Yurt dışından telefon getirme devri sona eriyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yurt dışında üç haneli fiyatlara satılan cep telefonu, tablet veya notebooklar Türkiye’ye geldiğinde çoğunluğu vergi yükünden kaynaklı olarak dört haneli fiyatları görebiliyor. Kullanıcılar bu sebepten dolayı yurt dışına seyahat gerçekleştirecek bir yakınını kullanarak istediği model cihazı getirtmeyi tercih ediyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yurt dışından telefon getirtmeyi tercih edenleri üzecek bir açıklamada bulundu ve ülkeye giriş yapan her cep telefonu için 100 TL ek harç alınacağını duyurdu. Getirilen 100 TL ek harç, yurt dışından getirilen telefonlarla yurt içinde satılan telefonların fiyatları arasındaki uçurumu tam olarak dengelemiyor olabilir ancak bu işten gelir sağlayan onlarca kişinin canı sıkılacak gibi görünüyor.

quigleyarman

quigleyarman

Üye
Kaçakçılık artabilir bu kesin yani.

goldonfreeman

goldonfreeman

Üye
yıne bırılerın ceplerı bu yoldan dolcak :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bence çok etkilemez çünkü yurtdışından getirilen özellikle pahalı cihazlarda çok fark var 100tl fazla etki etmez örnek vereyim ben at&t den lumia900 aldım simfree fiyatı bile 700$ kontratlı 450$ bana maliyeti 100tl harç dahil 900tl olur türkiye fiyatı bu rakamın 500-600 tl üstünde olur hertürlü kardayım

Marchegiani

Marchegiani

Üye
100 TL hiçbir şey değiştirmez.

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Vergiyi azaltsınlarda getirtmeyelim . (!)

Sagopacıyız79

Sagopacıyız79

Üye
Her tele 100 tl iyi para
çogu kişi 2. Ellere ve çin tellere yönelir

MuhammedAliAKB

Üye
bi şey deilbenim amcam arabistandan 4s aldı türkiyedeki para farkıyla 400l ira 500 lira yine getirenler olur

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
o kadar vergi alıyolar öğrencilere tablet veriyolar sonra o öğrenciler yazsın foruma biz bundan nasıl internete gireceğiz

• Beğen
Tepkiler: klongs
gölgee_65

gölgee_65

Üye
Hakikaten ne alaka? :hmmm

NaganoTR

NaganoTR

Üye
Zaten yurtdışından telefon getirten adama 100 tl dert olmaz gereksiz uygulama dediğiniz gibi biraz canları sıkılır

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Nasıl halkı nasıl yolacaklarıını şaşırmışlar. Yazık...

franzliszt

franzliszt

Üye
adam akıllı satsınlar almayalım bizde sen nasıl şahsi harcamama vergi alabilirsin ? ben ordan alıp getiriyorsam sana neden vergi ödemek zorundayım ? arabamı bu küçük telefon ozaman yurt dışından aldığımız donada vergi kesin .

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Vergi falan derken konu siyasi eleştirilere gidiyor, konu sahibinin anlayış göstereceğini düşünerek kitliyorum :locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt