[YENİ SÜRÜM] .EXE Programlarını s60v3 te AÇMAK TÜRKÇE - 2 ADIMDA ! (net60)

Sponsorlu Bağlantılar

fatih54102

fatih54102

Üye
    Konu Sahibi
[YENİ SÜRÜM] .EXE Programlarını s60v3 te AÇMAK TÜRKÇE - 2 ADIMDA ! (net60)
.EXE Bilgisayar Program -dosyalarını s60v3 symbian da Çalıştırmak
------

Böyle bir şey yapmak mümkün, vereceğim emulator programla basit .exe dosyalarını açabilirsiniz.

----
1. Adım:

*Aşağıdaki linkten gerekli dosyaları indirin.

*sis <(dosyada s60v5 yazabilir ancak ikisiylede uyumludur!)>
Dosyasını signed (sertifikalayın) (bunu opda ile yapabilirsiniz).

DİKKAT: Telefonunuza kurmadan önce ana dll ve core çekirdeklerinin yüklenmesi için telefon hafızasında en az 7 mb yer olması lazım.

*Dosyayı telefonunuza kurun.

*Telefonunuzu yeniden başlatın (başlatmasanızda olur , ancak telefona windows .dll lerini kurduğu için başlatırsanız daha iyi olur)

*telefonu açın, yüklediğiniz programı açın. 5 saniye bekleyin (kendine gelene kadar) , programı kapatın.

*Artık telefonunuzda basit .exe programlarını çalıştırabileceksiniz. (program eski sürüm olduğu için telefonunuza kurduğunuz .exe dosyalarını tıklayarak çalıştıramassınız, 2.adıma bakın)

2.Adım

*Programı yapan şirket kapandığı için artık yeni sürümleri çıkmayacaktır, bu programda eski (bir öncekinden yeni) sürümüdür.

*Aşağıdaki link ile isterseniz bazı basit bilgisayar uygulamalarını indirebilirsiniz:

*Göründüğü gibi örnek uygulamaların hepsi .exe dir, isterseniz bilgisayarınızla açıp deneyebilirsiniz, (bazıları özel olarak telefona tasarlandığı için bilgisayarda çalışmaz).

*exe programlarını telefonunun aşağıdaki klasörüne atın:

(telefonu hafıza kartına kurduysanız ! işaretini e:\ görün, kendi hafızasına kurduysanız ! işareti c:\ görün.)

Bunları yapmak için telefonun hackli olması gerekmez

!:\Data\RedFiveLabs\Apps

Klasörüne dosyaları atın.

Bunu yaparken benim önerim xplore kullanmanızdır.

*Redfivelabs programını açın, görüldüğü gibi attığımız exe ler listede gözükmüştür, çalıştırmak istediğiniz programın üstüne iki kez tıklayın ve çalışsın.

*Dikkat: Normal exe programları burda çalışmaz dediğim gibi şirket kapanmıştır ve eski sürümdür (bir yenisi) bu, gerekli .dll ler yeteri kadar olmadığı için tüm exe ler telefonda çalışmaz.

-------

-------
Bir teşekkür yeterlidir.
-------
Resimler:

Program Menüsü: (ben s60v5 te denedim, s60v3 çalışıyor)

Seçenekler menüsü:

Hello world örnek uygulamanın açılımı:

Eğer çok uygulamanız varsa, birde bu özelliği var (arama özelliği):

-------
GÜNCELLEMEDEN SONRAKİ RESİMLER:

Ayarlardaki Menü:

Port Değiştirmeden Örnek Bir Resim:

Data Binding Örneği (bir program).

Bir seçenekler örneği:

Ana Menü:

---
Güncellemede Eklenen Özellikler:

Kod:
* Çoğu kısım türkçeleştirildi
*Ayarlar Menüsü Eklendi.
*Runtime Özelliği Geliştirildi
*DLL Net60 güncellendi
*core çekirdek yapısı güncellendi
*Usb modu eklendi
*Bluetooth modu eklendi
*Debug Modu eklendi
*Artık daha fazla uygulama açıyor.
*Tam sürüm
----------

----------Eklendi @ 19:03:16 ---------- Yazıldı @ 19:02:07 ----------

Redfivelabs.exe Çalışmayabilir (eski sürümün programıydı, yeni net60 çekirdek ve dll leri güncellenince programa uyumsuzluk sağladı)

• Beğen
Tepkiler: agaletog, tomm, uribaju ve 1 kişi daha

fatih254

Üye
güzel paylaşım eline koluna parmaklarına klavyene sağlık.
ama ben anlamadım. yani bilgisiyarda firefox.exe var yada mediaplayer.exe iexplorer.exe bunları telefonumda acabilirmiyim yani. s60v3 fp2 n86

fatih54102

fatih54102

Üye
    Konu Sahibi
zaten s60v3 donanımsal olarak net framework 3 ve 4 ü kaldırmaz. Şuan en güncel sürümü net framework 4 tür çoğu bilgisayardada bu vardır. Bu program ise net framework 2 de çalışan programları desteklemekte. portable uygulama çalıştırmaz çünkü onun çalışması içinde içinden gerekli dll ler çıkar,bu program tek programları açabilir.evet kurulum gerektirmeyen exe ler ama portable değil. Çalışan programlar tahminimce eski windows xp programları. ve alt düzey coderler (bilenler bilir sayıları 1 milyonu geçti :D:D:D) tarafından yazılan visualbasic 6.0 ve 4.0 (5.0 büyük ihtimalle 6.0 ile kod çatısı olarak aynı) uygulamaları :) . Teşekkür edenlere ben teşekkür ediyorum, teşekkür etmeyenlerde yine canları sağolsun.

racoon9038

Üye
Uygulamanın yeni versiyonu için teşekkürler. 2.1 versiyonunu uzun zamandır kullanıyordum. Halen debug olayını çözebilmiş değilim. Debug ile bilgisi olan varsa tecrübelerini paylaşırsa tadından yenmez şimdiden teşekkür ederim :)

uribaju

uribaju

Üye
iyi güzel uğramışsında boşuna uğraşmıssın arkadaşım böyle şeylerle vakit kaybetme bence uğraşılacak daha güzel şeyler var s60v3lerde exe açmışsında nolucak gereksiz yani ama yinede emeğin için beğendim konunu

silentwolf

silentwolf

Üye
sertifikalama yapılsa opda sertifika verse dediğin doğru. ama hiç bi site kalmamış artık sertifika veren

tekorkmaz

tekorkmaz

Üye
linkler kırık

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
bu uzun zamandır ortalıkta dolanmakta ve her türlü exede çalışmamakta sadece bir tür kodlamada yazılmış exeler çalışmakta ki o da donanımsal olarak telefon destekler ise

akrep_81

Üye
:tşk:

sahin kuleli

Üye
Abi linkler kirik:(

Baskentliia

Baskentliia

Üye
Link kırık

- - - Eklendi - - -

yardım:vur

redo99

redo99

Üye
Link kırık konu kilit upfile plunder qfs.mobi yada en azından attached yapabılırdın ! :@

Baskentliia

Baskentliia

Üye
alıntı olduğunu yazsaydın iyi olurdu

Baskentliia

Baskentliia

Üye
işe yaramaz bence

Üst Alt