Yılın çaylağı Griffin!

Sponsorlu Bağlantılar

Temperature

Temperature

Üye
    Konu Sahibi
Yılın çaylağı Griffin!
NBA'de sezon oscarları dağıtılmaya devam ediyor. Yılın 6'ncı adamı, Yılın Coachu ve Yılın En Değerli Oyuncusu ödüllerinden sonra Yılın çaylağı da belli oldu.

Los Angeles Clippers'da forma giyen forvet Blake Griffin yılın çaylağı seçildi. 2009 draftında 1.tur ilk sırada seçilen ancak diz kapağını kırdığı tüm sezonu 'pas' geçen Blake Griffin, 1 yıl rötarla zirveye çıkmış oldu.

82 maçın tamamında oynayan ve de 22.5 sayı, 12.1 ribaunt, 3.8 asist ortalama elde eden Blake Griffin, All-Star'da da yeralarak son 8 yılda bu organizasyonda yeralan ilk çaylak oyuncu olmuştu. Blake Griffin, bir araba üzerinden yaptığı smaçla da Slam-Dunk şampiyonu olmuş ve o görüntü hafızalardan silinmemişti.

Blake Griffin, Batı Konferansı'nda üstüste 6 kez Ayın çaylağı seçildi. Chris Paul'un 2005-2006'da ayın çaylağı ödülünü süpürmesinden sonra ilk kez Griffin, bu başarıyı egale etti. NBA'de en çok ribaunt alanlar arasında 4'ncü, en çok sayı atanlar arasında 12'nci sırada yeralan Griffin, 63 kez double double yapmış ancak Los Angeles Clippers'ın son 14 yılda 13'ncü kez play-off'u kaçırmasını önleyemedi.

 

Benzer Konular

Amaru Shady
Cevap
0
Görüntüleme
418
Amaru Shady
Akıncı
Cevap
4
Görüntüleme
410
Akıncı
Amaru Shady
Cevap
0
Görüntüleme
464
Amaru Shady
Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
865
KayraBey


Üst Alt