimi, şu aanda 650 dolar seciyesinde seyretmektedir.
 
  • Beğen
Tepkiler: TheNightMare.
Maxideren

Maxideren

Üye
Paylaşım için teşekkür ederim.
 

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
4
Görüntüleme
526
gonyalı
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
256
Baydırman
onurbesen
Cevap
1
Görüntüleme
315
Bülent872
TheNightMare.
Cevap
0
Görüntüleme
389
TheNightMare.


Üst Alt