Yurtdisi telefonlarin Turkiye`de kullanimi hk.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
PriveT

PriveT

Üye
    Konu Sahibi
Yurtdisi telefonlarin Turkiye`de kullanimi hk.
Arkadaslar merhaba,
1 ay once 2 gunlugunw Turkiye`ye gelmem gerekmisti. Yeni aldigim Nokia 701 telefonumu o zaman kullanabilmistim.
Aradan 25 gun gecti ve Turkiye`ye yeniden geldim. Bu sefer telefonum calismadi. Sanirim ilk giristen belli bir sure sonra bloke ediyorlar telefonu.
Daha onceleri eski telefonum Nokia n73me ile ilk girdigimde Turkcell`den hat almistim ve telefonumu da kaydettirmistim. O telefon calisiyor sorun yok. Simdiki telefonumu sordugumda vergi dairesine 100 Ytl odeyip kayit ettirmem gerektigini soylediler telefonu. :S
Tamamen soygun bu :(
Surekli Turkiye`de olan biri olsam gene neyse de, sene de 15 gun icin bu parayi vermek istemiyorum.

Simdi sormak istedigim su. Bu parayi odemeden telefonu Turkiye`de kullanabilmenin bir yolu var mi? Mesela imei falan degistirerek?

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yasal olmayan yollardan cihazini kullanabilirsin ama yakalanirsan cezai mueyyideye maruz kalirsin.

PriveT

PriveT

Üye
    Konu Sahibi
yasal olmayan yollardan cihazini kullanabilirsin ama yakalanirsan cezai mueyyideye maruz kalirsin.

Cevap icin tesekkurler. Yakalanma olasiligi yuksek mi?
:$ Boyle bir soru sorduguma utaniyorum, ama sorduran utansin! Hukumet de bir telefon icin 100 lira kayit parasi almaya utanmali bence :oku
Eskisi gibi 5-10 lira olsa neyse de 100 lira buyuk bir para bence bir telefon icin.
Heleki benim gibi senenin 15-20 gunu Turkiye`ye gelenler icin...

fnldstntn

Üye
Eger yabanci pasaportunuz varsa telefonunuzu bir numaranin uzerine kayit ettirebiliyorsunuz ve sanirirm bunun icin 100 lira odemeniz gerekmiyor...

Symbianize

Symbianize

Üye
Biz iphone 4s i 20 tlye kaydettirmistik :hmmm martta getirduk ama

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
Biz diğer ülkelerden çok daha pahalıya telefon alıyoruz. Hükümet bunu önleyeceğine neler yapıyor. Mecburen dışarıdan telefon alıyoruz. Onada şimdi 100 Lira alıyor. Adamlar cebe nasıl para atsak diye uğraşıyorlar..

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yakalanma riski imeisi klonlanan cihaza gore degişir. Eger siz eski model bir cihazin imeisini yeni cikan akilli telefonlardan birisine kopyalarsaniz yakalanmaniz kacinilmaz. Bunun haricinde alicaginiz risk 100tlye degmez. Sonuclari cok agir olur.

- - - Eklendi - - -

Eger yabanci pasaportunuz varsa telefonunuzu bir numaranin uzerine kayit ettirebiliyorsunuz ve sanirirm bunun icin 100 lira odemeniz gerekmiyor...

yabanci ulke vatandaşlari icin pasaport kayit şartlari henuz belirlenmedi diye biliyorum. Cunku bu ulkenin vatandaşi degilseniz vergi dairesine makbuzlu odeme yapilmasi da mevzuuatta belirlenmiş bir durum degil

- - - Eklendi - - -

Biz diğer ülkelerden çok daha pahalıya telefon alıyoruz. Hükümet bunu önleyeceğine neler yapıyor. Mecburen dışarıdan telefon alıyoruz. Onada şimdi 100 Lira alıyor. Adamlar cebe nasıl para atsak diye uğraşıyorlar..

burada suc biraz da yurtdişindan telefon getirmeyi ticarete dokenlerin. Ve bu harc bu işin ticari maksatla yapilmasini onlemek icin cikarildi.

PriveT

PriveT

Üye
    Konu Sahibi

Yabanci pasaportum yok.

Biz iphone 4s i 20 tlye kaydettirmistik :hmmm martta getirduk ama

20 liraysa yine dusunurum. Bana Trcell personeli 100 lira oldugunu soylemisti. Belki de salladi :S

yakalanma riski imeisi klonlanan cihaza gore degişir. Eger siz eski model bir cihazin imeisini yeni cikan akilli telefonlardan birisine kopyalarsaniz yakalanmaniz kacinilmaz. Bunun haricinde alicaginiz risk 100tlye degmez. Sonuclari cok agir olur.

- - - Eklendi - - -

yabanci ulke vatandaşlari icin pasaport kayit şartlari henuz belirlenmedi diye biliyorum. Cunku bu ulkenin vatandaşi degilseniz vergi dairesine makbuzlu odeme yapilmasi da mevzuuatta belirlenmiş bir durum degil

- - - Eklendi - - -

burada suc biraz da yurtdişindan telefon getirmeyi ticarete dokenlerin. Ve bu harc bu işin ticari maksatla yapilmasini onlemek icin cikarildi.

1 tane telefonla ticaret mi yapacagim, sacmaliyorlar. Yanlis anlamayin lutfen, lafim size degil. Biraz daha mantikli seyler yapabilirler. Mesela hic degilse belli bir sure calisip ondan sonra kapaniyor eyvallah, ama belli bir sure kullanilmayinca tekrar aktif etseler, bizim gibiler madur olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt