(Yeni Yöntem) S40 Sertika Yükleme (Yeni Yöntem)

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
(Yeni Yöntem) S40 Sertika Yükleme (Yeni Yöntem)
Önemli bir hatırlatma telefonda herhangi bir sıkntı meydana gelirse sorumluluk kabul etmiyorum .

Sayın arkadaşlar daha önce birkaç konu açılmasına rağmen detaylı anlatım olmadığı için yapılamayan bir olay . İki yöntemi var bu yüklemenin , ilki klasik olan winrar dosyasıyla olan yükleme ve ikincisi bir program aracılığıyla yükleme .Eğer telefonunuz Html dosyaları görmüyorsa eski yöntemle uğraşmayın .
Eski yöntemle başlıyoruz
Buradan sertifikaları indiriyorsunuz : Daha buraya çıkart diyoruz . Çıkarttıktan sonra Authory certificas klasörü oluşacak ben ismini değiştirdim


Bu klasörün içinde farklı kuruluşların verdikleri sertifikalar ayrı ayrı verilmiş .


Hani şu meşhur sertifikayı telefona yüklemek için kullandığımız dosyalar isterseniz yukarıdaki klasörün içini biraz karıştırın bir html dosyasını açın internet tarayıcınız açılacaktır .

Dilerseniz birinin üstüne tıklayın tarayıcınız indirme işlemi yapar gibi sertifikayı indirecektir . İndirilen o dosyayı açarak sertifikayı pc ye yükleyebilirsiniz . (Niye anlattın demeyin telefonda da aynı işlemi yapacağız birazdan ..)

Şimdi gelelim yükleme olayına winrardan çıkardığınız dosyayı hatırladınız değil mi ?
O dosyayı telefonunuzun varsa hafıza kartına yoksa usb ile kendi hafızasına atın . 6 - 7 mb birşey zaten .



Ben usb ile hafıza kartına attım .Alttaki dosyayı boş verin (gereksiz)



Yukarıda anlatmıştım sizlere pc ' ye nasıl yükleyeceğimizi yine aynı şekil klasörlerin içinden html dosyalarını buluyoruz . (Tek tek her klasöre bakın)





Bulduğunuz html dosyasının üstüne tıklayarak açın merak etmeyin internet gerektirmez . Aynı pc deki gibi bir sayfa açılacak .



Yüklemek için 1.certifica yazının üstüne tıklayın diğerlerini de yüklemek için tek tek bunu yapacaksınız bir örnek tıkladığımda şu şekil soru gelecek



Kaydet diyeceksiniz yetki sertifikası yüklendi uyarısını aldıysanız işlem tamamdır . Bu işlemi tüm klasörlerdeki html dosyaları bitene kadar yapacaksınız . Bazı sertifikalar bozuk veya günü geçmiş olabilir bunları es geçin bir işe yaramazlar . Ha bu arada bazen telefonun sertifika yükleme uyarısını vermediğini göreceksiniz bunu önlemek için arada sırada telefonun açın ve kapatın .

Yaptığınız yüklemeyi kontrol etmek amacıyla telden Ayarlar > Güvenlik > Yetki Sertifikası yolunu izleyerek bakabilirsiniz .



Gördüğünüz gibi sertifika yükleme işlemi tamam . Bir hatırlatma sertifikayı yükledikten sonra telefonu açın kapatın bunu yapmazsanız hiçbir işe yaramaz .

Oxycube ile Sertifika Yükleme

Eğer telefonunuz html dosyaları görmüyorsa bu yöntemi kullanacaksınız ... Öncelikle bu programı indirin ve bilgisayara kurun . Daha sonra bu winrardaki dosyaları programı kurduğunuz dizine atın. Klasörleri birleştirin .

Daha sonra programı açın ve run connection wizard seçeneğine tıklayın .
[/URL]


Tıkladıktan sonra karşınıza şöyle bir sayfa çıkacak , burada add new connection seçeneğine tıklayınca bu pencere açılacak . Buradan telefonunuzun marka ve modelini seçerek ileri deyin .

[/URL]

Daha sonra program hangi bağlantı ile bağladığınızı ve hangi kablo tipini kullandığınızı soracaktır . Bu soruları usb ile bağladığımız için üstteki seçenekleri işaretleyerek ileri deyin . En son şu ekran açılacak .

[/URL]


Telefonu burada bilgisayara bağlayacaksınız , önemli olan nokta eğer nokia suite veya ovi suite varsa kapatın . Daha sonra connect yazısına tıklayın ve bekleyin eğer bir sıkıntı yoksa bağlantıda üstteki kısımlar dolacaktır

[/URL]


Next diyerek telefonu programa tanıtma olayını bitirmiş oluyoruz . Telefon bağlanınca görüntü aşağıdaki gibi olacak . Eğer bir sıkıntı yoksa sol aşağıdaki menüden file browser ' a tıklıyoruz . (Göremezseniz menüyü yukarısındaki noktalardan yukarıya çekin)
[/URL]

Programın hidden folder ( Gizli klasör ) ı görmesi için sol aşağı menüden options > file browser yolunu izleyin açılan menüden show hidden file seçeneğini işaretleyin ve apply deyin .
Açılan menüden programın telefondaki dosyaları tanıması için , read seçeneğine tıklayın ve bekleyin .

[/URL]


Bu işlem tamamlandıktan sonra sol menüden önce C: diskini daha sonra hidden folder > certificas > auth yolunu izleyerek sertifika klasörünü açın sol taraftaki menünün görünümü aşağıdaki gibi olmalıdır . Sizin telefonunuz da hiçbir sertifika olmadığı için boş bir sayfa görünecek .

[/URL]


Yukarıda linkini vermiş olduğum dosyasını buraya çıkart diyerek çıkarın ve içindeki tüm klasörlerdeki sertifikaları bir klasörde toplayın yaklaşık 120 tane sertifika olmalı .( Bende az olduğuna bakmayın ) Tekrardan programa dönün.

[/URL]

Sağ tıklayın new > file seçeğine tıklayın dosya tipini other files olarak seçin ve sertifikaları topladığınız klasöre gelerek hepsini seçin ve aç deyin .
[/URL]

[/URL]

Program atma işlemini tamamlandıktan sonra telefonu kapatıp açın . Sertifika yükleme işleminiz tamamlanmıştır . Her türlü sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum . Bir beğeniyi çok görmeyin .

Önemli bir hatırlatma telefonda herhangi bir sıkntı meydana gelirse sorumluluk kabul etmiyorum .


 
Son düzenleme:
Tepkiler: PALA., Silinen Üye 2619136, Buğra ve 1 kişi daha

Buğra

Admin
Paylaşım için
 
Tepkiler: Silinen Üye 2619136 ve MAERKEK
resimler görünmüyor
 
Tepkiler: Silinen Üye 2619136

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
Eve gidince bakayım Kralberk
 
Tepkiler: Silinen Üye 2619136
benim için lazım değilde şimdi baktım açıldı otomatik
 
Tepkiler: Silinen Üye 2619136
teşekkurler
 
Tepkiler: MAERKEK ve Silinen Üye 2619136

MAERKEK

Moderator
    Konu Sahibi
İkiside işe yarar fakat şöyle bir sıkıntı var eskisi gibi sertifika bulmak zor . Çoğunun süresi dolmuş bir işe yaramıyor.
 
Tepkiler: PALA.