Yoksa Uzayda Birilerimi War

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
мιѕтαα

мιѕтαα

Üye
Yoksa Uzayda Birilerimi War
Samanyolu galaksisinde 5 yıldızın, akıllı uygarlıklara ev sahipliği yapabilecek, Dünya’ya benzeyen gezegenlere sahip olabileceği bildirildi.

ST. LOIS - ABD’nin St Louis kentinde yapılan Amerikan Bilim Derneği’nin yıllık toplantısında konuşan Margaret Turnbull adlı kadın astronom, 5 yıldızı; boyutları, yaşları, bileşenleri ve renkleri gibi kriterlere bakarak seçtiklerini ve beş yıldızın hepsinin Güneşe benzediğini belirtti.

İlk sıraya, 26 ışık yılı uzaktaki (1 ışık yılı= 9,5 trilyon km) Canes Venatici burcunda bulunan CVn adlı yıldızı koyan astronom, radyoteleskopların kulaklarını buralara çevirip uzaylılardan gelecek sinyalleri alabileceklerini düşündüğünü kaydetti.

Akıllı uzaylılara ev sahipliği yapabilecek yıldız adayları, Turnbull’un NASA için hazırladığı müstakbel “Terrestrial Planet Finder-TPF” (gezegen kaşifi) programı için belirlendi. Amerikan uzay kurumu, bu projeyle Dünya’ya benzeyen gezegenleri bulup gözlemlemek istiyor.

İki uzay teleskopundan oluşacak TPF projesi 2016’da başlatılacak. Turnbull, NASA bütçesinde bu yıl kısıntı yapıldığı için projenin gecikecek gibi gözüktüğünü belirtti. Samanyolu galaksisinde en az 400 milyar yıldız bulunduğuna işaret eden astronom, TPF’nin bütün yıldızları gözlemleyemeyeceğini, bu nedenle 10 yıldızdan oluşan bir liste hazırladıklarını anlattı.

Astronom, meslektaşlarıyla birlikte Güneş sistemi yakınlarındaki yaklaşık 120 bin yıldızı inceleyerek 2003 yılında 129 “oturulabilir”yıldız adayı tespit ettiklerini, bu sayıyı daha sonraki çalışmalarla 10’a indirdiklerini söyledi.

GÜNEŞE İKİZİ KADAR BENZİYOR
Listede beta CVn’den başka 1995 yılında İsviçreli astronomların keşfettiği ünlü Kanatlı At (Pegasus) 51 yıldızı da bulunuyor. Turnbull, gezegen meraklılarının pek iyi bildiği Yengeç burcundaki16 Sco yıldızının da listeye dahil olduğunu, bu yıldızın Güneş’e ikizi kadar benzediğini vurguladı.

Evrende başka uygarlıklardan gelebilecek sinyaller, 1984 yılında ünlü Amerikalı astronom Carl Sagan’ın kurduğu SETİ adlı enstitüde çalışan uzmanlarca araştırılıyor. Sagan, 1996’da öldü. Enstitü, bugün özel fonlarla finanse ediliyor.

kay99

kay99

Üye
harbiden ilginç gerçi kesin bişe söleyemecem ama hayat olacağını sanmıorum

kikaksk

kikaksk

Üye
uzayda hayat var bence...

kay99

kay99

Üye
arkadaşım sanmıorum olsaydı şimdie kadar belli olur du teklenoji baya gelişti ama yinede içimde bi şüpe yok deil

slayer

Üye
<div class='quotetop'>(kay99 &#064; Mar 8 2006, 07&#58;50 PM) [post=292814]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
arkadaşım sanmıorum olsaydı şimdie kadar belli olur du teklenoji baya gelişti ama yinede içimde bi şüpe yok deil
[/b][/quote]
aga ne gelişti teknolojimi_??? 100 yıl öncesine bak 100 yıl sonra neler olabileceğini düşün_&#33;&#33;&#33; Dünyanın yasının 4.5 milyar yıl olduğunu düşün... Daha biz taş devri gibi bişeyiz... Mutlaka hayat vardır koca uzayda...

RockFord Fosgate

Üye
bende uzayda hayat oldugunu dusunuyorum&#33;&#33;&#33;sonsuz buyuklukte bır yerde sadece bızım olmamız sacma&#33;&#33;&#33;&#33;Discovery de ızlıyordum&#33;bılım adamının dedıgı laf;Uzay bır kumsal dünyada kumsaldakı bır kum tanesı&#33;&#33;anlayın artık&#33;&#33;koca evrende bı bızmı warız??

cllgr

cllgr

Üye
bencede bu koskoca evrende yalnız insanların olacagı düşünülemez.mutlaka başka yaratıklarda vardır ama belkide biz hala o seviyeye gelemedik,göremiyoruz,bulamıyoruz.kimbilir ilerde nelerin olacagını,yada biz kendimiz gibi canlılar arıyoruz.yani bilmediğimiz daha çok şeyler var.aranılacak alan çok büyük daha dogru dürüst aya bile gidilmedi.

crazy_amigo06

crazy_amigo06

Üye
haytmı sadece dünyada var

tofy

Üye
ben bilmiyorum var mı yok mu

birgün arkadaşımla böyle var diye konuşuyorduk balkonda uçan birşey gördük ayy dedik temasa geçtik ama neymiş biliyor musunuz sade ve sadece balon
aklıma geldi yazayım dedim

aslında ileride uzayda da yaşanabileceği inancındayım ama ben görür müyüm bilmiyorum

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
foto filan çekiliyor bu konuda öbürgün unutuluyor yokdur bence ortamı geriyorlar derim

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
Uzayda hayat yoksa aşağıdaki garibanlar boşuna uğraşıyorlar desenize

Ben inanıyorum walla, koskoca evrende bir tek biz...

crows

crows

Üye
yok be abicim ya

a21a

a21a

Emekli Yönetici
1998 de brezilyada çekilmiş bir görüntü;

slayer

Üye
<div class='quotetop'>(a21a &#064; Mar 9 2006, 01&#58;07 PM) [post=293305]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

[/b][/quote]
abi bu film cekimi falandır.. Yoksa manyak bir arac... Bende isterim_&#33;&#33;

DeRMaNTeS

DeRMaNTeS

Üye
<div class='quotetop'>(slayer &#064; Mar 9 2006, 05&#58;46 PM) [post=293544]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
<div class='quotetop'>(a21a &#064; Mar 9 2006, 01&#58;07 PM) [post=293305]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

[/b][/quote]
abi bu film cekimi falandır.. Yoksa manyak bir arac... Bende isterim_&#33;&#33;
[/b][/quote]
bana da gerçek gibi gorunmedi,sanki askeri bir havası varmış gibi aracın...
yoksa dunyamıza gelen uzaylılar askerı boyayla kamufle mı edıyorlar araclarını

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
birçok siteyi bu konuhakkında inceledim
biz bulsak direk dalardık bence yoklar
olsa neden inmesinler
tabiki bence

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt