Yunanistan'dan Türk işadamlarına çağrı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Yunanistan'dan Türk işadamlarına çağrı


[h=2]Krizi aşmak için kamuya ait varlıkları özelleştirme kararı alan Yunan İş Federasyonu, Türkiye'ye çağrıda bulundu.[/h]
Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nden (GYİAD) yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Burcu Akdarı ile Yönetim Kurulu Üyeleri, ortamının sunduğu olası iş fırsatlarını yerinde görmek amacıyla gittikleri Atina ve Selanik'te Yunan ekonomisinin tepe yöneticileri ile bir araya geldi.


[h=4]TÜRK İŞ DÜNYASI İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT[/h]Akdarı ve GYİAD heyetinin Atina'da ziyaret ettiği Yunanistan'ın TÜSİAD'ı olarak nitelenen SEV'in Koordinatörü Ioannis Patsiavos, yaptığı açıklamada, hükümetin aldığı karar çerçevesinde kamuya ait pek çok varlığın nedeniyle değerlerinin altında rakamlarla özelleştirileceğine dikkati çekerek, 2015 yılına kadar toplam 50 milyar euroluk yapılacağını, bunun, komşu Türk iş dünyası için de önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.


[h=4]TÜRKİYE'YE ÇAĞRI[/h]Almanya, İsveç, Danimarka ve Çin'de süreciyle ilgili görüşmelerde bulunduklarını belirten Patsiavos, şunları kaydetti: ''Oysa en yakınımızda, bizim için çok önemli olan komşumuz Türkiye var. Atina Havaalanı başta olmak üzere 29 havaalanı, kamu bankaları, toplam 3 bin 500 adanın bir kısmı, limanlar, marinalar, otobanlar, demiryolları, enerji tesisleri, telekomünikasyon şirketleri, su arıtma tesisleri, doğal gaz, piyango ve posta idareleri, madenler, rafineriler, yenilenebilir enerji üretim merkezleri, golf alanları, oteller ile toplam 100 milyon metre kare gayrimenkul özelleştirilecek. Yunanistan'ın en büyük ekonomi örgütü olarak, A'dan Z'ye her şeyi kapsayan toplam 50 milyar euroluk bu fırsatından komşumuz Türk iş dünyasının da yararlanmasını istiyoruz.


Bu arada, özelleştirmenin önündeki mevzuat engelleri ortadan kalktı. Artık Yunanistan'da iş yapmak çok daha kolay hale geldi. Hiçbir sonsuza kadar sürmez. Çok daha güçlü temeller üzerine kurulan yeni Yunanistan'da yerinizi almak üzere sizleri bekliyoruz.''


GYİAD Başkanı Akdarı'nın vize sorununu gündeme getirmesi üzerine Patsiavos, bu konuda kendilerinin de sıkıntı çektiğini, ancak Schengen'e bağlı oldukları için Brüksel'i aşamadıklarını belirtti.


[h=4]''Ortak zirvede fırsatları birlikte konuşalım''[/h]Yunan-Türk İş Konseyi Başkanı Dimitris Papanicolaou da sürecinde Türk iş dünyasını bilgilendirmek ve bu süreçte daha aktif olmalarını sağlamak için GYİAD ile Mayıs 2012'de Yunan adalarında ortak zirve gerçekleştirme önerisinde bulundu. Papanicolaou, ''Halen Türkiye ile ticaret yapan 500'ün üzerinde Yunan firması var. Ticaret dengesi Türkiye'nin lehine seyrediyor. Mayıs ayında yapacağımız ortak zirvede, özelleştirmenin ülkelerimiz ve iş dünyası için yarattığı fırsatları birlikte konuşalım istiyoruz'' ifadesini kullandı.


Burcu Akdarı ise iki ülke arasında toplam 3 milyar dolarlık ticaret hacmi bulunduğunu, bunun özellikle Türkiye lehine daha da geliştirilmesi için Yunanistan'daki ortamının önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, teknokrat hükümetin kurulmasının ardından Yunanistan'a giden ilk Türk sivil toplum örgütü olduklarını bildirdi.


Akdarı, Selanik ziyaretinde ''Money Show'' adlı ekonomi zirvesinde yaklaşık 300 iş adamına yaptığı konuşmanın büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, ''Konuşmam bitince Yunan iş adamları bizler üzerinden Türk iş adamlarıyla irtibata geçmek için uzun bir kuyruk oluşturdular. Türk dış ticaretinde Yunanistan yaklaşık yüzde 3'lük bir paya sahip. Bunu artırmak için yaşanan önemli fırsatlar barındırıyor. Çünkü biz komşumuzun krizi atlatmasıyla birlikte önemli bir pazar haline geleceğine inanıyoruz. Bunu mutlaka değerlendirmeliyiz'' görüşünü dile getirdi.


GYİAD heyetinin ziyaret ettiği Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin de Yunanistan'da tapu kullanılmadığını, bunun ciddi bir sorun oluşturduğunu, Yunanistan'da ticaret yapmak isteyen girişimcilerin kendileri ile irtibata geçmelerinin yararlı olacağını bildirdi.

KAYNAK:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt