Yine 5800 Yine Bir Wlan Sorunu ve Yine Telefonu Çöpe Atma İsteği Yardım Lütfen!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sirenia11

Üye
    Konu Sahibi
Yine 5800 Yine Bir Wlan Sorunu ve Yine Telefonu Çöpe Atma İsteği Yardım Lütfen!
Arkadaşlar 5800 sürümüm v50... Wlan ağı ile bir siteye bağlanmak istediğimde hangi site olursa olsun geçersiz sunucu ismi diyor format attım herseyi denedim yine aynı yine aynı adam akıllı wlan kullanamadım aldığımdan beri yardımcı olursanız sevinirim... :vur :ağlarım:

mkryvz

mkryvz

Üye
Bağlanmaya çalışıtığın wlan kendi modemin mi?

--------------- Ekleme ---------------

Eğer kendi modeminin kablosuzuna bağlanamaya çalışıyorsan, modeminin DHCP ayarlarına bak. Kapalıysa kendi telefonundan IP ayarlarını elinle girmen gerekiyor demektir. Yada modeminin MAC IP ayarlarını kontrol et.

sirenia11

Üye
    Konu Sahibi
Hayır değil cafedeydim

--------------- Ekleme ---------------

İyide her modeme ayrı ayrı ayar girmemiz gerekirse cafelerde falan wlanın ne anlamı var kı

callcium

Üye
aynı sorun alıyordum ama başka siteye girince düzeliyor o sitede sorun vardır

oktay2617

Üye
v50 ile başımıza gelen iğrenç sorunlardan biri de geçersiz sunucu ismi hatası? yukarda bir arkadaş siteden kaynaklanıyor başka siteye gir demiş aslında kısmen haklı çünkü bu şekilde de sorun oluyor bazen? Ama kısmen! Çünkü arkadaşın aldığı hata daha geniş kapsamlı,aynıni bende yaşıyorum? Bir ikincisi bu konuyu daha önce tartıştık,forumda geçersiz sunucu ismi diye aratırsan var! Çözüm bulduk mu,malesef? Tek bulabildiğimiz çözüm modem ayarları ile oynamak,umarım yeni bir güncelleme çıkar ve bu sorundan kurtuluruz?

eerdogan85

eerdogan85

Üye
tamamda v50 nin genel bi sorunu değil sanırım çünkü herkeste olmuyor bu hata . mesela bende hiç bi sorun yok. elbet bi çözümü vardır.

aynı sorunu yaşayan arkadaşlar modem lerinide belirtirse daha isabetli kanılara varmak mümkün olabilir.

mkryvz

mkryvz

Üye
eerdogan85 arkadaşımın dediği gibi, zaman zaman benimde başıma gelen bir durum bu, dizüstü bilgisayarla bağlanılabilen bir mekanda, telefonla bağlanmak sorunu olabiliyor, bu durum sanırım modemle alakılı, çünkü iş yerimde üç ayrı modem var bunlara bağlanmak için bir tanesine elle IP adresi vermem gerekiyor çünkü DHCP yani otomatik IP alma ayarı kapalı, bir diğerine otomatik olarak bağlanabiliyorum, ama üçüncüsüne hangi işlemi yaparsam yapayım bağlanamıyorum, oysa dizüstü bilgisayarla hepsine bağlanılabiliyor.
Modem ve modem ayarları ile alakılı bir durum bu bence. Ve tabi birde sanırım telefon ve modem arasında oluşturulan bağlantı protokolleri ile ilgi, çünkü ttnet wifi noktalarında telefonumla bağlanamıyorum. Ağ hatasıyla ilgili bir uyarı alıyorum.

banane001

Üye
mesela google a başka sitelere facebook,twetter vs vs birsürü siteye giriyor fakat bugün Ovi storede yeni bir güncelleme gördüm girip güncelleyim dedim fakat ovinin sitesine girmeye calıstığımda gecersiz sunucu ismi hatası veriyor :(

umurcanvrl

umurcanvrl

Üye
arkadaşlar kafenin internet tipini desteklemiyordur tel yada şifreleme tipini herneyse benimtel de sorun yok wpa ve wpa 2 şifrelemelrinde sorunsuz fakat burger kinge gittiğim de aynı sorunu yaşıyorum muhtemelen ortak ağ olduğu için telefon güvenlik nedeniyle bazı şeyleri kısıtlıyor olabiilr ;)

wall00

Üye
aynı sorunu bende yaşadım zyxel 660 modemde bbg firmwire vardı bunu bbg 3 upgrade yapılınca düzeliyor die bir makale okumuştum yaptım düzeldi modemi upgrade deneyin olmazsa şifreleme tipini değiştirin ondanda olabilir.bu arada şifresiz olan ve güvenlik açıgı bulunan aglarda bu hatayı veriyor bu arkadaşında dediği gibi telefon kendini korumaya alıyor olabilir

dzynn

dzynn

Üye
biliyorum bu sorunu geçenlerde bi kez yaşadım tel.i aldım alalı ilk defa oldu, kesinlikle bağlandığın modemden oluyor, telefondan bağlan modeme sora ayalar>bağlantı>hedeflere vs girip dns değiştirme olayı war dns yi değiştir (bkz: openDns) bim de öyle yapıp girmeyi dene ;)

punqermojo

Üye
5800 almayı düşünüyorum ama arkadalar beni korkutuyorsunuz ::s

eerdogan85

eerdogan85

Üye
5800 almayı düşünüyorum ama arkadalar beni korkutuyorsunuz ::s

Korkacak bişey yok bence. O kadar çok 5800 kullanıcısı varki doğal olarak sorunlarıda çok gibi görünüyor.

Aldığımdan beri "" Bu telefonu aldığıma pişmanım"" dedirtecek bi sorunla karşılaşmadım.

quest2

Üye
Korkacak bişey yok bence. O kadar çok 5800 kullanıcısı varki doğal olarak sorunlarıda çok gibi görünüyor.

Aldığımdan beri "" Bu telefonu aldığıma pişmanım"" dedirtecek bi sorunla karşılaşmadım.

Dediği gibi..

526341

526341

Üye
arkadşlar bi sorum olacak bende yeni bir 5800 kullanıcısıyım telofondan şuana kadar hep sorunsuz internete bağkandım fakat evimden girerken işler ayrı telefonda yine bir hata yok ! Sorun şu bizim internetimiz ortak ağ bu neden le her pc yada alet belli bir ıp ile internete girmek zorunda ben telefon için merkezden yeni bir ıp edindim şimdi bu ıpyi telefona nasıl girerim yani telofon modemi gördü modemin şifresini girdim açtı internet için bir ıp girmem gerek bunu nasıl gireceğim5800 kullanıcılarından ustaları şunu adım adım bi yazabilirmi ?

oktay2617

Üye
ilk önce modem ile bağlantını kes! Daha sonra telden,menü/ayarlar/bağlantı/hedef/burada ip girmek istediğin modemin adına gel/seçenekleri tıkla,düzenle de! Hiç birşey yapmadan tekrar seçenekleri tıkla/gelişmiş ayarlar tıkla/eveet karşımıza gelen seçeneklerden ilk sırada olan IPv4 olanı seç! Orda ip ve dns değiştirebilirsin!

526341

526341

Üye
ilk önce modem ile bağlantını kes! Daha sonra telden,menü/ayarlar/bağlantı/hedef/burada ip girmek istediğin modemin adına gel/seçenekleri tıkla,düzenle de! Hiç birşey yapmadan tekrar seçenekleri tıkla/gelişmiş ayarlar tıkla/eveet karşımıza gelen seçeneklerden ilk sırada olan IPv4 olanı seç! Orda ip ve dns değiştirebilirsin!

Sağolasın kardeş sayende oldu :D Artık evdede internete giriyorum Bu telefondan almayı düşünenler varsa 1 sn beklemesinler telefon.

disslexi

disslexi

Üye
evet konu baslıgıyla acılan aynı sorun bende de var! ve farkettim ki bu sorun guncelleme yaptıktan sonra meydana geldi.. onceleri bulundugum kafe veya kafeterya tipi yerlerdeki wifi agına sorunsuzca baglanabiliyordum! simdi surekli gecersiz sunucu..baglantı hatası.. güvenlik sorunu gibi nedenlerden dolayı wifi kullanamaz oldum kesin bi cozum getiren olmamıs sonucta her gittigimiz yerde modemn ip dns ayarlarıyla oynama yapamayız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt