Yurtdışı cihazların alim satimi (yardim)

Sponsorlu Bağlantılar

somurtukk

somurtukk

Üye
    Konu Sahibi
Yurtdışı cihazların alim satimi (yardim)
Yurt dışından getirilen cep telefonlarının Türkiye'de satisa sunulması icin ne gibi işlemler yapabiliriz. Yani bunun yasal olup olmaması yada hangi mercilerden izin alınması gerekir. Bu konu hakkındaki hukuki işlemler nelerdir ? Bu konuda beni aydinlatabilir misiniz?

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
imei no suna kaydettiriliyor :hmmm

Archonn

Archonn

Üye
İthal ürün getirip satış yapabilmek için şirket sahibi olmanız gerekir,ki bu sayede vergi ödeyebilesiniz.
Şahıs şirketi kurarak işe başlayabilirsiniz. Nasıl yapılabileceği ve maliyeti hakkında az çok bilgi
Sonrasında gümrük idaresine kayıt olmalısınız.
Daha sonrasında ithal edilecek ürünün tabi olduğu mevzuat doğrultusunda vergilerin ve diğer ardiye vb. masraflarının karşılanarak gerekli izinlerin alınması gerekir.
Getirilecek ürün telefon olduğu için ek külfetler doğabilir tabi ki. Üstteki arkadaş imei kaydından bahsetmiş mesela.

Merakınızdan soruyorsanız ana hatlarıyla bu şekilde ifade edebilirim,ithalatçı olacaksanız bir muhasebeciden yardım almanızda fayda var.

Son düzenleme:
somurtukk

somurtukk

Üye
    Konu Sahibi
İthal ürün getirip satış yapabilmek için şirket sahibi olmanız gerekir,ki bu sayede vergi ödeyebilesiniz.
Şahıs şirketi kurarak işe başlayabilirsiniz. Nasıl yapılabileceği ve maliyeti hakkında az çok bilgi
Sonrasında gümrük idaresine kayıt olmalısınız.
Daha sonrasında ithalat edilecek ürünün tabi olduğu mevzuat doğrultusunda vergilerin ve diğer ardiye vb. masraflarının karşılanarak gerekli izinlerin alınması gerekir.
Getirilecek ürün telefon olduğu için ek külfetler doğabilir tabi ki. Üstteki arkadaş imei kaydından bahsetmiş mesela.

Merakınızdan soruyorsanız ana hatlarıyla bu şekilde ifade edebilirim,ithalatçı olacaksanız bir muhasebeciden yardım almanızda fayda var.
Tesekkur ederim.

Üst Alt