yeni oyunlar hakkinda?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nadir_89

Üye
1 sene nokia c7 kullandım cıka cıka bır asphalt 6 hd cıktı başka birşey cıkmadı 1 senede nedir bu haci böle ozaman telefondakı oyun bölumunu kapatsın oyun cıkarmıcaksa.

google kendi yazılımını yapmıyor anlayamadığınız olay şu yayıncılar android veya ios tercih ediyor sebebi daha çok kişinin oyunları satın alması veya bedava indirmesi (reklamlı oyunlar) nokia kullanıcısı üç kuruşun hesabını yapıyor 500 600 tllik telefona oyun falan satınalmıyor ıphone kullanan adam 2000tl lik telefon almış uygulama satın almak koymuyor o adama forumda baktığınızla satın alanı karşılaştırmayın forum çok kullanılan bir alan değil kendi oyunumdan bbahseddyim forumda 3000 kişi indirmiş ovide 50000 kişi forum bir ölçütdeğil yanılmayın
ayrıca bana kimse atgözlüğüyle bakıyor diyeez ben yıllardır bu işin içindeyim 8-9 senedir akıllı telefon kullanıyorum programcıyım bilgisayar öğretmeniyim ovide yayıncıyım yani bu işin içinden biriyim ovideki potansiyel forumdan çok büyük symbian 3 kullanan en az 70 bin kişi var türk eminim android kullanan daha fazladır bunlardan 2-3 bini sbedava indiriyor diye androidte satılmıyor diyemezsiniz kiaten google play çok kısa süre içinde türkiyeye ücretli uygulamalarını kullanıma açtı

---------- Eklendi @ 13:48:27 ---------- Yazıldı @ 13:47:22 ----------

yukardaki cevap sanada aynı zamanda

Androidinde ucuz telefonları var 600 tllık adam alıyor ama ıstersede bedeva ındırıyor nokia stralejisi belli guncelleme cıkarıtcam ayagına mılletı bekletecek 2016 ya kadar sonra diecekki anlaşmamız buraya kadardı nokia sizi bıraktı.

nadir_89

Üye

hala aynı yerdesiniz ben uygulama satın almaktan bahsediyorum sen neden bahsediyorsun al bakim 500 600 tlye android te oyun bul sonra uyumlu yeni oyunların hepsi yüksek sistemli telefonlar için çıkıyor sana soruyorum programcı olduğunu düşün oyun yazıp satıyorsun kimse satın almıyor bedava indiriyor devam edermisin oyun yazmaya ?
Google veya nokia hatta apple oturup oyunmu yazıyor sanıyorsun şşrketler programcılar var hepsini onlar yazıyor nokia kullanıcısı satın almadığı için symbianı tercih etmiyorlar nokianın burda yapması gereken satışları teşvik etmek kolaylaştırmak senin bahsettiğin anlaşmalar falan sadece çok büyük firmalarla yapılan anlaşmalar örneğin angrybird oyunu içinanlaşma yapılır ama binlerce programcıyla ne anlaşması yapacak işin içinde değilsiniz yanlış biliyorsunuz

nadir_89

Üye
ayrıca adam alıyor isterse bedva indiriyor diyorsun hiç kimse yasadışı bedava korsan oyun uygulama indirmeyi savunmasın bana birincisi emek hırsızlığı 2.si oyunlar çok ucuz 2-3 tl
satın almamanın tek sebebi kart kullanmıyor olmaktır benim için başka bahanesi olamaz bunun

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ağzına sağlık ama boşuna yorma kendini nadir hocam o arkadaş google ı dünyanın en zengini sanıyor windowsu şirket apple ı da yazılım sanıyor

nadir_89

Üye
ağzına sağlık ama boşuna yorma kendini nadir hocam o arkadaş google ı dünyanın en zengini sanıyor windowsu şirket apple ı da yazılım sanıyor

emek çok önemli benim için oyunu uygulamayı kolay yapılıyor zannediyorlar bedava kullanalım süreklide yenisi çıksın istiyorlar ben bunu anlayamıyorum arkadaş 1 saatliğine bile bedava çalışmaz eminim ama bir oyun yeri geliyor bir ayda bitiyor bunuda bedava oynayalım enayimiyim para verip oynayacam burdan bedava indiririm falan imasına getirenler var biraz düşünseler duyarlı olsalar daha çok oyun uygulama çıkacak ama farkında değiller kendierinin vereceği 2-3 tl bişey değil ama bu birikince 1000 2000 kişi olunca programcıda para kazanıp geçimini sağlayacak daha çok oyun yazacak nokia symbian android ios hiç farkı yok hepsi içinde geçerli bu sistem olaraktaçok farkı yok kimi kaldırmaz falan diyor bilmeden symbian a oyun yazılmamasının tek sebebi kullanan azaldı ve satın alan çok değil bu yüzdende yayıncıların tercih etmemesi

bildiğime göre android ve iosa oyun yazmak daha kolay symbianın kodları zor ve karışık nokıanın tek hatası hattan çekmeme durumu benim kartım yok olsa yine almam zaten 2-3 tllik oyun için 2 saat niye bi sürü bilgi gireyimki operatörden çeksin işte böyle olsa ben çok indirirdim atıyorum pes 12 real f. 12 falan isterse 20 tl olsun çıksaydı verirdim niye vermiyim telefonda oyun oynayan biriyim 65 tl hafıza kartına verdim 600 tl telefona verdim nedir yani zaten en kral oyun 5-6 tl oluyor istisnalar dışında 15 tlye tema bile var değişiyor o ama işte nokıa kartla uğraştırıyor çoğu kişi bu yüzden almıyor almaya niyeti olanda kart biligilerini girmek istemiyor bi sürü muhabbet ee adamlarda para kazanmadıktan sonra bi de symbiana uygulama yazmanın daha zor oldugunu düşünürsek neden yapsınlarki symbian kullananda insan android ios kullananda insan hani o bu diye ayrım olmaz ama nokıa kullanıcıları bu yüzden almıyor şahsen benim kartım olsa 2 tl uygulamaya vermezdim bilgilerimi falan girmezdim ama hatta çekse gözüme gelmezdi

nadir_89

Üye

yaklaşık aynı fkirdeyiz ama zorluk kısmına gelince çok fark yok aralarında sadece ios ve android daha çok tercih edildiği için onlara uyumlu game maker programları hazırlanıyor eklentileri yada symbian da birkıpırdama olsa onun içinde oyun yazmak kolaylaşır ama yine belirteyim çok fark yok aslında

bende emin değilim zaten öyle duyum almıştım bir de port olayında symbian daha çok zorluyormuş yeniden yazmak daha kolay diyorlar her söylenene inanmamak lazım ama öyle olmasa şimdi çoğunu portlamışlardı zaten bi pes 11'i portladılar iostan o da yarım ekran zaten

nadir_89

Üye
portlanmamasının sebebi zor olması değil kaynak kodlarının olmaması o ayrı bir olay

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...