Faturalı hatlar için;
Şebeke içi yönlendirme yaparsan arama başı 1 sms ücret alınır. Diğer operatörlere yönlendirirsen dakika başı 52,8kr alınır, sabit hatlara yönlendirirsen dakika başı 47kr alınır.
Kontörlu hatlar için
Turkcell ve hazır kart numaralarına yönlendirirsen arama başı 2 kontör düşer, diğer operatörlere yönlendirirsen dakika başı 3,3 kontör düşer, sabit hatlara yönlendirirsen dakika başı 4,4 kontör düşer.
Seni arayan kişi extra bir ücrete tabi tutulmaz ama dikkat edilmesi gereken bir husus ise; sen hattını başka bir operatöre yönlendirirsen, arkadaşın senin turkcell hattını arar ama avea hattına yönlendirilir, arkadaşının hattına konuşma ücreti diğer operatörler ile yapılmış görüşme ücreti yansıtılır.
Örnek: sen hattını avea'ya yönlendirdin, seni turkcell bilerek bir arkadaşın aradı, onun hiçbir haberi yok alma yönlendirilerek avea hattına aktarıldı. 2 dakika görüştünüz. Sonuç: senin yönlendirme yaptığın hattından 6 kontör düşer, seni arayan kişi ise tarifesinde bulunan diğer operatörlerle görüşme ücreti alınır.
Tavsiye, mecbur kalmadıkça yönlendirme yapmayın.