Yurtdışı Cihaz Kaydı Hakkında Bilgi Verir misiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bessonnitsa

Bessonnitsa

Üye
    Konu Sahibi
Yurtdışı Cihaz Kaydı Hakkında Bilgi Verir misiniz?

Merhaba Arkadaşlar, benim kullandığım cihazlar genelde yurtdışından geliyor. Nasıl kayıt edildiğini biliyordum. Şimdi o kurallar değişmiş. Vergi dairesine filan harç yatırılıyormuş. Şimdi bana NOKIA için baştan sona detayları ile yeni yasa ve kanuna göre yurtdışı cihaz kaydını anlatır mısınız? Teşekkürler ...

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Vergi dairesine gidip 100 lira yatıracaksın. IMEI'de soracaklar sana. Makbuz'da imei no'da olacak başka ekstra birşey yok. Makbuzuda kayıt için BTK'ya giden evraklar arasında olması gerek.Aslı ya da kopyası emin değilim ama kayıt yaptıracağın yere sorarsan cevap verirler.

• Beğen
Tepkiler: Bessonnitsa
Bessonnitsa

Bessonnitsa

Üye
    Konu Sahibi
Anladım, teşekkürler ...

Pasaportun hangi sayfalarının fotokopyası gerekli oluyor? Pasaportun asıl sahibi gerekli mi bu işte?

Hex4d0r

Hex4d0r

Üye
Pasaportun asıl sahibide gerekli ama bazı yerler sahibi olmadan da kayıt yapıyorlar. Pasaport, Pasaport sahibi ve Makbuz'la GSM Bayisine gidin onlar yardımcı olurlar :) Tabi önce sorarsın pasaport sahibinin gelmesi şart mı diye.

• Beğen
Tepkiler: Bessonnitsa
Bessonnitsa

Bessonnitsa

Üye
    Konu Sahibi
Anladım, teşekkürler ...

Yani kronolojik sıralamaya göre önce vergi dairesine harç yatırılıcak, makbuz alınıp pasaportla beraber GSM bayiine gidilip kayıt işlemi tamamlanıcak. Bilgi için tekrar teşekkür ederim ...

İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
Dün yaptırdım şart.Her bayide yapmiyor

.yaRasa.

.yaRasa.

Üye
40:tl:'lik telefonlar var onlara da 100:tl: yatırmak gerekli midir acaba? :)

Hakanmtn54

Hakanmtn54

Üye
bir buçuk aydır kullanıyorum nokia 701 kayıt ettirmedim neden bloke olmuyor:ehe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt