El~PisToLeRo
Üye
+1 KatılıyorumDiger özelliklerin nesi kötü hala anlamadım ama vardır bi sorununuz sizinde?
1.3 Ghz islemci frekansı az mı yani yada çekirdek mi yetersiz?
512 mb ram az mı yada baska soru o kakara kikirici arkadaslara ram ne demek?
İçinde dünyanın en iyi grafik islemcilerinden biri var ve bu grafik islemci cpu yani normal merkezi islemciye düsen yükü oldugunca azaltır çogu uygulamada performans olayını tamamen üstlenir.
CBD amoled gibi kaliteli ve büyük bi ekranda var.
Siz deyin ki; (benim için tek eksik olan)
'Nokia bu telefonlara oyun uygulama çıkarsın'
Bizde adam gibi tartısalım.Tek eksik budur bunun dısında kalan hersey için sürüsüyle model mevcuttur nokia'da.
Kamera var baska bisey yok diyerek saçmalamayın.O boyutlarda görüntüyü işlemek de kolay bisey olmasa gerek degil mi?
Bunun için cihazda amiyane tabirle hayvan gibi güçlü grafik islemci var.Ama sizde haklısınız GHZ VE GB görmediginiz her telefon sıradan size.
Ama tekrarlıyorum..
Başka bir başlığa da yazmıştım.
Bir teknoloji sitesinde şu satırlar yer alıyor.
Sizin de tahmin edebileceğiz gibi PureView 808 gerçek anlamda 41 megapiksel boyutlarında fotoğraflar çekmiyor. Bunun yerine yedi farklı komşu pikselden aldığı bilgiyi belli bir algoritmayla çoğaltıp tek pikselde toplayarak yaklaşık 5 megapiksel büyüklüğünde fakat detaylı fotoğraflar ortaya çıkarıyor.
Telefonun diğer teknik özellikleri ise kamerası kadar etkileyici değil ne yazık ki. Standart bir akıllı telefon donanımından öteye gidemeyen 808 PureView, Symbian işletim sisteminin en yeni sürümü Belle’yi kullanıyor. İşlemcisi tek çekirdekli ve 1,3 GHz hızındaçalışıyor. 512 MB RAM’e sahip telefonun dahili hafızası 16 GB ve bu hafıza microSD kartlarla artırılabiliyor. Böylesine bir kameraya sahip telefona pek yakışmayacak şekilde, 4 inçlik ekranının çözünürlüğü yalnızca 360×640 piksel.
Nokianın sitesinde Öyle yazmıyor ancak,41mp sensörle 16:9 modunda 38-yada 34 mp foto çekebildiği yazmış,Eğer siz ayarlardan 5mp yada 8 mp seçerseniz 7 pixeli 1 pixele sıkıştırıyor..
......................+1+1 Katılıyorum
videoda donan telefon gördün mü sen hiç diyosun da o videoları çekip yayınlayan sadece nokia değil ki fuara katılan birçok kullanıcı video çekip paylaşmış bu noktayı es geçmeayrıca bu 4 çekirdek sevdsına da anlam veremiyorum telefonda photoshop tarzı programlar çalıştıramayacağına göre ne gerek var fazladan güç sarfiyatina?? Nokia çift çekirdek koymayı mı bilmiyo yoksa teknolojileri mi yetmiyo? bunların hepsi pazar stratejisi hiçbir zaman 4*4 lük bir cihaz çıkmaz sürekli bi yerlerden kırparak verirler. 4*4 lük bir cihaz yapıp diğerlerinin ellerinde patlamasına izin verecklerini sanmıyorum.
nokia bu yüzden bu halde bir şeyi iyi yapıyor diğerlerinden kısıyor
41mpx 640x360 Çözünürlükde nasıl olur ya
Anlayamadım bir etkisi olmaz ki ekran çözünürlüğünün kameraya sadece daha çok ayrıntı için zoom yapmak gerekir o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?