Yerel Ağ Bağlantısını Kablosuzla Android Dahil Tüm Telefonlarda Kullanmak

Sponsorlu Bağlantılar

xtryn

Üye
    Konu Sahibi
Yerel Ağ Bağlantısını Kablosuzla Android Dahil Tüm Telefonlarda Kullanmak
Arkadaşlar bilindiği üzere android cihazların genelinde telefondaki interneti bilgisayara aktarabiliyorduk gerek kablo gerek wifi gerek bluetooth ile ancak tam tersinin mümkün olmadığı söyleniyordu nerdeyse bütün forumlarda. Birkaç yerde anlatım da vardı ancak symbyan veya diğer işletim sistemlerinde çalışmış olsa bile Androidde buna çare yoktu(yada öyle söylüyorlardı).
Mesela evinizde kablolu modem var veya kablo ile komşudan alıyorsunuz interneti bilgisayarınızda ise kablosuz ağ kartı da var ve kafanızda bazı şeyler dönmeye başladı sizi gidi sherlock holmes' ler (h) . Peki ben bilgisayarımda kablosuz ağ kursam telefonumdan bağlanamaz mıyım? Bilgisayarlar arası geçici ağ kurdunuz ama telefon görmüyor haydaaaaa :off:
Benimde kafamı çok bozdu bu olay ama çözümü bulduk şükür. Üç dört farklı program denedim çaresiz sonunda yabancı forumlarda geze geze aklıma bir fikir geldi peki bilgisayardaki ağı modemin ağı gibi göstersek hemen Virtual, Wifi router şeklinde aramalara başladım ve sonunda bulduğum bir program işe yaradı ben de koştum size geldim :aha: Artık bilgisayarımdaki interneti telefonumdan kullanabilecektim. Geeeeeeeeel vatandaş geeeeeeel bedava internet bu geeeeeeel :lol:
Şimdi bu beyfendinin programını kuracağız ama önce her kablosuz ağ kartı olan bilgisayarda çalışmaz ona göre. Öncelikle wifi driver güncellemesini yapın son sürüme getirin. Ağ paylaşım destekliyor mu desteklemiyor mu onu anlamak içinse başlattan cmd yi açıyoruz ve aşağıdakini yazıyoruz
"netsh wlan show drivers" tırnak işaretleri olmadan bunu yazdınız bir görüntü geldi karşınıza


Bu resimde "Hosted network supported :" karşısında yes yazıyorsa destekliyordur no yazıyorsa desteklemez boşuna uğraşmayın. Türkçe yazılar çıkanlar içinse barındırılan ağ desteklenir: karşısında evet yazıyorsa sorun yok devam edebilirsiniz.
Neyse ağ kartınız destekliyorsa yukarıda verdiğim adresten girin programı kurun. Kurduktan sonra hemen sağ alt köşeye simgelerin oraya saklanır program. Programı açınca WiFi Hotspot Name kısmının altında share net from yazan yerde yerel ağ bağlantısını seçin sonra configure kısmına tıklayın ve ağ adını şifresini ayarlayın. Son olarak da start a basınca paylaşım başlar artık telefonunuz bu ağı görecektr ve bağlanıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Please enable Wifi adapter uyarısı alıyorsanız bilgisayarınızın wifisini kapatıp açın sonra deneyin düzelecektir. Ben denedim sorunsuz çalıştı aslında olay bir programı kurup starta basmakla bitiyor ama ben açık nokta bırakmak istemedim bu kadar uzun yazdım. Bu konu da umarım sabitlenir bence herkesin yapılmaz dediği şeyin aslında olabildiğini herkesin görmesi gerekir. Şimdiden size iyi sörfler :oke:
Alıntı değildir.
 


aslankaplants

aslankaplants

Üye
ben kullanıyodum o programı:) yine de paylaşım için sağol
 
-Emre

-Emre

Üye
Cok teşekkurler eve gidince deneyeceğim
 

xtryn

Üye
    Konu Sahibi
:rica:
 
cokyasar44

cokyasar44

Üye
Hocam paylaşım için saol.Ben de bir ara çok uğraşmıştım.Ben şuan connectif me kullanıyorum.o da aynı mantıkla çalışıyor.Bir de virtual router var.Eğer windows 7 kullanıyorsanız programsız bile sanal wifi oluşuyor.Youtube da bununla ilgili videolar var.Selamlar...
 
tutas_tee

tutas_tee

Üye
vallahi iyi dusunulmus bir cozum tesekkurler :)
 
-sunrise-

-sunrise-

Üye
Güzel paylaşım deneyeceğim mühim konu.. :)
 

cukuleaks

Üye
Çok güzel düşünmüşsün ellerine sağlık :oke:
 
Kerim.

Kerim.

Üye
:tşk:
 

xtryn

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim arkadaşlar. Connecifity denedim ancak galaxy gioda olumsuz sonuç aldım o yüzden buraya bu şekilde yazdım. Herkesde görmüyor yani o programla hem sürüm cs uğraşmaya gerek yok.
 
Zero System

Zero System

Üye
Her ne kadar tek bir programla bunun yapılabilir olması güzel olsa da aslında programa hiç gerek yok.
Bizzat kendiniz PC'de bir kaç komut girerek bunu başarabilirsiniz.
Yapmanız gerekenler komut istemini yönetici olarak başlatmak ve
netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid="AĞ İSMİ" key="PAROLA" keyUsage=persistent
(elbette tırnaklar olmadan)
bu komut PC'nizin wifi'sini kablosuz sanal ağ haline getirecektir.
işlem sırasında göreceğiniz onay mesajları ile işlemi doğrulayabilirsiniz.
ardından aynı yere;
netsh wlan start hostednetwork
komutunu girince yeni kablosuz sanal ağınız çalışmaya başlamış olacaktır.
durdurmak için start yerine stop yazarak aynı kodu tekrar girmeniz yeterlidir.

Eğer adımları aynen yaptığınız ve PC'nizin yeni sanal ağına bağlandığınız halde telefonunuzdan internete giremiyorsanız (ki muhtemel) kullandığınız gerçek ağın bağlı olduğu bağdaştırıcının paylaşımını açmanız gerekir. Bunun için bağdaştırıcıya sağ tıklayıp özelliklere, üst kısımdan paylaşım'a gelmeniz ve "Diğer ağ kullanıcıları, bu bilgisayarın internet yoluyla bağlansın" yazısının önündeki kutuyu işaretleyin ve hemen altındaki yerden sanal wifi ağımızı kurduğumuz bağdaştırıcıyı seçin. Uygula dediğinizde işlem tamamlanmıştır.

Neden program yerine komut isteminden yapmayı önerdiğime gelirsek, 3.şahıs yazılımlar yerine PC'mizin kendi özelliklerini kullanmak daha makul değil mi? :D

NOT: Şu anda aktif olarak bu yöntemle Galaxy ACE cihazımla, HİÇ BİR PROGRAM kullanmadan PC'nin internetini kullanmaktayım.
 
  • Beğen
Tepkiler: PME 4L
chester_yeahuu

chester_yeahuu

Üye
ilk önce bilgilendirme için teşekkürler.
ama ben bunu sizin bahsettiğiniz metodla değilde başka bir yöntemle kullanıyorum.

Benim yattıgım odada telefonum modemden çok az sinyal alıyoor. 1 diş. (Galaxy s II)
İnternete bağlanmakta bazen çok zorluk çekiyorum.

Bilgisayar olarakta LapTop kullanıyorum (lenovo y570). Kablosuz olarak a/b/g/ N baglantı protokollerini destekliyor.
Wifi kartı Intel Centrino N-1000 .
Telefona oranla kat kat iyi çekimi

Geçenlerde nette gezinirken "Intel My WiFi Dashboard" programına rastladım
Bu program intel wifi kartlarına hotspot özelliği ekliyor. Ve Bilgisayarınızı Access point olarak kullanıyorsunuz.

modemin sinyal uzaklıgı 20 metre ise buna ayrıyeten 20 metre daha ekliyor.

İntel wifi kartınız varsa şanslısınız ))
 


Üst Alt