Duyuru Yeni Rütbe Sistemi 💡 Eylül 2019

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Yeni Rütbe Sistemi 💡 Eylül 2019
Eylül 2019 da yaptığımız büyük yazılım ve tasarım güncelleme sonrası, Forum içi Rütbeler konusuna daha önce aldığımız geri bildirimler neticesinde farklı bir boyutta el atma düşüncemiz vardı. Bugün, beğeneceğinizi düşündüğümüz rütbe sistemini nedenleriyle ve rütbelerle duyurmak istedim.

Aralık 2004 yılında kurulduğumuzda, bir önceki Nisan 2016 güncellemesine kadar gerçek hayattaki askeri rütbelerle (Er-Onbaşı-Çavuş-Teğmen ...) üye rütbelerini belirlemiştik ancak uzun zaman içerisinde üyelerimizin geri bildirimleri; faaliyet konumuzla alakalı rütbe seçimimizin oluşmasına neden oldu ve Nisan 2016 dan günümüze kadar farklı seviyelerde GSM internet bağlantı hız teknolojilerini (Edge-3G-4G-5G) kullandık.

Rütbe sisteminin zaman içerisinde her iki yapıda da, oldukça seviyeli ve karışık bir hal aldığı konusu bizi ve üyeleri rahatsız etti diye düşünüyorum. Sonuçta herkes üyeydi ve mesaj sayısına bağlı bir seviye belirlemek gerekiyordu. Üstelik bazen, seviyenin bilinmediği durumlarda sıralaması anlaşılmaz bir hal almaya başladı. Dolayısı ile, yeni yapıda bunu temiz bir sayfada değerlendirmeye karar vermiştik.

Eylül 2019 itibari ile yeni Rütbe değerlendirmemiz ise, tüm üyelerin "Üye" olduğu ve yöneticilerin "Yönetici" olduğu gerçeğinin öncelikli olması. Dolayısı ile, yeni yapımızda tüm üyelerimiz isimlerinin altında öncelikle "Üye" rütbesini ekledik. Çünkü tüm üyeler, maxicep forumlarının değerli bir üyesi, dolayısı ile ana rütbe bu. Ancak tabiki zaman içerisinde forum içerisinde yazılan mesajların toplamının bir ölçümü ve dolayısı ile seviye (rank) gösteriminin olması, forum mantığında gerekli bir durum olduğundan bunu bir görselle belirtmeyi denemek istiyoruz.

Rütbeleri gösteren seviyeler, doluluğu gösteren pil seviye simgesi olacak ve ana mantıkta 3 temel rengimiz olacak. Kırmızı Renk < Turuncu Renk < Yeşil Renk pilin dolum kalitesi ve simgedeki seviye de dolum seviyesini gösterecek. Örneğin; Yarım dolu kırmızı > çeyrek kırmızı ' dan büyük olacak. Veya Çeyrek Dolu turuncu pil > Full dolu kırmızı pilden daha dolu olacak. Yeşil dolum piller, en üst seviye olacak.

Ayrıca, profilinizdeki pil simgelerinin üzerine geldiğinizde, hangi mesaj aralığında o simgenin çıkacağını gösteren bilgi mevcut. Bu sayede, bir sonraki pil seviyesine ne zaman geçeceğinizi daha net anlamış olacaksınız.

Lafı daha fazla uzatmadan, güncel rütbe seviyelerini aşağıda sizlerle paylaşıyorum.



ve Hiçbir üyemizin almasını istemediğimiz o pil simgesi...
Cezalı (Banlanan) üyelerde şu şekilde
 
Tepkiler: gonyalı, evren3461, arslan3332 ve 11 diğerleri

TheNightMare.

Moderator
Yeni Rütbe sistemi hepimize hayırlı olsun diyelim
 
Tepkiler: rear2011, Ozan ve Mesut Aktaş
134 mesajım var. Daha çok ekmek yemem lâzım. Hesabı 2008'de açtım. Askerliktir, dünyevi işler derken foruma uzun zamandır giremedim yoksa şu anda en üst seviyede olmuştum. Ayrıca forumda eskilerden kimse kalmamış, yenilerde bizi tanımaz.
 
Tepkiler: Kingmortall, @Safak, MaxipmaN ve 4 diğerleri

MAERKEK

Moderator
Bu sistem çok güzel olmuş . Yakında yeşile geçmek umudum var .
 
Tepkiler: Ozan ve Mesut Aktaş

Eren Değerli

Moderator
Çok güzel olmuş
 
Tepkiler: Ozan ve Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
2008 yeterli olmuyor mu
Dediğiniz tarihlere yakın birçok kimse mevcut.
Yeni rütbe resmi konumu ve işleyişi güzel olmuş.
 
Tepkiler: Kingmortall, Ozan, fatihmenteş ve 1 kişi daha

PALA.

Üye
Banlı üyelerin simgesi de fişi çekilmiş, battery error.
 
Tepkiler: MaxipmaN, Murat Alper, DarkredBlue61 ve 3 diğerleri

Buğra

Admin
Yeni üye rütbeleri herkese hayırlı olsun
 
Tepkiler: Mesut Aktaş, Ozan ve PALA.

PALA.

Üye
@Ozan hindiler forumun can damarıdır, banlanmasıda birçok üyeyi üzmüştür ama eski mevzuyu tekrar açmaya gerek yok, keşke olmasaydı...
 
Tepkiler: Ozan
Herkese hayırlı olsun iyi forumlar
 
Tepkiler: MaxipmaN, Mesut Aktaş, PALA. ve 2 diğerleri

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Rütbelerin ve mesaj sayılarının mobil görünümde de görünmesi en kısa zamanda sağlanacak, bilgilerinize
 
Tepkiler: Mesut Aktaş, Buğra ve MAERKEK
Vatana millete hayırlı olsun.
 
Tepkiler: MaxipmaN ve PALA.

Baydırman

Moderator
Pilin üstünde de yüzde yazsa güzel olmaz mı
 
Tepkiler: PALA.

garb02

Üye
Bana farklı geldi. Eskiden vBulletin 2006 yılında madalya ve yıldızlar vardı. Şimdi ilgimi çekti daha doğrusu. Ne günlerd,i phpbb'den ve S ile başlayan yapı nefret ederdim. Gözümde vBulletin harika ilk göz ağırım
 
Tepkiler: MAERKEK ve Ozan