Yeni Oyun İsim,Şehir,Hayvan,Bitki,Esya,Artist Oyunu :)

Sponsorlu Bağlantılar

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
elazığ :)
bunu bekliyordum bende

(
http://www.maxicep.com/maxicep-oyun...-sehir-bulma-oyunu-39-147189.html#post1184801)
Eskişehir.

Ormanda bir karga yaşarmış.Karganın karnı çok acıkmış.Yiyecek bulması gerekiyormuş.''En iyisi evlerin olduğu yere gideyim.Bakalım kimler var?''demiş.Karga başlamış uçmaya.Ormanın yakınındaki köye gelmiş.Bir evin balkonuna konmuş.İçeri bakmış.Masanın üzerinde nefis bir peynir görmüş.Karganın ağzı sulanmış.Karga,çevresine bakınmış.Sonra açık pencereden içeri süzülmüş.Peyniri kaptığı gibi uçmuş.Ormana gitmiş.Bir ağacın dalına konmuş.Biraz dinleniyormuş.O sırada bir tilki ormanda geziniyormuş.Uzun süredir karnı açmış.''Şimdi kendime bir yiyecek bulsam.Afiyetle karnımı doyursam.''diye düşünüyormuş.Tilki biraz daha yürümüş.Bir koku duymuş.Bu,mis gibi bir peynir kokusuymuş.Tilki''Bu peynirin tadına mutlaka bakmalıyım.''demiş.
Tilki,kokunun geldiği yöne doğru gitmiş.Daldaki kargayı görmüş.Karganın ağzında kocaman bir peynir varmış.Kargada peyniri yemeye hazırlanıyormuş.Tilki kendi kendine söylenmiş:
-Ne yapıp edip kandırmalıyım şu kargayı.Ağzındaki peynir benim olmalı.
Tilki,karganın olduğu yere yaklaşmış.Peynirin kokusu çok nefismiş. Tilkinin ağzı sulanmış
Tilki,kargaya seslenmiş:
-Günaydın sayın karga!Bu ne güzellik böyle!Hiç senin kadar güzel birisi görmedim,şu tüylere bak maşaalah.Hele gözleriniz.Gözleriniz inci gibi parlıyor.Bu sözler karganın hoşuna gitmiş.Kimseden hiç bu kadar iltifat duymamış.Karganın ağzında peynir olduğundan yanıt verememiş.Ancak tebessüm edebilmiş tilkiye.Tilki övgüye devam etmiş:
-Siz,kuşların kraliçesisiniz.Sizden daha güzelini görmedim.Duyduğuma göre sesiniz çok güzelmiş haydi şimdi bana güzel bir şarkı patlatın da herkez görsün sesinin ne güzel olduğunu.Karga dayanamamış ve şarkı söylemek istemiş tam şarkı söyleyecekken karganın ağzındaki peynir yere düşmüş.Tilki gülümseyip yerden peyniri almış ve kargaya demişki:saf kargaaaaa!!!

La Fonten

evet bunun farkınayım sen bir önceki sayfalara baksan hatayı senin yaptığını görürsün.en son bir arkdaş elezığ yazmıştı ve oyun bitmişti sen se kalkıp uzun bir cümlenin sonundaki harfle tekrar şehir ismi yazıyorsun.ben yine oyun bitti dedim yine cevaplar geldi.ben de sizin gibi yaptım...

Görüldüğü gibi arkadaş oyunu sabote etmeye çalışmasına rağmen (:ehe) susmayıp bir şeyler yazdığı için ona La Fonten'den güzel bir öyküyü de kullanarak cevap verdim. "Ali ata bak" yazmadım.

Oyunlarda esneğiz, sonu -ğ harfi ile biten bir kelime bile yazılsa biz devam ederiz bir şekilde.

Kaldı ki yukarıda kurallara uygun bir şekilde devam edilmiştir.

Adana.

c3r3n

c3r3n

Üye
ankara

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Antalya

c3r3n

c3r3n

Üye
Antakya

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Arizona..

kabasakalist

kabasakalist

Üye
Görüldüğü gibi arkadaş oyunu sabote etmeye çalışmasına rağmen (:ehe) susmayıp bir şeyler yazdığı için ona La Fonten'den güzel bir öyküyü de kullanarak cevap verdim. "Ali ata bak" yazmadım.

Oyunlarda esneğiz, sonu -ğ harfi ile biten bir kelime bile yazılsa biz devam ederiz bir şekilde.

Kaldı ki yukarıda kurallara uygun bir şekilde devam edilmiştir.

Adana.

o halde yapman gereken şu ya da vereceğin cevap en başta; olsun oyun sardı yine devam edelim ğ ile bitmesine rağmen bu cevabı versen daha iyi olmazmıydı ayrıca benim verdiğim cevaplara kulak asılmadığı için ali ata bak dedim. vurgulamak istediğim benim yazdığımla alakasız şey yazmanız ve ben de böyle yazayım nasıl oluyor diye ??? neyse uzatmaya gerek yok yanlış anlaşılma diye kapansın. bu arada yanlış anlayan taraf seçmeyelim gerek yok .

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Oyunun adı "son harfle ülke veya şehir bulma oyunu".
Ben de öyle yapıyorum.
Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum.

Kastamonu.

lovestar

lovestar

Üye
Uganda ...

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Amsterdam..

kabasakalist

kabasakalist

Üye
mlatya
(ama verilen cevap ta ülke veya şehir olmalı ?)

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Ülke Veya Şehir Dışında Bir Şey Yazan Oldu mu ki ? :ehe

Alaska..

kabasakalist

kabasakalist

Üye
antalya

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici