Yüksekova'da olaylar çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
yavuzkaraca

yavuzkaraca

Üye
    Konu Sahibi
Yüksekova'da olaylar çıktı
Yüksekova'da dün gece meydana gelen patlamada 2 PKK'lının ölmesinin ardından ilçede olaylar çıktı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Orman Mahallesi'nde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Büyük bir gürültü ardından bölgede yapılan araştırmada parçalanmış ceset parçaları bulundu.

Sabah saatlerinde patlamanın olduğu bölgeye gelenler, çevreye dağılan ve ceset parçaları toplayıp torbalara koyduktan sonra bunları hastaneye götürdü.

İlçe Kaymakamı Yasin Tikdağ, ölen kişilerin yola patlayıcı döşemek isterlerken patlayıcının infilak etmesi sonucu ölen PKK 'lılar olduklarının tahmin edildiğini, gerekli inceleme ve soruşturmanın sürdüğünü belirtti.
KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

İncelemeler sonunda patlamaya denen olan tahrip gücü yüksek bombayı, PKK'nın şehir kadrosundan M.T ile A.B. tarafından yola döşenmek istendiği belirlendi.
GÖSTERİCİLER OLAY ÇIKARDI

Parçalanarak ölen M.T ve A.B.'nin cenazelerinin Malatya Adli Tıp Kurumu 'na gönderilirken, ilçe merkezinde bir araya gelen bir grup gösterici, yolu barikatlarla trafiğe kapatarak ateş yaktı.

Bunun üzerine çevrede güvenlik önlemi alan polis göstericilere dağılmalarını istedi.
POLİS MÜDAHALE ETTİ

Göstericilerin dağılmamaları üzerine polis, göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştı. Yolu kapatan göstericiler ise polise taş atarak karşılık verdi.

İlçe merkezinde yaşanan bu olaylar üzerine caddedeki esnaf kepenk kapattı. Ara sokaklara dağılan göstericiler ile polisler arasındaki kovalamaca sürerken, polis ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

phasan
Cevap
0
Görüntüleme
325
phasan
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
331
haydaravısyon


Üst Alt