yunuslar tersine evrimin örneği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

tofy

Üye
    Konu Sahibi
yunuslar tersine evrimin örneği
Araştırmacılar, Japon Denizi’nde yaşayan bir yunus türünün arka bölümünde bir çift ek yüzgeç bulunmasını, bazı deniz memelilerinin karadan denize göçtüğü savını güçlendirdiğini vurguluyor.






Japon balıkçıların Japon Denizi’nde 28 Ekim’de yakaladığı yunusta 4 adet yüzgeç olduğu farkedildi. Yunusu incelemeye alan Taiji Doğa Tarihi bilim insanları, ek yüzgeçlerin karadan denize geçişin kanıtı olabileceğini vurguluyor. Önceki fosil bulgularına göre, yunuslar ve balinalar bundan 50 milyon yıl önce karada yaşayan memeli hayvanlardı. Yunuslar ve balinaların halen karada yaşayan hipopotamlar ve geyiklerle aynı atayı paylaştıkları biliniyor. Bilim insanlarına göre, yunuslar ve balinalar daha sonra karadan denize doğru tersine evrim yaparak deniz canlılarına dönüştü.

Söz konusu yunusun boyu yaklaşık 2.7 metre. Ek yüzgeçler yunusun arka bölümünde yer alıyor ve insan eli büyüklüğünde. Yunus X-ışını ve DNA testlerinden geçirilecek. Yunusların denize geçişiyle ayaklarının küçülerek yüzgece dönüştüğü tahmin ediliyordu. Japor Denizi’nde bulunan yunustaki ek yüzgeçlerin bu teoriyi güçlendireceği belirtiliyor. Yeryüzünde evrim, denizden karaya doğru işlemişti.

kaynak:ntvmsnbc
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt