YouTube duman altı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
YouTube duman altı
Dünyaca ünlü video paylaşım sitesi YouTube, yeni ve tartışma yaratan bir çılgınlığa sahne oluyor



ABD ve İngiltere'de yasal olan, ancak kullanılması halinde halüsinasyonlara yol açtığı için tartışmalı olan Salvia divinorum adlı bitkinin YouTube'da başlattığı çılgınlık tartışma yarattı.
"Kahin'in adaçayı" olarak da bilinen ve Latince ismi Salvia divinorum (bitki) olan bu bitki, sigara gibi içiliyor ve kısa vadeli, ama yoğun 'yolculuklara' neden oluyor.
Yüzlerce genç bu bitkiden içip deneyimlerini video görüntüsü haline getiriyor ve YouTube aracılığıyla başkalarıyla paylaşıyor.
Genç bir kızın bu bitkiden içtikten sonra ağzının düşeceğini söylediği video iki milyondan fazla tık aldı.
Salvia, nanegillerden bir bitki. Çözünmeye yol açan bir madde olan salvinorin A içeriyor. Bunun bilinci uyanık bir zihin ile beynin kalanı arasındaki sinyalleri azalttığına inanılıyor.
İngiltere'de yasal olan bitkinin gramı 3 dolara satılıyor. ABD İlaç Ajansı bu bitkiyi, 'endişe verici ilaçlar' listesine koydu. Avustralya, Belçika, Almanya ve başka ülkelerde yasa dışı.
Zehirli olmadığı ve bağımlılık yaratmadığı düşünülüyor. Ancak, güçlü psikolojik etkileri daha önce Brett Chidester adlı Amerikalı bir gencin intiharıyla ilişkilendirilmişti. 17 yaşındaki Delaware'li genç evlerinin garajında karbon monoksit zehirlenmesinden ölmüştü. Otopsi raporunda, salvianın ölüme katkı sunan bir faktör olduğu belirtilmişti.
Londra'daki St George Üniversitesi'nden Dr. Ken Checinski, "Yasal olması zarar vermeyeceği anlamına gelmiyor. Amfetamin tarzı maddeler içeriyor. Bu kalp atışını ve kan basıncını artırabilir ve uç vakalarda psikozlu tepkilere yol açabilir" diyor.
Bitkiyi gönüllü olarak deneyen 32 yaşındaki Chris McCarthy, ilk seferden sonra, bunu "Yaşadığım en korkutucu deneyim" diye anlattı.
 
Laz¥

Laz¥

Üye
Ilginç bizim ülkede olsa kapış kapış giderdi eminim o kadar genç tiryaki var ki
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
392
spy ghost
Albert Einstein
Cevap
0
Görüntüleme
736
Albert Einstein
<''Th3 ßiG ßoSs''>®
Cevap
8
Görüntüleme
1K
<''Th3 ßiG ßoSs''>®


Üst Alt