crouch
Üye
Yeni Galaxy Tab modelleri !
Samsung Galaxy Tab 8.9 ve 10.1'i CTIA Fuarı'nda duyurdu. İşte tabletler hakkındaki detaylar.
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Galaxy Tab'ı duyurarak Apple iPad'e en büyük alternatifi sunan Samsung, Mobil Dünya Kongresi'nde Galaxy Tab 10.1'i duyurmuştu. Bu model henüz piyasaya girmemişken ikinci model olan Galaxy Tab 8.9 da CTIA Fuarı'nda duyuruldu. 8.6 mm kalınlığında olan her iki tablet de iPad 2'den daha ince olmalarıyla da dikkat çekiyorlar. 470,6 gram ağırlığında olan Galaxy Tab 8.9, Android 3.0 işletim sistemine sahip ve 1GHz'de çalışan çift çekirdekli işlemciye sahip.
Tablet, 10.1 modeliyle kıyaslandığında Nvidia Tegra 2 işlemci yerine Samsung'un kendi geliştirdiği Exynos 4210 işlemcisini kullanabilir. 1280 x 800 piksel ekran çözünürlüğüne sahip model, yine Samsung'un geliştirdiği grafik arabirimine sahip olacak. 592,5 gram ağırlığında olan Galaxy Tab 10.1 ise yine Android 3.0 işletim sistemi ve çift çekirdekli işlemci kullanacak.
Her iki tablette de bulunan TouchWiz UX arayüzü sayesinde kullanılabilen uygulama tepsisi; canlı widget kullanımına imkan sağlayacak ve uygulamalar arası geçişi hızlandıracak. Her iki tablet de arkada 3MP ve önde görüntülü konuşmanın yanısıra yüz algılamaya da imkan sağlayacak 2MP kamera bulunduruyor.
Galaxy Tab 10.1 modelinin Wi-Fi'lı 16GB modelinin ABD'de 499 dolar, 32GB modelinin ise 599 dolar seviyelerinde bir fiyattan satışa sunulması bekleniyor. 10.1 inç'lik her iki sürüm de 8 Haziran'da piyasada olacak. Galaxy Tab 8.9'un ise 16GB'lık modeli 469 dolar, 32GB'lık modeli de 569 dolar seviyelerinden satılacak.
Yine bu tablet de yaz aylarında piyasada olacak. Tabletlerin LTE ve WiMax versiyonlarının da önümüzdeki sene piyasada olacağını açıklayan Samsung, fiyat veya çıkış tarihi hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.
Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Galaxy Tab'ı duyurarak Apple iPad'e en büyük alternatifi sunan Samsung, Mobil Dünya Kongresi'nde Galaxy Tab 10.1'i duyurmuştu. Bu model henüz piyasaya girmemişken ikinci model olan Galaxy Tab 8.9 da CTIA Fuarı'nda duyuruldu. 8.6 mm kalınlığında olan her iki tablet de iPad 2'den daha ince olmalarıyla da dikkat çekiyorlar. 470,6 gram ağırlığında olan Galaxy Tab 8.9, Android 3.0 işletim sistemine sahip ve 1GHz'de çalışan çift çekirdekli işlemciye sahip.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız