Yurdum kasapları kendini doğradı!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Anıl Umut

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yurdum kasapları kendini doğradı!!
Yurdum kasapları kendini doğradı(herzamanki gibi)





Haber bültenlerinin ikinci üçüncü sırasında kendine yer bulan acemi kasap sayısında bu sene patlama yaşandı. Kurban yerine kendisini ya da arkadaşını kesen hastaneye koştu.


İZMİR'DE 745 ACEMİ KASAP
İzmir'de ikisi üniversite olmak üzere 6 hastanenin acil servisinde 745 acemi kasap müracaat etti. Vatandaşların modern kurban kesimlerine yönelmesi sayesinde bu sene Kurban Bayramı'nda kurban keserken yaralananların sayısı geçen yıla göre biraz azaldı.
İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Dr. Seyfi Demirsoy Hastanesi, Bozyaka İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karşıyaka Devlet Hastanesi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servislerine gelenlerde önemli düşüş yaşandı. Hastane yetkililerinden edinilen bilgilere göre; geçen senelerde kol, ayak kırılması ve kopma gibi ciddi yaralamalar yaşanırken bu sene acillere çok az sayıda küçük kesiklerin geldiği belirtildi.
Bayramın birinci gününde çeşitli şekillerde yaralanarak bin 707 kişinin acillere müracaat ettiğini belirten yetkililer, bu müracaatlardan sadece 745'inin kesiklerden dolayı olmasının, geçmiş yıllara göre iyi olduğunu kaydetti. Yaralanan Rami Çalışkan "Kurbanı keserken bıçak kaydı, elimi kestim. Herhalde iyi bileleyememişim" şeklinde konuştu. Mustafa Turaç da kemik kırarken nacağın sapını çıkarak alnına geldiğini söyledi.
Kurban keserken bıçakla veya hayvanın tepmesi sonucu yaralanarak hastanelere başvuranların sayıları şöyle: İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 267 kişi, Buca Dr. Seyfi Demirsoy Hastanesi 420 kişi, Bozyaka İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 265 kişi, İzmir Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi 285 kişi, Karşıyaka Devlet Hastanesi 300 kişi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 170 kişi.
(CİHAN)



ESKİŞEHİR'DE 100 ACEMİ KASAP
Eskişehir'de kurban keserken yaralanan yaklaşık 100 kişi hastanelere başvurdu.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Eskişehir Devlet Hastanesine 45, Yunusemre Devlet Hastanesi'ne 37 ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gelen 18 kişi, tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.
Tedavi edilen ''acemi kasaplar''ın büyük bölümünün, ilk kez hayvan kesmeye kalkıştığını söyledikleri öğrenildi.
SAMSUN'DA 110 ACEMİ KASAP
Samsun Gazi Devlet ve Ondokuz Mayıs Üniversitesine başvuran yaklaşık 110 ''acemi kasabın'' birçoğu tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi. Bazılarını ise tedavileri devam ediyor.
Bu arada bir kişi de keseceği büyükbaş hayvanın boynuz darbesi ile burnundan yaralandı.
SİVAS'TA 87 ACEMİ KASAP
Sivas ve ilçelerinde bayram sabahı kurban kesmek isterken çeşitli yerlerinden yaralanan 87 kişiden 42'si Numune Hastanesine, 8'i Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine, 30'u Sivas Devlet Hastanesine, 7'si ise ilçedeki hastanelere başvurdu. Hastanelerin acil servisine giden acemi kasapların büyük bir bölümü ayakta tedavi edildi.
Bu arada Fatih Mahallesi'nde kestiği kurbanın üzerine düşmesi sonucu bir bacağı kırılan 66 yaşındaki Osman Ertemiz, Sivas Numune Hastanesine kaldırıldı.
Sivas Belediyesince oluşturulan ekipler ise kent merkezinde, cadde ve sokaklarda kurban kesimini engellemek için denetimler yaptı. Vatandaşların büyük bir bölümünün kurban kesimi için belediyenin belirlediği alanları tercih ettiği görüldü.
Bu arada tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşların çocuklarını kurban kesim alanlarına getirdikleri dikkati çekti.
(AA)
5 İLDE 329 ACEMİ KASAP
Bursa, Sakarya, İzmir, Yozgat ve Tokat'ta kurban keserken el, kol ve bacaklarından yaralanan 329 kişi hastanelere başvurdu.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bayram sabahı kurban kesmek isterken çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, Bursa'daki çeşitli hastanelerin acil servislerini doldurdu.
Bursa Devlet Hastanesine 19, Yüksek İhtisas Hastanesine 30, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine 60, Çekirge Devlet Hastanesine 45, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin acil servisine ise 10 kişi, tedavilerini yaptırmak amacıyla başvurdu.
Genellikle el, kol ve bacak yaralanması nedeniyle hastanelere gelen vatandaşlardan bazılarının da kurbanlık hayvanların altında kalarak yaralandığı öğrenildi.
-SAKARYA-
Sakarya'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 20, Toyota Travmatoloji ve İlk Yardım Hastanesine gelen 30 kişi, tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.
Hastaneye başvuranlar arasında, büyükbaş hayvanların boynuz darbeleriyle yaralananların da olduğu belirtildi.
-İZMİR-
İzmir'de, bayram namazının ardından kurbanlarını kesmek isteyen vatandaşların bir bölümü bıçağın kayması sonucu yaralandı. Hastanelerin acil servislerine akın eden yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sabahtan itibaren 50 kişinin başvurduğu, İzmir Eğitim Araştırma, Buca Eğitim Araştırma, Dokuz Eylül ve Ege Üniversiteleri Tıp Fakültesi hastanelerine ise çok sayıda kişinin geldiği, ancak sayı konusunun netleşmediği kaydedildi.
-YOZGAT-
Yozgat'ta, 35 kişi kurbanlarını keserken yaralandı. Yozgat Devlet Hastanesi acil servisine gelen yaralılar, ayakta tedavi edildi.
Bu arada, Yozgat'ın Lök köyünde, kurban kesen Salih Gani (86), çoban köpeğinin saldırısına uğradı. Kolundan yaralanan Gani Yozgat Devlet Hastanesi acil servisindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

-TOKAT-
Tokat'ta, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesimlerini yapmaya başlayan vatandaşlardan bazıları, çeşitli yerlerinden yaralanarak, hastanelerin acil servislerine geldi.
Kent merkezi ve ilçelerinde 30 kişinin kurban kesimi sırasında yaralandığı bildirildi.
(AA)
ŞANLIURFA'DA 35 ACEMİ KASAP
Şanlıurfa'da 35 acemi kasap kendini kesti. Şanlıurfa'da acemi kasaplar, kurbanlıklarla birlikte vücudunun çeşitli yerlerini kesince hastanenin acil servislerine akın etti .
Vatandaşlar, bayram namazı sonrası kurbanlıklarını belediyenin belirlediği alanlarda kesmeye başladıktan sonra kesim sırasında istenmeyen kazalar yaşandı. Onlarca insan, vücutlarının değişik yerlerinde oluşan bıçak kesiği sebebiyle Şanlıurfa Devlet Hastanesi'ne başvurdu.
Alınan bilgiye göre kent genelinde şimdiye kadar vücudunun çeşitli yerleri kesen 35 kişinin ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu oldukları kaydedildi.
(CİHAN)
KAYSERİ'DE 150 ACEMİ KASAP
Kayseri'de 150'ye yakın acemi kasap kendini kesti.
Kayseri'de kurbanlık hayvanlarını kesmek ve yüzmek isteyen yaklaşık 150 kişi kendisini de kesti.
Bayram namazının ardından kurban kesim işlerine başlayan vatandaşlar, soğuk havanın da etkisiyle, vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaralandı. Kendisini yaralayan vatandaşlar yakınlarıyla birlikte hastanelere akın etti. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne ilk günde 100'e yakın kişi kesik nedeniyle müracaat etti. Özel ve fakülte hastanesine giden vatandaşlarla kesik sayısının 150'yi geçtiği belirtiliyor.
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis doktorları, gelen kesiklerin hayati tehlike arz edecek konumda olmadığını söyledi. Erkeklerin hayvanı keserken veya yüzerken, bayanların ise eti doğrarken ellerini kestiklerini belirten hastane yetkilileri, ilk müdahaleyi yapıp dikiş attıktan sonra evlerine gönderdiklerini bildirdi. Kesiklerin yanı sıra çok sayıda hayvanın tekmesine veya buynuz darbelerine maruz kalan vatandaşların olduğuna dikkat çeken hastane yetkilileri, bu vatandaşların da röntgeni çekildikten sonra bir süre gözetim altında tutulduğunu aktardı. (CİHAN)

DENİZLİ'DE 73 ACEMİ KASAP
Denizli'de kurban keserken yaralanan 73 kişi hastanelere başvurdu.
Balta, bıçak ve satır darbeleriyle el ve ayaklarından yaralanan acemi kasapların 48'i Denizli Devlet Hastanesi, 15'i Servergazi Devlet Hastanesi, 10 tanesi de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu.
Acemi kasapların çoğunluğu ayakta taburcu olurken, Denizli Devlet Hastanesi'nde 6 kişinin ortopedi servisinde tedavi altında olduğu bildirdi.
(CİHAN)
ERZİNCAN'DA 27 KASAP
Erzincan'da bayramın birinci gününde toplam 27 kişi kendini yaraladı. Kesim sırasında çeşitli yerlerini kesen ve kurbanlıkların ezmesi sonucunda yaralanan vatandaşlar, hastaneleri doldurdu.
Sabahın erken saatlerinden itibaren vücutlarının çeşitli yerlerini bıçakla kesen ve kurbanlık hayvanın vurmasıyla yaralanan acemi kasaplar, yakınları veya kendi imkanlarıyla Erzincan Devlet Hastanesi'ne gelerek tedavilerini yaptırdı. Vatandaşlar, ayakta tedavi edildi.
Ulalar beldesi Cumhuriyet mahallesinde ikamet eden Elif Arduçluoğlu(52), ipten kaçan tosunun çarpması sonucu yaralandı. Ayağından yaralanan Elif Arduçluoğlu, hayvanın aniden ipten kurtulduğunu ve üzerine doğru gelerek ayağına vurduğunu belirtti. Ayağında herhangi bir kırığın olmadığı çekilen röntgenden anlaşılan Arduçluoğlu, tedavisinin ardından taburcu edildi.
Bu arada bir vatandaş, ayaklarını zincirle bağladığı büyük baş hayvanı kafası yerde kalacak şekilde traktörün arkasındaki vinçle havaya kaldırarak kesme ve soyma işlemini yaptı. Vatandaşlar, bu şekilde kurban kesminin, soymanın ve parçalamanın daha pratik olduğunu iddia etti. (CİHAN)
HATAY'DA 20 ACEMİ KASAP
Hatay'da vatandaşlar, bayram namazı sonrası kurbanlıklarını belediyenin belirlediği alanlarda kesmeye başladı.
Balta, bıçak ve satır darbeleri ile el ve ayaklarından yaralanan acemi kasaplar ise hastanelerin acil servisine akın etti.
Saat 13.00'e kadar aralarında bayanlar, çocuklar ve yaşlıların da bulunduğu yaklaşık 20 acemi kasap Antakya Devlet Hastanesi acil servisine müracaat etti. Acemi kasapların kimine 8-10 dikiş atıldı, kimileri de yapılan pansumanların ardından taburcu edildi.
Emek Mahallesi'nde boğayı yere yıkmaya çalışan Mehmet E. (60) kolunu kırdı. Kolu hastanede alçıya alınan Mehmet E, taburcu edildi.
Kurbanlık koçunu kesmeye çalışan Fatma Y. (40) ise elini çeşitli yerlerden kesti. Çocukları tarafından eline bezle uygulanan tamponla hastaneye gelen Fatma Y., acil serviste yapılan pansumanın ardından taburcu edildi.
Kurbanlık kesimine yardımcı olmaya çalışan Mustafa K. (16) de, boynuz darbesiyle elinden yaralandı. Çok acı duyduğunu söyleyen Mehmet K., ayakta tedavisinin yapılmasının ardından taburcu oldu.
BALIKESİR'İN ACEMİ KASAPLARI
Acemi kasaplar, bu Kurban Bayramı'nda da kendilerini yaraladı. Balta, bıçak ve satır darbeleriyle el ve ayaklarından yaralanan acemiler, hastanelerin acil servislerine akın etti.
Balıkesir'in Edremit ilçesinde bayramın ilk saatlerinden itibaren Edremit Devlet Hastanesi ve Kazdağı Devlet Hastanesi'ne yaklaşık yüze yakın acemi kasap, kurban keserken kendini yaraladı. Orhan Demir, kurban kesmeye çalışırken satırla el ve bacağını yaraladı. Demir "Kuzuyu parçalamaya çalışıyordum, elimden satır kayınca parmağıma dikiş atıldı. Bacağımda bir kesik var. Kasap değilim. Arkadaşlara yardım ediyordum. Yaklaşık 10 tane kuzu kestik." dedi.
Öte yandan 30 yıllık kasap Bayram Dursun isimli vatandaş az kalsın başparmağını koparıyordu. Dursun'a ilk müdahale hastanenin acil servisinde yapıldı. Yaklaşık 45 dakika süren müdahale sonrası Dursun evine gönderildi.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinden gelen Sami Akgün isimli acemi kasap ise kanı görünce fenalık geçirdi. Akgün, ambulansla hastaneye getirilerek tedavisi yapıldı.
KOCAELİ'DE ACEMİ KASAP SAYISI AZALDI
Kocaeli'de iki kişi danaların gazabına uğradı. Kimisi dananın üzerine düşmesi sonucu, kimisi ise dananın çiftesi ile ağaca çarpıp ayağını kırdı.
Her Kurban Bayramı olduğu gibi bu bayramda da acemi kasaplar hastanelere akın etti. Kurban keserken yaralanan vatandaşlar sabah erken saatlerde Kocaeli Devlet Hastanesi'ne geldi. Kimisi ambulansla kimisi özel otosu ile kimisi ise eli sarılı yürüyerek acil servisin yolunu tuttu. Kazalardan en ilginci ise iki kişinin ayağını kırması oldu. Arkadaşları ile beraber kurban kesen Rıdvan Yimişel'in ayağı, danayı kesmek için yatırdıkları sırada hayvanın altında kalarak kırıldı. Ailesi tarafından hastaneye getirilen Yimişel'in ayağı alçıya alınarak evine gönderildi. Hayvanın gazabına uğrayan biri de Erdoğan Koç. Koç, danayı kesmek için yatıracağı sırada aldığı çifte darbesi ile ağaca çarpıp ayağını kırdı. Koç da aynı şekilde ayağı alçıya alınarak evine gönderildi.
Kocaeli'de bu yıl acil servise başvuranların sayısında ciddi oranda azalma oldu. Bugün saat 11:45 itibari ile hastane başvuranların sayısının 11 olduğu öğrenildi. Geçen yıl bu oran çok daha fazlaydı.
Yetkililer, kurban keserken kendini yaralayanların sayısında azalma olmasının nedenini vatandaşların modern kesimhanelere rağbet etmesine bağlıyor.
Öte yandan belediyenin aldığı önlemler sayesinde cadde ortasında kurban kesenlere rastlanmadı. Vatandaşlar daha çok kurban kesim için hazırlanan alanlara yöneldi.
BURSA'NIN ACEMİ KASAPLARI
Kurban Bayramı'nın henüz ilk saatlerinden itibaren onlarca acemi kasap kurban yerine kendini kesince hastanelere akın etti. Elleri ve ayakları sarılı halde hastanelere gelen vatandaşların bir kısmı kurbanı kesimi sırasında kendini yaralarken, bir kısmı da kurbanlıkların boynuz ve tekmeleri sonucu hastanelik oldu.
Bursa'da yaralılar en çok Devlet Hastanesi, Şevket Yılmaz Devlet Hatanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin acil servislerine başvurdu. Kurbanlarını keserken boğanın vurması sonucu eline bıçak batan Sami Kurumlu, sağ eli yaralı olarak Devlet Hastanesi'ne kendi imkanları ile geldi. Burada eline dikiş atılan Kurumlu, azgın boğanın hışmına uğradığını belirterek, "Boğanın vurması sonucu bıçak elime battı. Doktorlar birkaç dikiş atıp beni gönderdi. Durumum şükür iyi." dedi.
Mustafa Yılmaz isimli vatandaş ise yakınları ile ortaklaşa aldıkları kurbanı keserken, acemi bir kişinin bıçağı eline vurması sonucu yaralandığını belirtti. Yılmaz, "Kurbanı kestik, yüzerken acemi bir arkadaşımız büyük bıçağı benim elime vurdu. Parmağım kemiğe kadar yaralandı. Durumu kötü. Doktorlar dikiş atacaklar. Yine acemilerin kurbanı olduk." şeklinde dert yandı.
Reşat Gökçe, kurbanı keserken başkasının cebinde bulunan bıçağın kendi bacağına saplandığını belirtti. Gökçe, "Kurbanı kesip yüzerken, acemi bir arkadaşımın cebine koyduğu bir bıçak benim bacağıma saplandı. Doktorlar müdahale etti. Olan oldu, buna da şükür." dedi.
Devlet Hastanesi Acil Servis görevlileri, saat 09.00'dan başlamak üzere en az 50 kişinin kurban kesimi sırasında yaralanıp hastanelerine geldiğini belirterek, bu sayının akşama doğru ve bayramın ikinci günü daha da artacağını belirtti.
Şevket Yılmaz Devlet Hatanesi nöbetçi doktorları, sabahın erken saatlerinden itibaren kesik vakalarının sıklıkla hastanelerine geldiğini belirterek, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Sabahtan itibaren 50'yi aşkın kişinin kurban keserken kendini yaralaması sonucu hastanelerine başvurduğunu belirten doktorlar, genellikle bıçaklarla yaralanma sonucu el kesiği ve boğa vurması gibi şikayetlerden gelindiğini aktardı.
(CİHAN)
GAZİANTEP'İN GAZİ KASAPLARI
Gaziantep'te onlarca kişi, kurban kesimi sırasında vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralayınca hastanelere koştu. Acemi kasaplar, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Hastanesi ve 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.
Büyükbaş hayvan keserken elini yaralayan Mehmet Yılmaz (63), 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde ortapedi uzmanı olmadığı için Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine tepki gösterdi.
Elini nasıl kestiğini anlamadığını anlatan Yılmaz, "Büyükbaş hayvan kesiyorduk. Bıçağı vurmakla bir acı hissettim. Kurbanı keseceğime kendimi kestim." dedi.
İlk müracaat ettiği hastanede pansumanı yapılan Yılmaz'ın eline gittiği diğer hastanede dikiş atılacak.
Öte yandan Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne ayak, el ve vücudunun değişik yerlerini kesen 10'u aşkın kişi müracaat etti.
Tedavileri ayakta yapılan şahıslar, daha sonra taburcu edildi.
(Cihan)
YOZGAT'TA 50 ACEMİ KASAP
Yozgat'ta kurban keserken kendilerini yaralayan kasaplar hastaneye akın etti.
Yozgat'ta, kurban keserken ya da et doğrarken ellerinden ve ayaklarından yaralanan 35 kişi, Yozgat Devlet Hastanesi'nde tedavi edilerek taburcu edildi. Görevliler ise her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da kendini yaralayanların hastaneye başvurduğunu söyledi. Öğle saatlerine kadar 35 kişinin hastaneye müracaat ettiğini belirten yetkililer, bu rakamın akşam saatlerine kadar 50'yi bulabileceğini belirtti.
(İHA)
BARTIN'DA 18 ACEMİ KASAP
Bartın'da, kesecekleri dananın gazabına uğrayan bir kişi hastanelik oldu. Bayramın ilk günü kurban kesen 18 acemi kasap ise hastaneye müracaat etti.
Saraylı köyünde kurban için kesilecek olan 4 kişinin tuttuğu bir dana, arkasında bulunan Erdal S.'yi tekmeledi. Dananın attığı darbe nedeniyle neye uğradığını şaşıran genç adam acıyla yere yığıldı. Erdal S.'ye ilk müdahale 112 Acil Servis ekipleri tarafından köyde yapıldı. Ambulansla Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erdal S. tedavi edildi. Ayrıca Kurban Bayramı'nın birinci günü Bartın'ın çeşitli köylerinde kurbanlık hayvanlarını kesen veya kasaplara yardımcı olan 18 kişi de hastaneye müracaat etti.
El, bilek ve ayaklarında kesik olan acemi kasaplar Bartın Devlet Hastanesi'ne getirildi.
(İHA)

KİLİS'TE 40 KİŞİ KENDİNİ KESTİ
Kilis'te kurban keserken kendilerini yaralayan 40 acemi kasap hastanelik oldu.
Kilis'te, Kurban keserken ya da et doğrarken ellerini veya parmaklarını keserek yaralanan yaklaşık 40 vatandaş, Kilis Devlet Hastanesi ile özel kliniklere başvurdu. Tedavileri yapılan acemi kasaplar taburcu edilirken, akşam saatlerine kadar hastane ve özel kliniklere başvuranların sayısının artacağı tahmin ediliyor.
(İHA)









 


Netsky™

Netsky™

Üye
:) ı ı ı
 
ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Bizim kasapların "kasaplığı" anca kendilerine. :)
 
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Eline Bıçağı Alan Kasabım Diye Geçiniyor... Ya Arkadaş Madem Bir İş Yapacaksınız... Yolunda Yordamında Yapın... Deneyimli Kasaplar Dururken Bu İş Sizin Neyinize... ? Verin Adama Kurbanınızı Kestirin Biçtirin Paketletin... Sonra Verin Adama Gönlünüzden Geçeni... Sonra Paşalar Gibi Gidin Evinize... Bizim İnsanımız Hastane Köşelerinde Ezilip Kendilerine Eziyet Etmesini Seviyor...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
747
Cevap
5
Görüntüleme
1K
DarkredBlue61
Doğuş Pertez
Cevap
32
Görüntüleme
2K
kadikoy


Üst Alt