Yeni Hedef Güney Afrika..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Yeni Hedef Güney Afrika..
2010 Dünya Kupası eleme grubu maçlarının hazırlıklarına başlayan A Milli Takım'da, teknik direktör Fatih Terim, tek hedeflerinin Güney Afrika'daki finallerde yer almak olduğunu söyledi. Terim, ''Futbolda dün yok. Yeni bir hedef için kolları sıvadık'' diye konuştu.



Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu karşılaşmaları öncesi 20 Ağustos Çarşamba günü Şili ile hazırlık maçı oynayacak A Milli Takım'ın kamp yaptığı Swissotel'de bir basın toplantısı düzenledi.

Avrupa Şampiyonası'nın ardından, 2010 yılının yaz ayında Güney Afrika'da bitmesini hedefledikleri uzun bir yolculuğun ilk adımını attıklarını belirten Terim, ''Futbolda dün yok. Avrupa Şampiyonası'nın heyecanını, sevincini, gururunu hep birlikte yaşadık. Bugün başka bir hedef için kolları sıvadık'' dedi.

Avrupa Şampiyonası kadrosunda yer alan Nihat Kahveci, Hamit Altıntop ve Emre Güngör'ü sakatlıkları, Gökdeniz'i ise önemli bir mazereti bulunması nedeniyle Şili maçının kadrosuna çağırmadıklarını yineleyen Terim, Arda Turan'ın ise yapılan kontrollerinin ardından kadrodan çıkartıldığını ifade etti. Terim, ''Çağırdıklarımızla ve çağırmadıklarımızla 2010 Dünya Kupası'nda sahaya çıkacak en iyi takımı kurabilmek için çalışıyoruz. Şili ile oynayacağımız hazırlık maçı, grup elemelerindeki Ermenistan karşılaşması öncesi iyi bir prova niteliği taşıyacaktır'' ifadelerini kullandı.

''ŞİLİ CİDDİ BİR RAKİP''
Terim, hazırlık maçı rakibi olarak neden Şili'nin, yer olarak da neden İzmit'in tercih edildiğinin sorulması üzerine, ''Şili, Güney Amerika'da Dünya Kupası eleme maçlarına başladı ve 4 takımın finallere gideceği grupta Brezilya'nın da önünde 4. sırada bulunuyor. Özellikle Güney Amerika takımlarının Avrupa turnelerini yakaladığımızda, değişik bir rakip olması nedeniyle cazip geliyor. Ayrıca her istediğiniz takımla, istediğiniz zaman oynayamıyorsunuz. Şu anda bizim istediğimiz takımlar İtalya, Fransa, İngiltere ve Hollanda. Hollanda ile bir noktaya kadar geldik. Biz biraz değişik takımlarla da oynayalım diyoruz. Şili hem ciddi, hem de tanınan bir rakip. Avrupa'da oynayan oyuncularıyla beraber çok ciddi bir prova olacaktır. Bize gelen maç teklifleri de var Japonya'da Japonya'yla oynamak gibi. Yol ve yorgunluk düşünüldüğünde karar vermekte zorlanıyoruz. Maçın yeri için ise Ağustos ayında acıları biraz olsa giderebilir miyiz diye düşündük. Federasyonda arkadaşlarımızla konuştuğumuzda da hazırlık maçlarını Anadolu'da oynamayı tercih ediyoruz. Tabii ki, rakiplerimiz her yere gitmiyor. Eğer bir yerde oynayamıyorsak, rakiplerimizin isteklerinden dolayı oluyor. Fazla müdahale şansımız yok. Biz hazırlık maçlarımızı mümkün mertebe Anadolu'nun çeşitli yerlerinde oynayacağız'' dedi.

''ERMENİSTAN MAÇINA KADAR YETERLİ MAÇ OYNANIR''
Turkcell Süper Lig'in geç başlamasının eleme maçları öncesi Milli Takım'a nasıl yansıyacağı konusunda Terim, ilk eleme maçı olan Ermenistan karşılaşmasına kadar ligde ve Avrupa kupalarında yeterli seviyede maç oynanacağını belirtti.

Fatih Terim, kulüp takımlarının ne kadar ciddi maç oynarlarsa, bunun Milli Takım için o kadar iyi olacağını kaydetti.

Geçen sene yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle yeni sezonda ligin bu tarihlerde start alacağını aktaran Terim, ''Herkes de bundan memnun. Herhangi bir sorun yok. Milli maçı kimse merak etmesin. O zamana kadar yeterli düzeyde maçlar oynanacak'' ifadelerini kullandı.

''HEDEFİMİZ YİNE AYNI''
Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası'nın ardından Dünya Kupası elemelerinde hedeflerinin yine aynı olduğunu belirtti.

Hedeflerinde hiçbir değişiklik olmadığını söyleyen teknik adam, ''Zorlu bir grupta olduğumuz gerçek. Avrupa şampiyonu İspanya ve 3.'sü biz aynı gruptayız. Hiçbir grupta böyle bir eşleşme yok. Geçen sefer de Avrupa şampiyonu Yunanistan ile aynı gruptaydık. Çok zorlu geçecektir. Yalnızca bir takım finallere gidecek. Bu, işi daha da zorlaştırıyor. Herkes kendi sahasında kazanmak isteyecektir'' şeklinde konuştu.

Elemelerde Ermenistan ile yapılacak ilk karşılaşmaya dikkat çeken Terim, ''İki ülke arasındaki ilişkiler açısından ayrı bir özellik taşıyor. Ama Ermenistan ciddi bir rakip. Bize karşı farklı bir motivasyonla oynayacaklardır. Ama ben zorlu rakiplerimize karşı bu gruptan çıkacağımıza yürekten inanıyorum'' dedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt