Yine karabasan...

Sponsorlu Bağlantılar

FK5896

FK5896

Üye
    Konu Sahibi
Yine karabasan...
merhaba arkadaşlar. bu sabah saat 7 de uyandım. öğlen 10 gibi uykum geldi. yatağıma gittim tam uykuya dalacakken (yüzüstü) üstümde bir ağırlık hissettim. gözlerimi biraz açabildim kırmızı ve kareli bir battaniye gördüm. ( benim battaniyemin desenleri ve renkleri ile alakası yoktu.. ) sonra gözlerimi kapattım. Allah'ım yardım et dedikten bir süre sonra kendime geldim. bunun verdiği rahatlıkla tekrar uykuya dalacakken yine aynısı oldu. kalkmaya çalıştım ama kilitlendim yine. bu 3 kez böyle oldu. sonra hemen kalktım babamın yatağına gittim uyudum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. ayrıca 7 saat uyumuş olmama rağmen 9 saat daha uyudum.. bu sizce psikolojik mi? nasıl kurtulabilirim? bu durumu daha önce çok yaşadım..

Buğra

Buğra

Admin
bana sadece 1 kere olmuştu uyandım gözümü çok az açabildim kıpırdayamıyordum sonra mecbur oldugum yerde tekrar uyudum uyandıgımda sorun yoktu. gece yemek yeme bence :hmmm

• Beğen
Tepkiler: FK5896
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Tamamen bedeninle alakalı bir durum.Uyuyuş pozisyonundan akşam yediğin yemeğe, yemek yiyip hemen yatmana kadar bir çok sebebi olabilir.Aynı zamanda psikolojikte olabilir.Bilimsel adı uyku felcidir.O 1-2 dakika/saniyelik zaman dilimde beynin uyanır fakat vücüdun uyanamaz.Bu yüzden bir kaç saniyelik korku, nefes alamama hissi ve bazı durumlarda bilinçaltındaki görüntüleri gerçekmiş gibi görme durumları yaşanabiliyor.O 1-2 saniyelik zaman diliminde ister şiir oku, ister ağla, ister yalvar bir şey değişmeyecektir.Eğer çok sık oluyorsa ve çözülebilecek bir durum değilse kendini psikolojik olarak hazırlamaya bakmalı ve doktora görünmelisin.Sürekli oluyorsa bir an önce doktora görünmelisin.Yapman gerekenleri bizden daha iyi anlatacaklardır sana :tebessüm:

• Beğen
Uhops

Uhops

Üye
Bana olyor böyle bişey ama ben rüya mı gercekmı bilemiyorum. Bağırmaya falan çalışıyorum sesim çıkmıyor nefesim kesiliyor. Banadamı karabasan basıyoki. Ya gece gece hiç okumayaydım daha iyiydi.

• Beğen
Van Hohenheim

Van Hohenheim

Üye
bende hiç olmadı. Inşallah olmaz

• Beğen
Uhops

Uhops

Üye
Of gece gece bu konuyu görünce tırsıyorum.

• Beğen
FK5896

FK5896

Üye
    Konu Sahibi
bu konuda biraz bilgi sahiptim, beni daha çok aydınlattığınız için teşşekürler. aslında sabah uyurken aklıma gelmişti bu karabasan.. sanırım düşünceyle de alakalı. uzun bir süredir olmuyordu bu ama üst üste 3 kere olunca bende sıkıldım artık. konu açayım bi dedim :) ilk 4 yıl önce olmuştu sanırım bu o zaman bir karakter görmüştüm kırmızı şeytana benziyodu yanlış hatırlamıyosam hiç korkmamıştım. Allah kimsenin başına vermesin.. zararsız bişey ama canını sıkıyor insanın..

- - - Eklendi - - -

Of gece gece bu konuyu görünce tırsıyorum.
tırsmanıza gerek yok. tamamen zararsız. sadece biraz can sıkıcı rahat uyuyamazsınız o kadar..

Uhops

Uhops

Üye
bu konuda biraz bilgi sahiptim, beni daha çok aydınlattığınız için teşşekürler. aslında sabah uyurken aklıma gelmişti bu karabasan.. sanırım düşünceyle de alakalı. uzun bir süredir olmuyordu bu ama üst üste 3 kere olunca bende sıkıldım artık. konu açayım bi dedim :) ilk 4 yıl önce olmuştu sanırım bu o zaman bir karakter görmüştüm kırmızı şeytana benziyodu yanlış hatırlamıyosam hiç korkmamıştım. Allah kimsenin başına vermesin.. zararsız bişey ama canını sıkıyor insanın..

- - - Eklendi - - -

tırsmanıza gerek yok. tamamen zararsız. sadece biraz can sıkıcı rahat uyuyamazsınız o kadar..

zaten dün gece 3e kadar uyku tutmadı:)

• Beğen
время

время

Üye
Dua okuyup yat gerçeği karabasan diye bişey yok. Senin yaşadığın olay ''Uyku Felci''

• Beğen
fk555897

fk555897

Üye
Arkadaşlar karabasan diye tabir ettiğimiz şeyler. Gün boyu yoruldunuz diyelim. Uyumaya çalıştığınız zaman vücudunuzda büyük bir stres yüklüdür ve çok daha yorgun hissedersiniz. Bu stres uykuya dalmaya çalıştığınızda ortaya çıkar. Sizde bunu karabasan olarak hissedersiniz.

• Beğen

by-pegasus

Üye
yatağına ekmek ekmek kırıntısı vardır bende oldu çünki

• Beğen
FK5896

FK5896

Üye
    Konu Sahibi
Dua okuyup yat gerçeği karabasan diye bişey yok. Senin yaşadığın olay ''Uyku Felci''
heheh :) bi keresinde dua ettim Ayetel Kürsi'yi okudum yattım yine aynısı olmuştu ama ondan sonrada olmamıştı bugüne kadar

- - - Eklendi - - -

yatağına ekmek ekmek kırıntısı vardır bende oldu çünki
sizin gibi birkaç kişi daha söyledi bunu ama bu çok düşük bir ihtimal..

kerem28yuksel

Üye
lucid yapp bende de oluyodu lucidle kontrol edıodum

• Beğen
Haluk.

Haluk.

Üye
merhaba arkadaşlar. bu sabah saat 7 de uyandım. öğlen 10 gibi uykum geldi. yatağıma gittim tam uykuya dalacakken (yüzüstü) üstümde bir ağırlık hissettim. gözlerimi biraz açabildim kırmızı ve kareli bir battaniye gördüm. ( benim battaniyemin desenleri ve renkleri ile alakası yoktu.. ) sonra gözlerimi kapattım. Allah'ım yardım et dedikten bir süre sonra kendime geldim. bunun verdiği rahatlıkla tekrar uykuya dalacakken yine aynısı oldu. kalkmaya çalıştım ama kilitlendim yine. bu 3 kez böyle oldu. sonra hemen kalktım babamın yatağına gittim uyudum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. ayrıca 7 saat uyumuş olmama rağmen 9 saat daha uyudum.. bu sizce psikolojik mi? nasıl kurtulabilirim? bu durumu daha önce çok yaşadım..

Zor geliyosa yasam Rabb'ine sıgınacan pasam :D

• Beğen
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Böyle bir durumu ekmek kırıntısına bağlamayın ya nolur yapmayın :ah Ekmek kırıntısı bulursan yatağında ahanda geçti diyeceğin için sorun psikolojikse işe yarayabilir de aksi halde isterse ekmeğin üzerinde uyusun bir şey değişmez.

• Beğen
FK5896

FK5896

Üye
    Konu Sahibi
Böyle bir durumu ekmek kırıntısına bağlamayın ya nolur yapmayın :ah Ekmek kırıntısı bulursan yatağında ahanda geçti diyeceğin için sorun psikolojikse işe yarayabilir de aksi halde isterse ekmeğin üzerinde uyusun bir şey değişmez.
haklısınız..

enterneoll

enterneoll

Üye
geçici uyku felci halk dilinde karabasan oluyor ve karabasan büyülü veya benzeri bir olay değil tamamen biyolojik bir olay ve internette araştırınca sebeplerini görebilirsin arada olur böyle şeyler korkmaya gerek yok baktın kalkamıyon yat uyu abi :D

• Beğen
Tepkiler: FK5896 ve Haluk.

hepar92

Üye
bende de sürekli oluyor ama ben hiç korkmuyorum aksine çok seviyorum manyak bişey

• Beğen
FK5896

FK5896

Üye
    Konu Sahibi
hahahah :D bi ara bende bundan zevk alıyodum açıkcası gün içinde farklı bir şey yaşamak hoşuma gidiyodu ama bıktım artık :D