Yoksul ülkelerde anne ve çocuk ölümleri azaldı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yoksul ülkelerde anne ve çocuk ölümleri azaldı
Birleşmiş Milletler raporu anne-çocuk ölümleri açısından yüz güldürücü veriler içeriyor. Yoksul ülkelerde 1990'dan bu yana anne ve çocuk ölümlerinin büyük oranda azaldığı belirtiliyor.


BM'nin İngiliz "The Lancet" dergisinde yayımladığı raporda, çoğu Sahraaltı Afrikası ve Güneydoğu Asya'da yer alan yoksul ülkelerde her yıl ölen annelerin sayısının 1990'dan 2010'a kadar neredeyse yarı yarıya (543 binden 287 bine) azaldığı belirtildi.

Aynı dönemde 5 yaşın altındaki çocukların ölümünün 12 milyondan 7,6 milyona indiği vurgulandı.

Rapora imza atan uzmanlar bazı ülkelerin küçük çocukların ölüm oranını azaltmak için çok önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Botsvana, Mısır, Liberya, Madagaskar, Malavi, Ruanda ve Tanzanya'da 2000-2010 yılında çocuk ölümlerinin yılda yüzde 5, Ekvador Ginesi, Nepal ve Vietnam'da da anne ölümleri yılda yüzde 75 azaldı.

Bu gelişmelere rağmen 75 ülkeden sadece 22'sinin BM'nin 2015'e kadar Binyıl Kalkınma Hedefi'ne ulaşabildiği belirtildi.

BM, 2015'e kadar dünyada 5 yaşın altındaki çocukların ölüm oranını üçte iki azaltmayı hedefliyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
392
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
506
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
477
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
395
Haydar


Üst Alt