Yeni Yaşam Koçunuz Windows Phone | Bölüm 1: Spor & Sağlık

Sponsorlu Bağlantılar

ardacumhur

ardacumhur

Üye
    Konu Sahibi
Yeni Yaşam Koçunuz Windows Phone | Bölüm 1: Spor & Sağlık
Spor ve Sağlık İçin Windows Phone !



Stresli iş ortamı,yoğun trafik,yolda geçen zamanlar sizin sağlığınız için birer tehdit oluşturuyor.Düzenli spor yada diyet alışkanlığımız olmazsa,kendimize dikkat etmezsek uzun vadede bir çok hastalıkla karşılaşabiliyoruz.


Ancak bir yaşam koçu tutup ondan tavsiyeler alacak kadar da önemsemiyorsunuz.Eğer bir Windows Phone'a sahipseniz artık sizin de bir yaşam koçunuz var!
Sizler için özel bir dosya hazırladım.Spor yapanlar yada yapmak isteyenler ama bir türlü harekete geçemeyenler için umarım faydalı olur ;)



Fitbit uygulaması ile günlük sporunuzun(egzersizinizin) detaylarını görüntüleyebilir,uyku düzeniniz hakkında yararlı ipuçları alabilirsiniz.



Bu web tabanlı izleme programı ile bir çok imkana sahip oluyorsunuz.Bu uygulama sizin web üzerinden verilerinizi görüntülemenize,fitbit cihazınız(ilerleyen satırlarda tanıtımına yer vereceğim cihaz) ile senkronize yapısı ile anlık takip imkanı sunuyor.Almanız gereken kalorilerinizi,öğünlerinizi buraya girebilir,aktivitelerinizi ve uyku saatlerinizi de ekleyerek Windows Phone cihazınızı yeni yaşam koçunuz yapabilirsiniz.Tabi ki fitbit sizin kişisel verilerinizi asla üçüncü şahıslarla paylaşmama sözü veriyor.

Fitbit Companion uygulamasının anasayfasına bir göz atalım:


  • Aktivite Sayfası:Burada fitbit cihazınızdan alınan bilgiler yer alıyor.Bunlaryakılan kalori,adım sayınız,çıkılan merdiven sayısı,aktivite puanınız ve kat edilen mesafe bilgileriniz.
  • Aktivite Kayıtları:Günlük olarak kaydedilen kayıtlara ulaşabilir yada direk fitbit uygulamasına girerek gözleyebilirsiniz.
  • Günlük Aktivite:Bir pasta grafikle sizlere hoş bir sunum yapan uygulama o günkü aktivitenizi değerlendiriyor.(Hareketsiz,az orta veya çok yoğun gibi)
  • Beden:Kilo kaybınız yada alımınızın grafiği.
  • Uyku:Fitbit cihazınızdan alınan verilerle uyku düzeninizi izliyor.
  • Profiliniz:Yaş,kilo,boy,cinsiyet gibi bilgilerinizin yer aldığı sayfa.

Sayfaların en alt kısmında 3 adet buton göreceksiniz.Bunlar yenileme,ekleme ve uygulama ayarlarının butonları.Bulunduğunuz sayfalara bağlı olarak butonlar değişim gösteriyor.Aktiviteniz,kilonuz yada uyku düzeniniz gibi.
Giriş ekranlarını anasayfanıza ekleyerek hızlı erişim için kullanabiliyorsunuz.Ekleme butonu ise bilgisayarınıza gerek olmadan fitbit hesabınıza istediğiniz verileri gönderiyor.



Aşağıdan açılan panelin üst kısmındaki "..." butonu ise dün'ün verilerini göstermenize,grafikleri gizleyip göstermenize ve verilerinizi düzenleyip,hakkında bölümünü göstermenizi sağlıyor.

Fitbit companion uygulaması aktiviteleriniz için hoş bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.Bununla beraber öğünlerinizi eklemeniz ve kalori miktarlarını görüntülemeniz de hoş bir detay.

Fitbit Companion uygulamasına
ulaşabilirsiniz.(ÜCRETSİZ)


Windows Phone'larımızla bir çok şey yapabileceğimizi biliyoruz.Arama yapıp e-postalarımızı kontrol etmeye kadar,videolar izleyebilir yada oyunlar oynayabiliriz.Bunlar gibi bir çok şey daha yapılabilir.
Şubat ayını genel olarak sağlık ve spor ayı gibi düşünüyorum.Bu yüzden sağlığımıza ve spor yapmamıza yönelik uygulamaları inceliyorum.

Windows Phone'larımızın en güçlü yönlerinden biri de sağlık ve spor cihazlarıyla iletişim kurabilmesi.

Spor ve sağlık için kullanabileceğimiz bir çok uygulamaya sahibiz.Bu uygulamaların çalışacağı cihazlar da önemli.Bunun için Fitbit tracker ve Nike Fuelband gibi aksesuarlar da geliyor.



Bunlardan en güzeli ise Fitbit One.

Peki ama bunlar ne işe yarar? Bunlar fiziksel aksesuarlardır.Kıyafetlerinize yada vücudunuza takabilirsiniz.Telefonunuzdaki uygulamayla ve internet üzerindeki hesabınızla eşleşerek senkronize olurlar ve sizin spor ve sağlığınızı kontrol etmenize,izlemenize olanak tanırlar.Uyku düzeniniz,kalp ritminiz,yaktığınnız kalori,attığınız adım sayısına kadar takip ederler.

Aynı zamanda bu uygulamalar ve aksesuarlar sayesinde sosyal ağlarda da bunları paylaşabilirsiniz.

Nike Fuelband($150):

Sizi takip eder,OLED ekranıyla bildirim görüntüler ve siyah hoş malzemesiyle kalite hissini size verir.Ancak bazı dezavantajları da var.
Genel olarak özelliklerini sıralayacak olursak:

  • Adım Sayar
  • Kalori Hesaplama
  • Saat
  • 2-3 gün pil ömrü
  • Bluetooth eşleştirme(sadece iOS)
  • Yükseklik ölçer YOK
  • Uyku Takibi YOK
  • Uzaklık Bilgisi YOK
  • Günlük Alarm YOK
Gördüğünüz gibi Nike'nin özellikleri saymakla bitmedi(!).



Fitbit One($99):

  • Adım Sayar
  • Kalori Hesaplama
  • Saat
  • 5-7 Gün Pil Ömrü
  • Uzaklık Bilgisi
  • Yakılan Kalori
  • Çıkılan Merdiven
  • Uyku Takibi
  • Bluetooth senkronizasyonu(Tüm platformlar)
  • Yükseklik ölçer
  • Günlük alarm ve titreşim
  • Egzersiz zorluğunuz(seviyeniz yada aktifliğiniz)




Dolayısıyla hem fiyat açısından hem de sunduğu özellikler açısından favorimiz Fitbit One.PC senkronizasyonu ile sizin yaptığınız sporu ve sağlık bilgilerinizi Windows Phone'unuz sayesinde internet hesabınızla ilişkilendiriyor ve eşleştiriyor.Dolayısıyla düzenli spor yapanların gönlünü de kazanmayı biliyor.



Gelelim bir diğer spor uygulamamız olan MyFitnessPal'e.Bu uygulama sizin öğünlerinizdeki kalorileri hesaplayarak düzenli beslenmenize ve aldığınız kalorilerin takibine yardımcı oluyor.

Geniş öğün yelpazesiyle sizi 1.2 milyon yiyecek arasından en doğru bilgilerle 'besliyor'.
Ücretsiz bir kullanıcı hesabı oluşturarak işe başlıyorsunuz.Spor verilerinizi de kabul eden uygulama size hoş bir arayüz de sunuyor.


Ana ekranda gördüğünüz gibi sizin toplam kalorinizi hesaplıyor.Günlük öğünlerinizde aldığınız besinleri seçerek tabağınıza ekliyorsunuz ve uygulama sizin alacağınız kalori miktarını söylüyor.İsterseniz daha sonra geçmişinize yada grafiğinize de bakabiliyorsunuz.



Diğer sayfalarda ise besinlerinizi öğünlerinize göre kategorilenmiş ekrnınızdan seçebiliyorsunuz,isterseniz listede olmayan besinleri de ekleyebiliyorsunuz.Sizin öğünlerinizde en çok yediğiniz besinleri de tutarak alışkanlıklarınızı görmenizi sağlıyor.Bu uygulama adeta sizin lokmalarınız sayıyor :)

Uygulamayı
ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.


Spora başlamak isteyenlerden bazıları spor salonlarının uzaklığından yada pahalı ücretlerinden yakınıyorlar.Haklılar da.Evde spor olmaz mı? Çok ta güzel olur.Eğer Windows Phone gibi bir yaşam koçunuz ve spor hocanız varsa.Doğa'da yada şehir içindeki kaldırımlarda bile olur.


Edmondo Sports Tracker(ÜCRETSİZ):



Bu uygulama sizin yürüyüş,koşu,tırmanış gibi spor aktiviteleriniz izlemek için tasarlanmış.
Koşu sürenizi,uzaklığınızı, hızınızı ve yaktığınız kalorileri de hesaplayarak kendinize ve sporunuza odaklanmanızı kolaylaştırıyor.


Biraz da sosyal bir uygulama olduğundan sizin koşu rutinlerinizi,geçmişinizi ve arkadaşlarınızın yaptığı egzersizleri takip edebiliyor yada arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.Banane demeyin.Rekabet arttıkça çok zevkli bir hal alabiliyor.

Uygulamaya
sahip olabilirsiniz.


6 Week Training(ÜCRETSİZ):



Eğer bir egzersiz rutinine ihtiyacınız varsa bu uygulamaya bir göz atmanızda fayda var.Bu uygulama sizin egzersizlerinizi ve zorluk seviyelerinizi izliyor ve size uygun öneriler ve planlar sunuyor.Ayrıca her 2 haftada bir gelinmesi gereken seviyeye ulaştığınızı kontrol etmeyi de ihmal etmiyor.

Canlı kutucuklarında sizin bir sonraki egzersiz hedefinizi gösteriyor.Egzersiz türlerinde şınav,mekik,barfiks,arka kol(triceps),bacak ve süper set'ten oluşuyor.Super set ise bunları size uygun bir paket halinde sunuyor.

Skydrive desteği de bulunan uygulamaya
erişebilirsiniz.


Pocket Trainer(A.B.D Mağazası $1.99):

Pocket trainer sizin spor hocanız olmaya aday.Kişisel planlar oluşturup istediğiniz yöntemleri ve düzeni seçerek size daha doğru ve düzenli spor alışkanlığı kazandırmaya yardımcı oluyor.



İlk kurulumda sizden kişisel bilgilerinizi(yaş,kilo,boy,cinsiyet) istiyor ve bunlar doğrultusunda 20,40,60 dakikalık egzersiz setleri hazırlıyor.Tabi ki bu süreleri siz seçebiliyorsunuz.400'ün üzerinde egzersiz barındıran uygulama sizin için eksiksiz bir spor uygulaması olmuş.

Ücretsiz deneme sürümü olan uygulamaya
ulaşabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: a.emre, byibo, Web Designer ve 2 diğerleri


hllsvrn

hllsvrn

Üye
Teşekkürler işe yarar.. Ama N'zaman türkçe versiyonu çıkar ozaman benimde işime yarar.)
 
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Eline emeklerine sağlık kardeşim, güzel bir konu olmuş. :oke:
 

IVI-Elia

Üye
Teşekkürler
 
Duran.Y

Duran.Y

Üye
Ne konu olmuş bee :) eline sağlık konu için teşekkürler düzenli bir yaşam için güzel bir uygulama :)
 
serinaga

serinaga

Üye
Çoook fevkalade bir bilgilendirme olmuş, teşekkürler paylaşım için ...
Şu fitbit one kafama takıldı, alsam işe yarar mı acaba ?
 
byibo

byibo

Üye
süper konu olmuşş emeğine sağlık..
 
ardacumhur

ardacumhur

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim arkadaşlar Beğenmenize sevindim :tebessüm:

Malum yoğun çalışanlar spora vakit ayıramıyorlar ve akıllı telefon keyfini de bırakamıyorlar o yüzden ikisini birleştiren uygulamalara yer verdim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Web Designer
Quantal Quetzal

Quantal Quetzal

Üye
İngilizce'ye çevirip geliştirici bloglarında paylaşmak lazım, bakarsın reklamlarda kullanırlar abi :D
 
ardacumhur

ardacumhur

Üye
    Konu Sahibi
Quantal Quetzal

Quantal Quetzal

Üye
Nike bileklik yakıyor bu arada :) :)
 

a.emre

Üye
çok güzel bir konu olmuş teşekkürler
 


Üst Alt