Yunan topçular yiyecek ekmek bulamıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Yunan topçular yiyecek ekmek bulamıyor!



[h=2]Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da spor kulüpleri batık. futbolcular yiyecek ekmek bulamıyor.[/h]
Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, mali kriz devletin ve toplumun tüm yapısını olumsuz etkilerken, Yunan spor kulüplerinde görev yapan bazı yerli ve yabancı sporcuların maaşlarının ödenmemesi nedeniyle geçim sıkıntısı çektiği, kimilerinin de parasızlık yüzünden yiyecek bulmakta zorlandıkları bildirildi.

Yunan medyasında çıkan haberlerde, Yunan atletizminde krizden en çok etkilenen alanın futbol olduğu belirtilirken, mali imkansızlıklar nedeniyle Yunan futbolunun "vitrinin çatırdamaya başladığı" ifade edildi.


[h=4]MAAŞLAR ÖDENMİYOR[/h] Atina'da yayımlanan Ethnos gazetesi, Panathinaikos ve Olimpiakos gibi büyük futbol kulüplerinin dışında diğerlerinin çoğunun ekonomik çıkmazda bulunduğu ve milyonlarca avro borçları yüzünden uzun süreden beri futbolcularının maaşlarını ödeyemediğini duyurdu.


[h=4]YEMEK YİYECEK PARA YOK[/h] Ethnos, Yunan profesyonel liglerinde oynayan çok sayıda futbolcunun ekonomik zorluklar nedeniyle geçim sıkıntısı çektiğini belirttiği haberinde, bazı futbolcuların kaldıkları evin kirasını ödeyemedikleri için kapı dışarı edildiğini, kimilerinin de kulüp başkanının kafesinde bedava karınlarını doyurarak vakit geçirdiklerini yazdı.


[h=4]EVDEN YEMEK GETİRİYORLAR[/h] Gazete haberinde ayrıca, bazı takımların oynadıkları maçların giderlerini karşılayamadıkları için, hakem parasını futbolculardan topladıklarını, deplasmana gittiklerinde ise, restoranda yemek yiyecek paraları olmadığı için, kendilerinin hazırlayarak yanlarında getirdikleri yiyecekleri yedikleri belirtti.

Ethnos gazetesine açıklama yapan Yunanistan Profesyonel Futbolcular Birliği PSAP Başkanı Stelios Yannakopulos, Yunanistan liglerinde oynayan futbolcuların "bir cehennem yaşamı" içinde bulunduğunu belirterek, "Karşı karşıya bulunduğumuz durum sadece zor değil, aynı zamanda korkunç. Elektriğini keserlerse, seni evinden atarlarsa, ya da yiyecek yemek bulamıyorsan bu yaşam değil" dedi.


[h=4]FUTBOLCULAR İŞİ BIRAKIYORLAR[/h] Yannakopulos, Yunanistan'ın üç profesyonel liginde toplam bin beşyüz futbolcu bulunduğunu ve her gün bunlardan şikayet telefonları aldığını belirterek, "Maddi imkansızlıklar nedeniyle grup halinde bir evde kalan futbolcular olduğunu biliyorum. Bunlar, bir paket salçalı makarna alabilmek için kendi aralarında para topluyorlar. Profesyonel futbolculuk artık sadece kağıtlarda kaldı. Birçok kişi futbolu bırakarak başka işlere yöneliyor" diye konuştu.


Birinci lig takımlarından Ethnikos Asteras'nın kalecisi Antonis Panayotopulos da, geçen yılın Ağustos ayından beri ödenmediğini belirterek, yaklaşık 35 bin avroluk alacağını tahsil edebilmek için kulübüne dava açtığını söyledi.

Panayotopulos, "En son Ağustos'da bin avro vermişlerdi. O zamandan beri eşimin kazandığı parayla geçiniyoruz. Bu da olmasaydı durumumuz ne olurdu bilemiyorum" diye konuştu.


Panathinaikos'un ünlü voleybolcusu Sthatis Donas ise, voleybol alanında da durumun aynı olduğunu belirtti.

Ethnos gazetesine yaptığı açıklamada 2010 yılının başlarından bu yana maaş almadığını belirten Donas, "Ancak, ait olduğu kulüpten parasını alamayan tek voleybolcu ben değilim. Şu anda kulüplerden alacağı bulunmayan tek bir sporcu yok dedi" diye konuştu.

 


spy ghost

spy ghost

Üye
yazık olmuş (?) :ehe
 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
bizim atalarımız yiyecek ekmek bulamadığı zamanlarda yunanlar bize kurşun sıkıyodu gülün kahkaha atın hahahahahaha :kop2:
 
fullwar

fullwar

Üye
Bizim futbolcularda oynamadan milyon dolarlar kazanıyor. Hatta hiç yeteneği olmayan adamlar bile (Sarbi :islik) dünya para kazanıyor.
 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
burası türkiye "herşey yatan için"
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt