Yeni iPad 4G Değil! Paralar İade!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yeni iPad 4G Değil! Paralar İade!
Apple'ın çığır açan tableti iPad'in 3.nesil versiyonunun 4G desteği konusunda yaşadığı problem markayı yeniden tanımlamasına sebep oldu. Yeni iPad artık dünya çapında 4G ve LTE uyumlu değil!
Apple'ın 3.nesil iPad'i 4G veya LTE ile isimlendirmesine bağlı olarak Avustralya'da yönetmeliklerle ilgili yaşadığı problem, üreticinin tabletini yeniden markalandırmasına yol açtı.
Apple, Amerika ve Kanada dahil olmak üzere tüm online mağazalarında Yeni iPad için 4G veya LTE uyumlu tablet marka/modelini kullanmak yerine "iPad Wi-Fi + Cellular" (kablosuz ve hücresel iPad) tanımlamasını kullanıyor. Değişiklik, Apple'ın Yeni iPad'i 4G olarak adlandırmasıyla en çok gürültü çıkan ülkeler olan İngiltere ve Avustralya online mağazalarında da yapıldı.

iPad'in sadece Kuzey Amerika'daki 4G ağlarına uyumlu olması nedeniyle İngiltere, Avustralya ve İsveç'te doğal olarak yasal düzenlemelere takılan Apple'ın İngiltere'de reklam denetleme kurulunun uyarısıyla televizyon reklamını da yeniden düzenlemesi gerekti. Cupertino'nun teknoloji devi, Avustralyalı iPad müşterilerine para iadesi dahi teklif etti.
Değişikliğin ardından yeni iPad'in Avustralya online mağazasındaki tanımlamasında "çok hızlı hücresel ağlar" kullanılmasının yanı sıra 3.nesil tabletin Avustralya'daki 4G, LTE veya WiMAX ağlarına uyumlu olmadığı belirtiliyor.
Avustralya mağazasında küçük puntolarla cihazın dünya çapında aralarında HSPA, HSPA+ ve DC-HSDPA ağları da olmak üzere hızlı mobil veri ağlarında roaming yapabileceği notu bulunurken Amerika'daki mağazada "4G LTE dahil hızlı mobil veri ağlarına bağlanabilir" ibaresi dikkat çekiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt