özellikleri bakımından iki cihazda çok tatmin kardır şarjı ikisininde hemen hemen aynı gidiyor diğer özelliklerde Z2nin üstün yanları;
-başta tasarım şıklık incelik
-Kamera 20.7mp (sadece kamera demek yetmez 20 30 Sony has kamera uygulması) 4k video
-Ram 3gb ve kullanıcıya net Ramda 1.6 GB boş alan bu çok önemli
-2.3GHz Qualcomm Snapdragon 801 (Dört Çekirdekli) işlemci
-Suya dayanıklı
-Sony güncelleme desteği(Xperia Z bile şuan güncelleme almaktadır.Ayrıca programlar özel güncelleme gelmektedir.)
Not:şuan kullandığım cihaz Z3tür. Z2 güncellmeyle Z3'ten bir farkı kalmıyor.
özellikleri bakımından iki cihazda çok tatmin kardır şarjı ikisininde hemen hemen aynı gidiyor diğer özelliklerde Z2nin üstün yanları;
-başta tasarım şıklık incelik
-Kamera 20.7mp (sadece kamera demek yetmez 20 30 Sony has kamera uygulması) 4k video
-Ram 3gb ve kullanıcıya net Ramda 1.6 GB boş alan bu çok önemli
-2.3GHz Qualcomm Snapdragon 801 (Dört Çekirdekli) işlemci
-Suya dayanıklı
-Sony güncelleme desteği(Xperia Z bile şuan güncelleme almaktadır.Ayrıca programlar özel güncelleme gelmektedir.)
Not:şuan kullandığım cihaz Z3tür. Z2 güncellmeyle Z3'ten bir farkı kalmıyor.
4 yıldır android samsung kullanıyodum samsung sadece amiral cihazlara güncelleme veriyor mini serilerine ve diğer serileri unutuyor Amiral cihazlara verilen güncellemede sadece sürüm yükseltiyor köklü değişik yapmıyor sadece android L ile biraz değişkliğe gidilimiş Andorid 5 çıkmasıyla birlikte 5.0.1 diğer cihazlara vermesi şüpheli sürümü denemeden kontrol etmeden yayınlıyor Ayrıca android 5 ülkemize gelmiş bile değil diğer ülkelerinn sürümünü yüklemek garanti dışı bırakır sayaç atırır. Sony bu konularda daha deneyimli ve daha güven veriyor Tam test etmeden yayınlamıyor. Sony bütün cihazlarına güncelleme veriyor artı ayrıten uygulama güncellemesi veriyor. Sony yeni güncellemesini 1 ay için tüm cihazlara verecek. Sony xperia Z ve Z3 karşılaştır menüde çok nadir değişkler görürsün ama samsung S2 veya S3ü S5le kıyaslarsak aradaki farkı anlarsınDaha sonyden adım göremedik güncelleme konusunda
Daha sonyden adım göremedik güncelleme konusunda
Diğer firmaları bilemem LG ye de lafım yok kardeşim. Menüden kastımda cihazın ayarları kamerası galerisi.... vb içeriği kısacası.. Xperia Neo ile Z yi bir tutmak atıyorum Galaxy ace 2 ile S3 bir tutmak gibi saçma çünkü aynı özellikleri verse zaten amiral cihaz olurdu ,giriş seviyesindeki cihazı bir tutuyosun.Güncellemeleri gec veren firmalarin hicbirinin 'aman derinlemesine bir test yapalim da gec olsun guc olmasin' dedigini diyecegini dusunmuyorum.Ona bakarsan en dusunceli ekip Lg Turkiye.Adamlar kitkati 1 ay gec verdiler neymis efendim en kusursuzu amaclamislar.
Islerine gelince nerdeyse nexuslardan once vereceklerdi lollipopu G3'e.
Menulerin benzemesi nasil bir arti?.Benzer tabi z,z1,z2,z3 bu 4 cihazlik seriyi adamlar tam 2 senede tamamlamis.Elestirdigimiz Samsung ise tam 5 senede olusturmus s s2 s3 s4 s5 i.Xperia Neo ile Z3 ne kadar benziyosa S2 S3 ile S5 de o kadar benziyo yani.

Upsm manager kurdum ram kullanımı çok düştü daha bu bir başlangıçSony ile Samsung s.dik mi yaristiriyo da yetismek icin cihaz cikariyo
Z ile Z3 menu ayni demissin o yuzden ben de demek istedim ki Z ile z3 arasinda 2 sene bile yok ama S2 ile S5 arasinda 4 sene var nerdeyse.
O yuzden 4 sene onceki Xperia Neo ornegi verdim.Neyse Z2 tabiki cok daha iyi Note 2 den.Z3 de cok hos olmus kasadaki kabalik gitmeye baslamisti zaten Z2 den sonra donanimi elestirecek bir sey zaten yok arayuz de ilgi cekici.Z2 temasini kullaniyorum hosuma gitmeye basladi.Ha bu arada samsungun arayuzu de baska cihazlara tema olarak kurunca cok guzel ama samsungda touchwiz bela![]()

haklısın kardeş arada çok sene var aslında çok ama keşke samsung kullanıclarını biraz dinlese az cihaz çıkarttıp tam güncelleme verse şuan sony değil samsunga devam ederim. Note3de kullandım ama Note2 yi daha çok sevdim hiç üzmediSony ile Samsung s.dik mi yaristiriyo da yetismek icin cihaz cikariyo
Z ile Z3 menu ayni demissin o yuzden ben de demek istedim ki Z ile z3 arasinda 2 sene bile yok ama S2 ile S5 arasinda 4 sene var nerdeyse.
O yuzden 4 sene onceki Xperia Neo ornegi verdim.Neyse Z2 tabiki cok daha iyi Note 2 den.Z3 de cok hos olmus kasadaki kabalik gitmeye baslamisti zaten Z2 den sonra donanimi elestirecek bir sey zaten yok arayuz de ilgi cekici.Z2 temasini kullaniyorum hosuma gitmeye basladi.Ha bu arada samsungun arayuzu de baska cihazlara tema olarak kurunca cok guzel ama samsungda touchwiz bela![]()
Samsung hatası tocwiz çok kasıyor Note3de Ramda boş denecek alan, yok dencek kadar az Note2de böyle bi sorun yoktu eminim Note 2 ye L gelince daha çok kasacak ram tüketimi artacak. S5 e L geldiğinde tüketimi daha çok artmıştı 300-400mb boş alan kalmıştı..Başka bir ülkenin romunu yüklemek sayacı arttırmaz.Ayrıca android 5 ülkemize gelmiş bile değil diğer ülkelerinn sürümünü yüklemek garanti dışı bırakır sayaç atırır.