z3x box read cert-wipe efs nedir

Sponsorlu Bağlantılar

by_stil07

Üye
    Konu Sahibi
z3x box read cert-wipe efs nedir
lütfen detaylı açıklamalar lazım

SalemCounter

Üye
Öncelikle sorduğun sorunun tam manasını bilmek lazım (sen box ne işe yarar mı diyorsun yoksa terimlerin anlamı mı nedir?)

Şimdi;

Z3x box , piyasadaki bir çok marka model telefona yazılım IMEI atabiliyor ayrıca JTAG yapabiliyor. (JTAG açılmayan cihazı ayağa kaldırmak için uygulanan bir yöntem)

Read komutu türkçe oku demek ve bağladığın cihazın içindeki bilgileri okumana yardım eder
Cert Certificate kısaltılmasıdır yani satın aldığın Box için sertifikaların yoksa (bir nevi lisans) bu box kullanman çok zor
Wipe yerine göre değişiklik gösterir android tabanlı cihazlara sıkça karşılaştığımız bir komuttur ve cihaz ROM da yer alan dataları siler
EFS telefonların IMEI numarasının tutulduğu dosyanın ismidir. Root explorer gibi yazılımlar ile bazen bu dosyayı akıllıca değiştirirsen yurt dışı cihazlara box olmadan IMEI atabilirsin

by_stil07

Üye
    Konu Sahibi
boxum var ben bir teknik servis elemanıyım z3x boxta sadece bu kısımların ne işe yaradığını öğrenmek istiyorum sitesinden çevirebildiğim kadarıyla yeni nesil qualcomm cihazlara imeil atılma olayı değiştir certifikasını okutup değiştirip sonra geri yükleyip imeil değiştirebiliyormuşuz gibi anladım o yüzden net bi aççıklama bekliyorum
ayrıca root explorer ile cihazı rootladıktan sonra nvram kalsöründe mp8.... ile başlayan dosyayı değiştirip geri yüklüyorum ve imei değiştiriyorum yani o kadarda bilgim var ama sadece zx3 boxta atıyorum note3 -s5-s4 gibi bazı cihazların imeillerini değiştiremiyorum uzun süredir bekliyorum ama boxa repair kısmı ekliyecek gibi değiller yada işte bu read ceerti kısmıyla birşeyler yapılabiliyor tam bilmiyorum bu kısmın ne için kullanıldığını net olarak kullananlardan öğrenmek istiyorum

mashan

mashan

Üye
boxum var ben bir teknik servis elemanıyım z3x boxta sadece bu kısımların ne işe yaradığını öğrenmek istiyorum sitesinden çevirebildiğim kadarıyla yeni nesil qualcomm cihazlara imeil atılma olayı değiştir certifikasını okutup değiştirip sonra geri yükleyip imeil değiştirebiliyormuşuz gibi anladım o yüzden net bi aççıklama bekliyorum
ayrıca root explorer ile cihazı rootladıktan sonra nvram kalsöründe mp8.... ile başlayan dosyayı değiştirip geri yüklüyorum ve imei değiştiriyorum yani o kadarda bilgim var ama sadece zx3 boxta atıyorum note3 -s5-s4 gibi bazı cihazların imeillerini değiştiremiyorum uzun süredir bekliyorum ama boxa repair kısmı ekliyecek gibi değiller yada işte bu read ceerti kısmıyla birşeyler yapılabiliyor tam bilmiyorum bu kısmın ne için kullanıldığını net olarak kullananlardan öğrenmek istiyorum

CERT HER TELEFONUN İMEİ VE SERİ NUMARASINA GÖRE DİJİTAL İMZASIDIR BU DOSYA BOZULDUGUNDA ŞEBEKE ÇALIŞMAZ BUNUN İÇİN CERT. UZANTILI DOSYA TEMİN EDİP Z3X VE FARKLI BOX LARLADA CİHAZIN İÇİNE YAZDIRABİLİRSİN
YAZINDAN Z3X TEKİ CERT İN NE İŞE YARADIGIYDI BENİM ANLADIGIM DOGRU ANLADIYSAM DOGRU CEVABI DA BUDUR :))

Üst Alt