Yüzme :(

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye

Ben şahsen kendim öğrendim küçükken :D Batarım diye korkuyordum ama inat ettim ve yüzeceğim dedim. Zaten çevrede insanlarda vardı boğulursam kurtarırlar gibi bir mantıkla derin bir nefes alıp suya girdim ve batmadım :D

Ya bende yaklaşık 9 yıldır düzenli olarak yüzüyorum da daha önce hiç nefesimi tutup beklediğimde burnumdan yukarıda asılı kalamadım.Biraz ayağımı oynatmam gerekiyor :D Havuzla da alakalı içine koyulanlar falan

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
suya girişinden anlaşılır yüzme bilmediğin...

• Beğen
Tepkiler: Niizuma.Eiji
NowOrNewer

NowOrNewer

Üye
Yanına güvendiğin 2-3 kişiyi al fakat kumsalda değil kayalarda yahut iskeleden derin birere atla ve hareket edip çıkış yerine gitmeye çalış ben ilk atladıgımda kayalık tabir edilen kartal sahilinde girmiştim dediğim şeyi yaptım 2-3 güvendiğim insan sudayken atladım sonra temel yüzme hareketlirini yapıp kıyıya kadar geldim eğer suyutmassan zaten batma ihtimalin yok.

BerivanAkagunduz

Üye
    Konu Sahibi
Artık yapıcaz bir şeyler

CorbyW

CorbyW

Üye
Benki dizime gelen ege denizi sularında boğulmuş insanım. :D onun için yüzme öğrenmeye asla dalgalı denizden başlama. Girdik kuzenimle bir gün. Kuş adasındayız. Kum güzel, alman turistler, slip giymiş iğrenç erkekler filan ortam manyak yani. Kuzenle ilerliyor denizde paso. Dalgada var. Dalga gelince zıplıyoruz ki boğulmayalım. Baktık kıyıdan 40-45 metre uzaklaştık, ama su dizimize geliyor. İkimizde yüzme bilmiyoruz, kuzen köpeker gibi pati çırpıyor anca. :D Allahım, sen dalga gel.. Bizde zıplayacaz, zıplayamıyor dalga 2 metre filan. Dalganın gelmesiyle ayağımızın altındaki kumun çekilmesi bir oldu. İkimizde battık, çıkamıyoruz. :D Ben utanıyorum imdat demeye.. :D kızdan zaten ses çıkmıyor. :D Abisi gördü de geldi kurtardı bizi. Ayy ne rezillikti ya. :D Gittim onun üstüne bir kursa yazıldım. Millet ilk haftada yüzüyor, ben 3. haftada anca yüzdüm. :D ama yüzdüm yani. Sende gitmelisin. Ankarada 100 TL'ye yazılmıştık, bulursan öyle kaliteli yerler git öğren. Kurbağalama alsın, dalma olsun, kulaç filan herşeyi öğretiyorlar. Benim hoca sinir krizi geçirmişti onu hatırladım bak. :D Herşey kendini serbest bırakma meselesi. ;)

BerivanAkagunduz

Üye
    Konu Sahibi
Benki dizime gelen ege denizi sularında boğulmuş insanım. :D onun için yüzme öğrenmeye asla dalgalı denizden başlama. Girdik kuzenimle bir gün. Kuş adasındayız. Kum güzel, alman turistler, slip giymiş iğrenç erkekler filan ortam manyak yani. Kuzenle ilerliyor denizde paso. Dalgada var. Dalga gelince zıplıyoruz ki boğulmayalım. Baktık kıyıdan 40-45 metre uzaklaştık, ama su dizimize geliyor. İkimizde yüzme bilmiyoruz, kuzen köpeker gibi pati çırpıyor anca. :D Allahım, sen dalga gel.. Bizde zıplayacaz, zıplayamıyor dalga 2 metre filan. Dalganın gelmesiyle ayağımızın altındaki kumun çekilmesi bir oldu. İkimizde battık, çıkamıyoruz. :D Ben utanıyorum imdat demeye.. :D kızdan zaten ses çıkmıyor. :D Abisi gördü de geldi kurtardı bizi. Ayy ne rezillikti ya. :D Gittim onun üstüne bir kursa yazıldım. Millet ilk haftada yüzüyor, ben 3. haftada anca yüzdüm. :D ama yüzdüm yani. Sende gitmelisin. Ankarada 100 TL'ye yazılmıştık, bulursan öyle kaliteli yerler git öğren. Kurbağalama alsın, dalma olsun, kulaç filan herşeyi öğretiyorlar. Benim hoca sinir krizi geçirmişti onu hatırladım bak. :D Herşey kendini serbest bırakma meselesi. ;)

Yetenekte gerekiyor :) bende yüzme çalışmalarına başladım leğene su koyup alıştırma yapıyorum pek batıcak alan yok ama bi yerden başlamak lazım

• Beğen
Tepkiler: CorbyW
Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Yüzme öğrenmenin yetenekle pek alakası yok.Eğer profesyonelsen yetenek - ciğer - çalışma üçlüsünü ister fakat altı üstü yüzme öğreneceksen pek önemli değil.Belediyenin havuzları var haftada 3 gün 96 lira.Gidersen eğer azcık yeteneğin varsa 1 ayda yoksa 1.5-2 ayda DOĞRU DÜZGÜN yüzmeyi öğrenirsin.Yani bir havuzda yüzecek duruma gelirsin ama nefesin çabuk kesili orası ayrı.Ciğerleri geliştirmek içinse uzun bir süreye ihtiyaç var.

sem_sen

Üye
uğraş biraz öğrenirsin 1-2 gün içerisinde

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Bende yüzme bilmiyorum . üç metre sulama havuzun dibinden taş çıkarmıştım. Yüzme bilemeyenler yeni başlayanlar için
köpek yüzüşü yöntemini kullanır derin neefes alıp suya gireçeksin başın herzaman yukarıda eller yanlarda baçaklar
yanlara dogru açık nefesi düzgün kullanmak önemli cigerlere dolan hava su üstünde durmaya yardımcı olur
nefesin hepsi verilirse suyun dibine inersin nefesi az ama hızlı şekilde alıp verilmeli bir de refleksre karşı koymak lazım

man20

man20

Üye
hatırlıyorum da ben hiç zorlanmamıştım yüzme öğrenirken. 1 günde öğrenmiştim. diğer günlerde de pratik yapmıştım o kadar. yüzmek bu kadar büyütülcek bişi değil. sadece kendine güven ve yapıcam de yeter.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
hatırlıyorum da ben hiç zorlanmamıştım yüzme öğrenirken. 1 günde öğrenmiştim. diğer günlerde de pratik yapmıştım o kadar. yüzmek bu kadar büyütülcek bişi değil. sadece kendine güven ve yapıcam de yeter.

Dediğim gibi 1 güne yüzmek değil su üstünde durmak, çırpınmak öğrenilir.Yüzme apayrı bir dünya.Türkiye'de düzgün yüzebilen çok az insan var lakin çok iyi yüzdüğünü iddia eden milyonlar var.

man20

man20

Üye

Dediğim gibi 1 güne yüzmek değil su üstünde durmak, çırpınmak öğrenilir.Yüzme apayrı bir dünya.Türkiye'de düzgün yüzebilen çok az insan var lakin çok iyi yüzdüğünü iddia eden milyonlar var.
tamam işte ben 1 günde suyun üstünde durmayı ve yüzmeyi öğrendim. uzun uzun sölemeye gerek duymadığım için direk yüzmeyi öğrendim dedim (8 ya da 9 yaşımda öğrendim). yüzme çeşitlerini de (kurbağa vs.) 14 yaşımda öğrendim.

BerivanAkagunduz

Üye
    Konu Sahibi
ya en iyisi kursa gitmek demi parası mühim değil vermiyip kaçıyorum nasılsa öğrenmem lazım ama taşımıyorum ıstanbuldan tunceliye pek gerekeceğini sanmam

marist

marist

Üye
Erkek Gißi Çık ßiLmiyorum De Niye ZorLuyorsun. :D

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
ya en iyisi kursa gitmek demi parası mühim değil vermiyip kaçıyorum nasılsa öğrenmem lazım ama taşımıyorum ıstanbuldan tunceliye pek gerekeceğini sanmam

Türkçe çevirisini alsak birde.Hiç bir şey anlaşılmamış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt