Yılbaşında hangi oyun ve oyunlar oynanır

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Yılbaşında hangi oyun ve oyunlar oynanır
Yılbaşı gecesi oynanabilecek olan oyunlar hangileridir ve yılbaşında oynanabilir olan oyunların tam listesi merak ediliyor.

Yeni yılı sevdikleri ile birlikte evde geçirmek isteyen ancak nasıl eğleneceğini bilemeyen kişilerin büyük bir kısmı yılbaşı oyunları konusunda araştırmalar yapıyor. Gerek çocuklar gerekse aile ve arkadaşlar ile birlikte yeni yılı eğlenceli bir şekilde karşılamak isteyen kişiler de birbirinden farklı oyunlar arasından seçimlerini yapabiliyor. Özellikle de gençlerin yılbaşı günlerinde oynadıkları oyunların başında hiç şüphesiz ki Tabu gelmekte. Efsane olmaya aday bu oyunda kişilere verilen kelimenin, yasaklı olan kelimeler kullanılmadan karşı tarafa anlatılması gerekmekte. Üstelik son birkaç senedir yenilikleri ile kendine hayran bırakan Tabu XL da insanların tercih ettiği oyunlar arasında yer almayı başarıyor. Bu oyunda da kukla ön planda yer almakta.

Denge oyunlarından hoşlanan insanların öncelikli olarak tercih ettiği oyunların başında ise Jenga geliyor. Düz bir zemin üzerine dizilmiş olan taşlar, daha sonrasında oyuncular tarafından birer birer çekilmeye başlanıyor. Burada önemli olan şey kulenin devrilmemesi. Çünkü çekilen taşlar yukarıya koyuluyor. Yani insanlar yılbaşı oyunları arasında yer alan bu oyun ile hiç olmadığı kadar heyecan yaşıyor. Yılbaşı denildiği zaman insanların akıllarına öncelikli olarak gelen oyunların başında ise tombala gelmekte. Üzerinde numaralar yazan kağıtlar her bir kişiye verilir. Sonrasında da torbadan numaralar çekilmeye başlanır. Bütün numaraları dolduran kişi de tombala yapmış oluyor.

Bunların yanı sıra yılbaşı oyunları denildiği zaman insanların akıllarına yalnızca kutu oyunları gelmiyor. Özellikle de arkadaşların bir arada olduğu topluluklarda en eğlenceli oyunların başında ise sessiz sinema gelmekte. Burada öncelikli olarak arkadaşlar farklı gruplara ayrılırlar. Ardından da istenilen şeyleri kelime kullanmadan yalnızca işaret dili ile kendi grubuna anlatmalıdır. Belirtilen süre içerisinde de kişinin kelimeleri anlatması gerekiyor. Aksi durumda antlım sırası karşı tarafa geçiyor. Bazı durumlarda gruplar işaretlerin yanı sıra çizim ile de istenilen şeyleri karşı tarafa anlatılabiliyor. Saatlerce sürebilecek olan bu oyun sayesinde arkadaşlar vaktin nasıl geçtiğini dahi anlayamayacaklar. Bu oyunlara bir de leziz atıştırmalıklar ve içecekler eklendiği zaman yılbaşı hiç unutulmaz bir hale gelmiş olacak, insanlar doyasıya eğlenecektir.
 


Üst Alt