Yüzüne bakan kocasını affetmedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamnoble

dreamnoble

Üye
    Konu Sahibi
Yüzüne bakan kocasını affetmedi
Suudi Arabistan’da evli oldukları 30 yıl boyunca karısının yüzünü hiç görmemiş bir adam, merakına yenilip karısı uykudayken peçesini kaldırıp yüzüne baktı. O esnada uykudan kalkan karısı ise, geleneklere karşı geldiği için kocasından boşanmaya karar verdi.

İsmi açıklanmayan 50 yaşındaki Suudi kadın, ülkenin güneybatısındaki Hamis Muşayt şehrinden geldiğini ve o bölgenin adetlerine göre, yüzünü her daim kapalı tutması gerektiğini söylüyor.

Kadın Al Riyadh gazetesine yaptığı açıklamada kocası için, “Bunca yıldan sonra bu kadar bu kadar büyük bir hata yapmamalıydı” dedi. Kocasının defalarca özür dilediğini ve bir daha yüzüne bakmayacağına söz verdiğini belirten kadın, gene de boşanma isteğinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Suudi Arabistan’da karı-koca arasında bu tarz boşanma vakaları daha önce de olmuştu.

”EVLİLİK YÜZE BAKMAKLA DEĞİL, SEVGİYLE OLUR”
Ali al-Kahtani isimli bir Suudi erkek 10 yıldan sonra karısının yüzündeki peçeyi çıkarmaya çalışmış, karısı bunun üstüne mahkemeye giderek bu durumun tekrarlanmaması şartıyla evliliğini devam ettireceğini duyurmuştu.

Ülkede 70 yaşındaki Om Rabia el-Gahdaray adlı bir kadın da ne çocuklarına, ne de eşine yüzünü göstermiş. Kadın, kocasının yüzünü görmek için hiç ısrar etmediğini söyleyerek, “Evlilik yüzünü görmek değil, birbirini sevmekle olur” diye konuşmuştu.

Eşe yüz göstermemek İslam’da yer alan bir kural olmamasına rağmen, Suudi Arabistan’ın birçok bölgesinde uygulanıyor.

CEREN

CEREN

Üye
çok sacma bu ne biçim iş hayret bişey ya

mservank

mservank

Üye
İnsan eşinin yüzünü de mi göremeyecek ya ne kadar saçma anlaşılan arabistan cahillikten henüz kurtulamamış

Hellboy®

Hellboy®

Üye
Cok sacma bır ınanıs :nono:

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
cok sacma

_KadirşinaS_

Üye
Arkadaşlar sakın bunları orjinal müslümanlığın kuralı filan sanmayalım. Suudlar müslümanlığı vahhabilik olarak görüyorlar. (vahhabilik tamamen gerçek dışı ve islamla çok alakasız bir inanış tarzıdır.Batıl bir mezheptir.Sadece belli ritüelleri uygularlar, bunun dışında islamın temel öğretilerini yok sayarlar.)

Buna kanıt olarak peygamber efendimiz bir erkeğin evleneceği kadına bir kere alıcı gözle bakmasını ve ondan bir elektrik alabilirse evlenmesini tavsiye etmiştir. Evilik aşkın doruk noktasıdır. Yüz yüze görmeden aşk mı olur ya?:@

systemchi

systemchi

Üye
Yuh yani bu araplar iyice sapıttı,ne ortada İslam kaldı ne bişey,saçma sapan inanışlar getirmişler.

blackmetalic

blackmetalic

Üye
insanın eşine yüzünü göstermemesi çok saçma(adam kadını görmeden nasıl evlenmiş acaba).......

mservank

mservank

Üye
Arkadaşlar sakın bunları orjinal müslümanlığın kuralı filan sanmayalım. Suudlar müslümanlığı vahhabilik olarak görüyorlar. (vahhabilik tamamen gerçek dışı ve islamla çok alakasız bir inanış tarzıdır.Batıl bir mezheptir.Sadece belli ritüelleri uygularlar, bunun dışında islamın temel öğretilerini yok sayarlar.)

Buna kanıt olarak peygamber efendimiz bir erkeğin evleneceği kadına bir kere alıcı gözle bakmasını ve ondan bir elektrik alabilirse evlenmesini tavsiye etmiştir. Evilik aşkın doruk noktasıdır. Yüz yüze görmeden aşk mı olur ya?:@

Tabiki İslam bu değildir

Yasminozz

Yasminozz

Üye
hehehehe hiç gülceğim yoktu....30 yıldır evli olduklarına göre adam kadının her yerini görmüştür bi yüzünü görmesi mi suç... :ehe :ehe :ehe :ehe

ne kadar saçma işler Allah ım yaa....

yusufucan

yusufucan

Üye
Cahillik :D ve Saçmalık :D

ouSahin

ouSahin

Üye
benim merak ettigim çoçukları olanlar zaten görmeleri lazım :ehe bunlar ilişkiye nasıl giriyolar :kop:

Altun.

Altun.

Üye
numan tebrikler dostum çok iyi açıklamışsın

dreamnurse

dreamnurse

Üye
bunları allaha havale etmek lazım ...

POWER

POWER

Üye
Doğru yalan bir haber fakat suudi arabistandaki kanunları bilseniz dudağınız uçuklar :)

Ordinaryüs

Üye
Bu gibi durumlarda saksıyı çalışmtırmamız lazım. Akıl ve mantık süzgecinden geçirip, kaynağın doğruluğunu teyit ettikten sonra haber sitelerinin yayınlaması lazım diye düşünüyorum.

grafikseli 84

grafikseli 84

Üye

katılıyorum

metintoroo

metintoroo

Üye
Saçma olduğunun herkes farkına varmış Ben duyduğumda çok şaşırdım zaten başkasının görmemesi gerekior onu biliordumda kocasınında görmemesi :) Çok mantıksız birşey ama mutlaka onlara göre bir sebep vardır tabi ne kadar mantıklı bir sebeptir orasını bilmem ama buradan bakınca çok MANTIKSIZ geliyor.....

OGUZ_87

OGUZ_87

Üye
ya abi ya git ya sadece gülüyorum :kop:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...